[ mixser @ 29.10.2009. 10:08 ] @
E ovako , imam problem sa likom sa kim delim net preko mikrotika, navuko se covek na chit i na vise od 50 servera smo banovani pa bih ja da tome stavim kraj. Dali mogu u MT da samo njemu zabranim port za cs a da ja i jos jedan drugar igramo slobodno ako moze kako onda da to izvedem posto stvarno vise nemam nameru da ga molim da prestane
[ acatheking @ 29.10.2009. 12:35 ] @
/ip firewall filter
add chain=forward src-address=<adresa-lika-sa-kojim-delis-net> dst-port=<port-za-CS> protocol=XXXX action=drop

Ne znam detalje oko CS servera, pretpostavljam da je protokol UDP pa umesto XXXX stavi udp, ako ne onda je tcp
[ mixser @ 29.10.2009. 13:56 ] @
ok hvala puno sad znam detalje kako ..
[ KARABAYA @ 29.10.2009. 15:49 ] @
To pravilo je dobro ali nece sve drop-ovati. Bolje stavi layer 7 protocol za counter strike pa drop njegovu ip, u slucaju da nemas mikrotik 3.xx onda stavi samo src.port 27005, naravno njegovu ip i protocol udp.
[ Kempesh @ 27.01.2011. 19:13 ] @
Pozdrav svima,
Da ne otvaram novu temu , zatrazicu pomoc u ovom postu.

Igram counter strike (steam) i povremeno me izbacuje sa servera sa porukom da je potrebno otvoriti portove ( u prostom prevodu ). E sada, ja sam otvorio portove prema upustvima koje sam nasao. Portove koje sam otvorio su UDP 1200 , 2700-27015 i TCP 27020-27039. Medjutim, i dalje me ponekad izbacuje. Nekada igram i duze vremena i sve je ok ,a nekada me izbaci na 5-10 minuta, nema pravila.

Imam adsl 4mb/512 kod telekoma. Modem je hg520c. Usao sam u podesavanja/basic/nat/portforwarding i tu podesio. Podesio sam u TCP/IP podesavanjima. Mislim da mi je tu sve ok.
Firewall mi je iskljucen. Koristim aviru ..koju pre igranja deaktiviram..ne znam da li u podesavanjima avire ima predvidjeno za portove

Na portforwardingu nema podesavanja za ovaj model. Predpostavljam da je veoma slicno sa ostalim echolife modemima...

Hvala unapred na pomoci

( tek sam sada video da je wireles tema...isao sam po pretrazi pa nisam primetio....)

[ DynDNS @ 27.01.2011. 21:14 ] @
>

--
*
Velizar Jovanovic
IT Infrastructure Administrator
Tel: 063/447-270
Email: [email protected]*

--0015175ce0ee76bb89049ada70bf
Content-Type: text/html; charset=ISO-8859-1
Content-Transfer-Encoding: quoted-printable

Ako konfigurise DMZ opciju ka ip adresi sa koje igras,u ovom slucaju su svi portovi forvardovani ka toj ip adresi. Kao da na tom racunari imas javnu ip.<br><br><div class="gmail_quote">2011/1/27 Kempesh <span dir="ltr">&lt;<a href="mailto:[email protected]">[email protected]</a>&gt;</span><br>

<blockquote class="gmail_quote" style="margin:0 0 0 .8ex;border-left:1px #ccc solid;padding-left:1ex;">Pozdrav svima,<br>
Da ne otvaram novu temu , zatrazicu pomoc u ovom postu.<br>
<br>
Igram counter strike (steam) i povremeno me izbacuje sa servera sa porukom da je potrebno otvoriti portove ( u prostom prevodu ). E sada, ja sam otvorio portove prema upustvima koje sam nasao. Portove koje sam otvorio su UDP 1200 , 2700-27015 i TCP 27020-27039. Medjutim, i dalje me ponekad izbacuje. Nekada igram i duze vremena i sve je ok ,a nekada me izbaci na 5-10 minuta, nema pravila.<br>

<br>
Imam adsl 4mb/512 kod telekoma. Modem je hg520c. Usao sam u podesavanja/basic/nat/portforwarding i tu podesio. Podesio sam u TCP/IP podesavanjima. Mislim da mi je tu sve ok.<br>
Firewall mi �je iskljucen. Koristim aviru ..koju pre igranja deaktiviram..ne znam da li u podesavanjima avire ima predvidjeno za portove<br>
<br>
Na portforwardingu nema podesavanja za ovaj model. Predpostavljam da je veoma slicno sa ostalim echolife modemima...<br>
<br>
Hvala unapred na pomoci<br>
<br>
( tek sam sada video da je wireles tema...isao sam po pretrazi pa nisam primetio....)<br><font color="#888888">
<br>
<br>
<br>
<br>
<br>
<br>
<br>
<br>
<br>
--<br>
<a href="http://www.elitesecurity.org/p2796991" target="_blank">http://www.elitesecurity.org/p2796991</a><br>
<br>
Prijave/odjave: <a href="http://www.elitesecurity.org/liste" target="_blank">http://www.elitesecurity.org/liste</a><br>
<br>
Deaktivirajte rich-text formatiranje u svom mail klijentu ili webmailu kada odgovarate na poruku. Ne menjajte sledece dve linije ukoliko odgovarate putem emaila!<br>
esauth:380006:a97dfccd231a2c837475de09dbf7a228<br>