[ Valerij Zajcev @ 22.10.2009. 16:06 ] @
Imao sam instaliran Win7 na jednom HDD-u. Sinoc sam na drugom HDD-u instalirao XP, i naravno sada mi se dize samo XP, kako mogu da podesim sada dualboot da biram koji win da se startuje. Mrsko mi da stalno u biosu menjam HDD-ove :D
[ zonic @ 22.10.2009. 21:03 ] @
Kad si instalirao XP na drugom HDD da li je HDD na kom ti se nalazi Windows 7 bio iskljucen tj. otkacen za vreme instalacije XP-a .Ako jeste onda je dovoljno da pri startovanju racunara pritisnes F11 i dobices izbor HHD sa kojeg ces da startujes sistem, ako nije onda si prekrsio staro pravilo da se prvo instalira stariji OS pa onda mladji i time si izgubio boot windows-a 7 i dual boot to ces mozda moci da popravis nekim od boot managera .Pokusaj da otkacis HDD sa XP pa vidi dal mozes ponovo da dignes windows 7 tada ces znati na cemu si .
[ Take 5 @ 22.10.2009. 21:08 ] @
Ako su na dva različita HDD-a, onda je jedina opcija da odmah nakon pokretanja računara pritiskom na odgovarajući F taster pozoveš "Boot Menu" sa koga ćeš odabrati HDD sa koga podižeš sistem.
Uobičajeni tasteri za pozivanje "Boot Menu":
[F11] Većina ploča
[F2] NEC i neki brandname računari
[F8] Asus
[F12] Gigabyte

A ako želiš da imaš Dual-Boot (dva različita Windowsa na istom HDD-u), onda prvo instaliraj stariji (XP), pa nakon njega mlađi (Win 7) i "sve će se samo podesiti"...

[ musicmaster @ 22.10.2009. 21:18 ] @
A što se neko ne seti da ga uputi na pravo mesto, tj. na program koji se zove Easybcd.
Mislim, ubi se onaj Catch 22 da dočara i pomogne svima koji imaju problem sa tim i ništa...
Kao da je sve uzalud....

Easybcd je najbolja opcija, jer ko će bre da se smara svaki put sa manual ubadanjem tastera??
[ Valerij Zajcev @ 23.10.2009. 08:02 ] @
Citat:
musicmaster: A što se neko ne seti da ga uputi na pravo mesto, tj. na program koji se zove Easybcd.
Mislim, ubi se onaj Catch 22 da dočara i pomogne svima koji imaju problem sa tim i ništa...
Kao da je sve uzalud....

Easybcd je najbolja opcija, jer ko će bre da se smara svaki put sa manual ubadanjem tastera??

Da to je resilo problem, hvala :)

PozZ
[ musicmaster @ 23.10.2009. 08:08 ] @
Nema na čemu.