[ IvaG @ 24.10.2009. 13:48 ] @
Kad ukljucujem komp stalno mi se pojavljuje poruka: DISK BOOT FAILURE, INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER.
Kako god da podesim bootovanje, uglavnom se opet pojavi mada nekad i uspem da dignem sistem. Sta je razlog ovome i sta da radim?
[ Miroslav Cvejić @ 24.10.2009. 13:52 ] @
Nosi u servis. Po mogućstvu onaj u kom je računar kupljen.
[ SlobaBgd @ 24.10.2009. 13:59 ] @
Najverovatnije su se razmrdali kablovi koji povezuju disk i matičnu ploču. Neka neko ko poznaje hardver (drugar ili serviseri) otvori komp i proveri stanje kablova i priključaka. Neka za svaki slučaj odvoji pa ponovo spoji kablove za disk, i one na strani ploče ili napajanja takođe.
[ Milan86 @ 24.10.2009. 14:04 ] @
Za početak pokušaj da odradiš fixmbr. Detaljno objašnjen postupak imaš ovde:http://helpdeskgeek.com/how-to/fix-mbr-xp-vista/

EDIT:

@SlobaBgd: Da su se razmrdali kablovi imala bi probleme i nakon uspešnog podizanja sistema, tj. u toku rada u OS-u
[ icobh @ 24.10.2009. 14:15 ] @
HDD pri kraju, loše napajanje...
[ SlobaBgd @ 24.10.2009. 17:12 ] @
Citat:
Milan86:
@SlobaBgd: Da su se razmrdali kablovi imala bi probleme i nakon uspešnog podizanja sistema, tj. u toku rada u OS-u

Ne mora da znači! Baš sam pre tri dana imao istu poruku na koleginom kompu u firmi, prepunom knjiga spremnih za slanje u štampariju, pet dana pre sajma knjiga! Zamisli tu paniku - možda je sve otišlo dođavola?! Ali, krenuli smo od najjednostavnijeg potencijalnog razloga, uradio sam ono što sam savetovao u svom postu, i sad moramo da radimo u tri smene jer su sve knjige (i ostali fajlovi) - spašeni! Grrr...