[ Pentagon @ 28.10.2009. 11:37 ] @
Dakle, racunar je Win XP i sp3, radio sve OK, medjutim od jednom mi se iygubio SR (Latin) iy Language Bara, kada sam pokusao da ga dodam preko C.Panela, nece i kaze nesto u smislu da Windows ne moze da postavi taj Jezik.

Probao sam zatim i Croatian i Bosnia Latin, medjutim nema sanse.

Potreban mi je za neka kucanja, a nebi sad da rusim sistem zbog toga.

Gledao sam po forumu, ali uglavnom ljudi pitaju, kako se vraca u Toolbar ili kako se dodaje, ali sta kad se vidi L. Bar, a nece da doda jezik-to ne.

Pa ako neko zna, neka pomaze.
Plz
Pozdrav!
[ Catch 22 @ 28.10.2009. 12:24 ] @
Taj problem je evidentan sa razim budzenim verzijama "xp sp3" (black edition i slicne...), koje su iskasapljene po pitaj boga cijim kriterijumima... tu pomoci nema, osim instalacije regularne verzije operativnog sistema.
Ali posto kazes da si imao SR (Latin), a da sada ne mozes da ga ponovo instaliras, onda je ovo stvarno misterija!?
Da li si mozda koristio nekakve TWEAK utilities, kojima si mozda iskljucio mogucnost dodavanja drugih jezika?
[ calexx @ 28.10.2009. 12:36 ] @
Da skratim pitanje, da li koristiš neku od pomenutih verzija Windowsa i da li je Serbian Latin normalno radio? Da li uopšte može da se doda neki jezik?
[ Pentagon @ 28.10.2009. 12:44 ] @
Instaliran je Win Xp sa SP2, pa je dodan SP3 pre par meseci nista od tog budzenog, silver black i ostale edicije, radilo je bez problema, danas se javio problem, nisam nista dodatno instalirao i nemogu da dodam ni jedan jezik, kao sto rekoh, vec sam pokusao sa Croatian i Bosnia, varijantama pa nece! :-(

Gledao sam na laptopu, sve mi je isto podeseno i nemam problema...

Uzas!
[ SlobaBgd @ 28.10.2009. 15:21 ] @
Citat:
Pentagon: ...kada sam pokusao da ga dodam preko C.Panela, nece i kaze nesto u smislu da Windows ne moze da postavi taj Jezik.
Probao sam zatim i Croatian i Bosnia Latin, medjutim nema sanse.

To "nešto u smislu" je ključni podatak koji nam nisi izneo. Šta tačno kaže? Da li možda traži instalacioni CD Windowsa?

[ Pentagon @ 29.10.2009. 07:25 ] @
Znaci kada udjem u C.P./Regional and Lang. Opions, kartica Languages/Details, dodam srpski (Latin) i kliknem na Apply, izbaci mi Error tipa:

Windows could not properly load the English (United States) Keybord layout

i ponudi samo dugme OK, kada kliknem ok, on izbaci opet Error, ali drugi put bude samo

umesto English (United States) Serbian (Latin).

Jutros sam pokusao opet i nece. ;-(
[ Pentagon @ 30.10.2009. 11:47 ] @
Znaci nema niko resenje neko?
[ Catch 22 @ 30.10.2009. 21:25 ] @
Opcije su ti sledeće:

Pokreni repair instalaciju Windowsa sa proverenog, regularnog instalacionog diska...

Pre toga bi mogao da proveriš da li si zapatio neku gamad na sistemu...
Za početak skini Malwarebytes' Anti-Malware i skeniraj sistem.
Detaljnija uputstva za eventualno čišćenje sistema od virusa, crva i ostale gamadi potraži na forumu Zaštita
[ .LoG @ 31.10.2009. 16:52 ] @
Probaj ovaj registry fix, a uvijek ti ostaje LeftAlt+Shift za prebacivanje između jezika
[ Pentagon @ 02.11.2009. 08:34 ] @
Citat:
.LoG: Probaj ovaj registry fix, a uvijek ti ostaje LeftAlt+Shift za prebacivanje između jezika

Kako da ga editujem?
Mozes li mi objasniti gde da ga ubacim?
[ .LoG @ 02.11.2009. 15:50 ] @
Snimiš ga kao langbarrestore.reg na Desktop ili bilo gdje, i dvoklikneš na njega. Kad te bude pitao. "Are you sure...." odgovori sa yes.
Možeš i desni klik na taj fajl pa "Merge".
[ Pentagon @ 04.11.2009. 06:22 ] @
Probao sve ovo i nece...

Sinoc sam podigao novi sistem tako da je problem resen na najduzi moguci nacin, ali je resen-hvala svima!

Pozdrav.