[ bulat666 @ 20.10.2009. 14:15 ] @
Vec 10-ak 15 dana sam koristio net sa komsom kod koga sam se umrezio na ruter. Sve islo ok. I bolje nego sto treba. Sinoc pogledam signal odfrlje i vidim -74 a sum oko -94. Radi net fino. Skidam sa neta lepo. Surfujem isto bez problema. Jutros upalim net da proverim postu itd, nece. Ja proverim u mikrotiku signal. cela 3 db! Signal -92 sum -95. Ja poludim odem na sprat, rek'o da se antena nije pomerila. I kako sam se dovatio za ogradu (na koju sam zakacio antenu) tako me je pecnula struja!!! Krenem da odsrafljavam konektor tu me pecne 2-3 puta. ocistim antenu od kise koja je juce padala, ocistim konektore. Proverim na mikrotiku signal, 6-7 db nista vise! Od samog pocetka od kad sam hteo da koristim net preko komsije nista nije islo kako treba. Vise mi je dojadio posrani wireless. Samo nesto koci i pada i raste signal. Mislim da cu da dobijem neq bolest od ovoga. Po onakvim kisnimi tmurnim danima i losem vremenu sve radi kako treba. Imam pristojan signal i sve. Cim dodje lepo vreme NISTA NE RADI!
Imam Yagi od 16 dbi, RG-58/u 3m sa konekorima koje sam sam namontirao, p4 sa mikrotikom i TP LINK 651G karticu! Razdaljina 70m bez prepreka!

[Ovu poruku je menjao tox master dana 20.10.2009. u 18:29 GMT+1]
[ Miroslav Cvejić @ 20.10.2009. 14:28 ] @
Citat:
Austin Powers: What's your point, Vanessa?
[ bulat666 @ 20.10.2009. 14:35 ] @
Zasto mi se ovo desava?! Mislim mogu da razumem pao signal..itd. Al sto me bre udara struja kad se uhvatim za ogradu?! Ako je prob u kablu ili anteni kako to da resim?!
[ tox master @ 20.10.2009. 17:33 ] @
Pogledaj da li ti je uzemljen kabal (produzni) na koji ti je komp prikljucen ili uzmi ispitnu lampu i prisloni negde na kuciste.
Ako svetli pothitno to resi da ne bi spalio neku komponentu u racunaru.
A sto se tice variranja signala to uopste nije retka pojava posebno kada se radi o linku gde nema direktne opticke vidljivosti.

ps:naslov promenjen u malo smisleniji pojam.
[ bulat666 @ 20.10.2009. 18:01 ] @
Lampica na ispitivacu sija. A razlog tome je bio...MONITOR (Samsung 793DF). Upravo sam se setio da sam i ranije imao problema sa ovim monitorom (dok sam koristio SkyStar). Dosta puta mi se desavalo da tako vrhovima prstiju dohvatim kuciste i osetim "elektricitet" (da ne kazem da me pecne nesto :D). Izvukao sam monitor iz kucista i struje i sad je ok! Danas ceo dan imam signal od oko 6-7 db, sad sam pogledao i video da je oko 10db. Upravo sam i procitao Dobricicev clanak o "uticaju vlage na antene" i saznao da je Yagi nesto sto se nikako ne slaze sa vlagom/kisom!! Tox master, jel mogu nekako da izbegnem tu varijaciju signala?! I da li ce se signal sam vratiti u slucaju da se izgubi iz istih razloga a da ne pomeram antenu?!
[ tox master @ 20.10.2009. 18:19 ] @
Monitor ti mozda jeste problem ali ni racunar nije uzemeljen jer bi preko njegove mase elektricitet trebao da se "ponisti".
Ako su ti racunar,monitor ...prikljuceni preko produznog kabla onda je 99% problem u kontaktima uzemljenja na utikacu od produznog kabla pa ti tako nista nije uzemljeno od potrosaca koji su prikljuceni i moze da bude opasno i po zivot i po zivot racunara.
A sto se tice signala nije iskljuceno da neuzemljen racunar pravi te probleme i da bi imao bolji signal da je sve ok sa uzemljenjem.
A yagi jeste najosetljivija na vlagu.
A kod komsije na ruteru je pretpostavljam ona mala antenica i da je unutar kuce to jest da nemas cistu opticku vidljivost?
[ bulat666 @ 20.10.2009. 18:30 ] @
Sad moram da puknem pare i za produzni!!! E je**m ti! Kod njega jeste ta mala antenica (pricali smo o tome u prethodnoj temi). Pa dele nas 2 zida i 70m i to je to! Moja antena je sad napolju. Vise nije u podkrovlju!
[ bulat666 @ 21.10.2009. 14:18 ] @
Zamenio produzni (kupio nov). Namestio sve i evo pogledaj samo sta imam! Znaci i download i upload i surf i sve je ok! Cak i pisem na forum preko ove konekcije dok mi skida sa neta

Ovaj wireless mi nikad nece biti jasan! O_o