[ D.H.Lorens @ 28.10.2009. 21:21 ] @
"...Kredit (pozajmice) sa 3,2%

Pitanja o ovim kreditima (pozajmicama) je sve više, kako od građana tako i od strane novinara, i zato ćemo podrobno objasniti o čemu se radi.

Na Vama je da odlučite da li je ovakva pozajmica pravo rešenje za Vas. MI ćemo Vam samo dati informacije koje su Vam potrebne da znate o čemu se radi.

Ovo nisu krediti kakve smo navikli da dobijamo od banaka, odnosno da odemo u banku i ako nam kredit odobre, odemo kući sa novcem u džepu.

Često se postavlja pitanje da li su ovo krediti i kako oni imaju pravo da daju kredite a nisu banke? Ovo je pitanje odlično, ali ovde se ne radi o kreditima nego o ,kako oni kažu, pozajmicama, i oni su to i napisali u izjavi koju ćete dobiti na potpis ako zatražite kredit. Takođe kažu da se ne radi o bankarskim kreditima i da oni ne obračunavaju kamate.

A šta su onda ove pozajmice zaista? Krenimo redom.

Kad dođete da tražite kredit kod ovih "firmi" usmeno Vam obećaju da ćete kredit dobiti, bez obzira koliko ste rekli da Vam treba.
Istina u pravilniku za učešće u grupama ova firma treba prvo da Vam odobri da budete uključeni u potrošačke grupe.

Ukratko će Vam objasniti o čemu se radi,tek toliko da Vas zainteresuju.

Ako pristanete na "uslove" daje Vam se gomila papira na potpis, i baš zato što ih ima mnogo, male su šanse da ćete da ih pročitate, jer Vam je za taj posao potrebno bar pola sata, a Vama kredit treba hitno.

Naš savet je da sve papire odnesete kod advokata ili pravnika da Vam rastumače o čemu se radi i šta potpisujete.

U papirima je važno sledeće:

Nema vremenskog roka kad moraju da Vam odobre pozajmicu.

Mesečne rate ćete morati da uplaćujete odmah po potpisu ugovora.

Treba da potpišete da Vam je objašnjeno kako se ove pozajmice stiču i svojeručnim potpisom potvrđujete gore navedeno.

Novac se sakuplja između samih članova potrošačke grupe i ukupan fond za raspodelu je u stvari novac koji sami članovi uplate, i ne postoji novac "u kasi" sa kojim možete da raspolažete, bar ne u onom smislu u kome smo navikli da dobijamo u bankama.

Pozajmice se stiču unutar potrošačkih grupa, odnosno učesnici ovih grupa finasiraju jedni druge. Postoje oni sa prioritetom ali može da se organizuje i izvalčenje imena na nekom od njihovih sastanaka. Ovo se odlučuje na skupštinama.

Broj učesnika u grupi i broj grupa određuje firma koja posreduje u organizovanju grupa.

Povrat novca: Ako prestanete da uplaćujete rate dva meseca Vaš ugovor se raskida. Novac koji ste uplatili "može" da Vam se vrati tek kad se rasformira potrošačka grupa i DELI SE SAMO NOVAC KOJI JE PREOSTAO. Od Vaše uplate po pravilniku se oduzima 5% troškovi agencije i 18% PDV.
Kad se rasformira potrošačka grupa organizator u roku od 90 dana sačinjava finasijsko stanje i poštom obaveštava članove potrošačke grupe o finasijskom stanju grupe.

Postavlja se pitanje: Koliko će tog novca da ostane, kad će potrošačka grupa da se rasformira i kako ćete na kraju znati da li će i koliko Vama biti isplaćeno.

Zato ljudi najčešće odustaju od svega što su uplatili a novac ostaje...".

Izvor:

http://www.prevara.info/index....k=view&id=292&Itemid=7

Ovo mu dodje kao nekad u "stara dobra srecna vremena..." !
Truglici i piramide su , izgleda , uvek u modi ...
[ Kovacevic Vladimir @ 29.10.2009. 19:27 ] @
Citat:
D.H.Lorens: " Ovo mu dodje kao nekad u "stara dobra srecna vremena..." !
Truglici i piramide su , izgleda , uvek u modi ...


Ovo sa vremenom i srećom može da se odnosi samo na autore i pokretače takvih dobitnih sistema, jer učesnici u tom sistemu nikako nisu na dobitku, a u velikom su problemu.
Matrica u odnosima zajmodavca i zajmoprimca je uvek ista, samo se razlikuju nazivi Ustanova, koje se nekad zovu Bankama, a nekad drugačije...

Dok ima ovaca, biće i vune...

I opet, po N-ti put, tematski razvoj će nas odvući u pitanje: ko i kojim sve ambijentalnim uslovima omogućava tu sreću?!

Pozdrav