[ paga @ 28.10.2009. 21:18 ] @
Radi se o aplikaciji sa adrese Microsofta , koja je namenjena da pregleda moju trenutnu konfiguraciju pod XP-om i da mi naznači da li je moj računar sposoban da pokrene Windows 7 .

Problem je u tome , što se i pored aktivne konekcije , posle pokretanja aplikacije , meni pojavljuje poruka Windows 7 Upgrade Advisor was unable to reach Microsoft server for compatibility information . Please check your internet connection .
A veza je naravno u redu .

Da li bi neko skinuo i probao pomenutu aplikaciju , da vidimo da li će se pojavljivati ista greška još kome .
pozdrav
[ Danilo Cvjeticanin @ 29.10.2009. 09:06 ] @
Skinuo, probao i nece :(
[ Catch 22 @ 29.10.2009. 12:42 ] @
Evo ja probao i kod mene radi (istina već imam instaliran Win7, ali to ne bi trebalo da ima ikakve veze)
Morao sam samo u firewallu da dozvolim pristup Advisora MS sajtu...

[ paga @ 29.10.2009. 14:26 ] @
Ma jok .

Neće pa neće .

I pustio sam ga u firewallu da ide na internet , pa sam posle i ugasio firewall i resetovao računar , i opet neće .

A imam mogućnost da besplatno dobijem 7 i to naravno legalnu .

Šta mislite , jel može da radi na : AMD Turion 64 1,6GHѕ , 512MB RAM DDR1 , ATI mobility radeon X700
[ Catch 22 @ 29.10.2009. 19:40 ] @
Proveri ovde: Windows 7 system requirements
Taj racunar nema dovoljno RAM-a, niti ce moci da pokrene Aero...
Sa 2GB RAM bi eventualno mogao da pokrenes neku od osnovnih verzija (Basic, Home...), ali je steta stavljati legalnu sedmicu na takvu masinu...
[ dobrota @ 29.10.2009. 21:34 ] @
Ja sam pokrenuo taj program pre nekoliko dana na Win XP i radi... bas ovako kao kod Catch 22...