[ Black One @ 26.10.2009. 13:10 ] @
pozdrav svima imam 3 pitanja vezana za galeriju slika radim jednu stranicu za galeriju u kojoj će biti prikazane slike po kategorijama 1 problem Izlistanje kategorija od autora slika neradi mislim da je problem u ovom kodu nisam nikad prije radio s left join komandom pa mislim da sam tu napravio sigurno veliku grešku Code: $sql = "SELECT COUNT(gal.naziv) AS broj, meb.id AS id, gal.datum AS datum, gal.fajl AS fajl, meb.ime AS ime, meb.gal_view AS view FROM galerija AS gal LEFT JOIN members AS meb ON gal.m_id=meb.id WHERE meb.status='2' GROUP BY meb.ime ORDER BY ime ASC, datum DESC"; znači u ovom kodu vadi podatke iz galerije di su spremnjeni podaci o slikama(naziv, urlslike, dimenzije..) te iz tablice members vadi ime autora i njegov id 2 Problem napravio sam kod da kada izlista slike da prikazuje 6 slika po stranici i sad sam napravio da dole ispod slika prikazuje brojeve stranica npr: ako ima 12 stranica on će ispisat prve i zadnje 3 stranice(1 2 3...10 11 12) e sad kako da umjesto ovih točkica napravim da ispisuje kad je na stranici 3 da ispiše kod točkica dodatna 3 broja (4 5 6) a ako je na broju 10 ( 7 8 9) brojeve evo koda što sam dosad napravio Code: echo'<div class="drzac" align="center">'; if($stranica!=1) //Prva strelica echo "<a class='brojevi' href='$PHP_SELF?s=galerija&ispis=kategorija&stranica=".($stranica-1)."&id=". $id ."'><-</a>"; // Ako stranica ima manje stranica od broja 3 if($broj_stranica>=3){ $do3=3;}else{ $do3=$broj_stranica; } $i=1; while($i<=$do3) { // aktivni link if($stranica==$i){$class="brojevi1";}else{$class="brojevi";} echo "<a class='". $class ."' href='$PHP_SELF?s=galerija&ispis=kategorija&stranica=".($i)."&id=". $id ."'>". $i ."</a>"; $i++; } // srednji dio if($broj_stranica==7){ if($stranica==4){$class1="brojevi1";}else{$class1="brojevi";} echo "<a class='". $class1 ."' href='$PHP_SELF?s=galerija&ispis=kategorija&stranica=4&id=". $id ."'>4</a>";} elseif(($stranica>=3) && ($stranica<=$broj_stranica-2)){ // prikaz srednja 3 broja umjesto točkica npr(..5 6 7..) } // točkice if($broj_stranica>=8){ if(($stranica<=2) && ($stranica>=$broj_stranica-2)){ echo"..."; } } //Zadnji dio if($broj_stranica<=6){ $do6=$broj_stranica-3; $i=4;}else{ $do6=$broj_stranica; $i=$broj_stranica-2;} while($i<=$do6) { // aktivni link if($stranica==$i){$class="brojevi1";}else{$class="brojevi";} echo "<a class='". $class ."' href='$PHP_SELF?s=galerija&ispis=kategorija&stranica=".($i)."&id=". $id ."'>". $i ."</a>"; $i++; } //Zadnja strelica if($slika_broj<$broj_slika){ echo "<a class='brojevi' href='$PHP_SELF?s=galerija&ispis=kategorija&stranica=".($stranica+1)."&id=". $id ."'>-></a>"; } 3 pitanje: imam kod s kojom spremam slike na net i spremem u bazu osnovne informacije sad me zanima kako u taj kod još ugradit da kada uplodam sliku da napravi kopiju od te slike i risajza je u manju rez npr 200*133px tako da imam sliku malu za prikaz pri izlisatnju slika da nemora puno očitavat ak je slika velika evo kod Code: $naziv = $_POST[naziv]; $opis = $_POST[opis]; $kategorija = $_POST[kategorija]; if ($naziv== null or $opis== null){ echo"Niste popunili sva polja!"; } else { $ext =substr($_FILES['theFile']['name'], '-3'); $random =rand(); $temp_filename = $_FILES['theFile']['tmp_name']; $ime_filea_na_disku = $_FILES['theFile']['name']; $size_u_bajtovima = $_FILES['theFile']['size']; $direktorij = 'galerija/upload/'.$random.'-'.$ime_filea_na_disku; if(move_uploaded_file($temp_filename, $direktorij)) { $imginfo = getimagesize($direktorij); $sql="INSERT INTO galerija (naziv, opis, datum, kategorija, url, klik) VALUES ('$naziv', '$opis', '".time()."', '$kategorija', '$direktorij$ime_fajla_na_disku', '0')"; } |