[ ognjen1980 @ 20.10.2009. 11:30 ] @
Imam problem a ne znam kako da ga riješim.Bila mi je postavljena MT ploca RB 333 na njoj su se nalazile tri wlan kartice i radila je bez prijekorno godinu dvije odjednom jedan dan nijednu karicu ne vidim kada ploci pristupim preko winboxa ko da ih nikako nema.Zamjenim plocu i stavi RH433AH ubacim nove kartice ne prodje pola sata isto mi se desi.Da li neko ima ideju do cega moze biti
[ Kolins Balaban @ 20.10.2009. 16:44 ] @
pa do kartica, do cega ce drugo biti (vidis da je isti problem na dvije ploce)... probaj sa drugim karticama.
[ anon115774 @ 20.10.2009. 20:33 ] @
Zbog cega se dozvoljavaju ovakvi nazivi teme?
[ burex @ 20.10.2009. 21:00 ] @
A kada restartujes Routerboard, da li se kartice opet vide? Koliki je uptime routera? Da li se router restartovao pa su se tek onda "izgubile" kartice, ili su u toku rada tek tako nestale? Koja je verzija mtika u pitanju? Proveri da li je OK napon u utičnici i adapter koji opslužuje RB, kao i da li su se pinovi na nekim od kartica eventualno zaprljali. Probaj da izvučeš jednu od tih kartica i vidi kako tada router radi, jer je moguće da jedna prouzrokuje problem za one ostale dve.
[ ognjen1980 @ 21.10.2009. 07:22 ] @
Kada sam postavio novu plocu RB433Ah stavio sam i nove kartice CM9.Tako da do kartica nije sigurno
[ ognjen1980 @ 21.10.2009. 07:27 ] @
Kada restartujem ruter kartice se i dalje ne vide pokusavao sam i reboot i fizicki restar iskljucivanjem napajanja li ne pomaze.Kada sam stavio novu plocu RB433AH vrsio sam njeno podesavanje i u toku podesavanja RB se diskonektovo ponovo mu pristupim ali se ne vide wlan kartice, skine ga sa nosaca donesem u kancelariju i direktno prikljucim na napajanje RB se dozove kartice su samo disable ponovo ih enable i one rade.Napajanje vrsim preko POE-a utp kablom kategorije 5E na duzini od 50 metara.Ponovo ponavljam da sam promjenio kompletan RB stavio nove kartice i novi adapter ali mi je napajanje ostalo preko istog utp kabla, mjenjao sam i konektore na kablu kao i POE.Jedino sto nisam promjenio je utp kabal zbog ne mogucnosti pristupa u ovim vremenskim uslovima.
[ Sleepless_mind @ 21.10.2009. 07:58 ] @
Takodje nisi rekao koji adapter se koristi (koliko volti/wati)... shto je veoma interesantan podatak na 50m kabla.
[ ognjen1980 @ 21.10.2009. 08:49 ] @
Koristio sam adapter od 24V i 0.8A ali stavljao sam i adapter od 18V 1.2A ali nije uspio da pobudi kartice i dalje su ostale ne vidljive tako da kazem
[ NenadS @ 21.10.2009. 09:57 ] @
Nisam sigunar koliko ampera je potrebno da bi na toj duzini kabla sve radilo dobro ali zasto ne probas da taj mrezni kabal iskoristis i kao kabal za napajanje tako sto ces mu uzeti 4 zice koje se ne koriste i da kroz njih pustis struju (to sam ja uradio i sve radi savrseno)?

Poz
[ dhcp_max @ 21.10.2009. 10:13 ] @
Lici mi da nemas dovoljno jako napajanje za tu duzinu kabla, zbog toga ne vidis kartice na lokaciji a vidis kod tebe u kancelariji jel router ne dobija dovoljno struje za napajanje kartica. Pojacaj napajanje na 24v 1.4a ili cak opusteno 36v pa probaj. Deluje mi da je definitino do toga.