[ bulat666 @ 20.10.2009. 14:15 ] @
Vec 10-ak 15 dana sam koristio net sa komsom kod koga sam se umrezio na ruter. Sve islo ok. I bolje nego sto treba. Sinoc pogledam signal odfrlje i vidim -74 a sum oko -94. Radi net fino. Skidam sa neta lepo. Surfujem isto bez problema. Jutros upalim net da proverim postu itd, nece. Ja proverim u mikrotiku signal. cela 3 db! Signal -92 sum -95. Ja poludim odem na sprat, rek'o da se antena nije pomerila. I kako sam se dovatio za ogradu (na koju sam zakacio antenu) tako me je pecnula struja!!! Krenem da odsrafljavam konektor tu me pecne 2-3 puta. ocistim antenu od kise koja je juce padala, ocistim konektore. Proverim na mikrotiku signal, 6-7 db nista vise! Od samog pocetka od kad sam hteo da koristim net preko komsije nista nije islo kako treba. Vise mi je dojadio posrani wireless. Samo nesto koci i pada i raste signal. Mislim da cu da dobijem neq bolest od ovoga. Po onakvim kisnimi tmurnim danima i losem vremenu sve radi kako treba. Imam pristojan signal i sve. Cim dodje lepo vreme NISTA NE RADI! Imam Yagi od 16 dbi, RG-58/u 3m sa konekorima koje sam sam namontirao, p4 sa mikrotikom i TP LINK 651G karticu! Razdaljina 70m bez prepreka! [Ovu poruku je menjao tox master dana 20.10.2009. u 18:29 GMT+1] |