[ NisamJa @ 31.10.2009. 12:07 ] @
Imam Widows Forms Aplikaciju sa Access bazom, uz koju koristim MicrosoftReportViewer. Sve divno funkcionise, dok ne probam da filtriram report prema vrednostima koje bi korisnik unosio u textBox. Kada u Table/Properties/ Filter/ Exspression unesem konkretnu vrednost, izvestaj je dobar, ali ne znam kako da u 'expression' unesem vrednost iz text box-a. To mi treba da bi izvestaj mogao da se generise prema sifri (sting) i od pocetnog do krajnjeg izabranog datuma(iz dateTime Picker-a).

Meni to deluje kao uobicajeni zahtev, ali googlam vec danima i ne nalazim resenje. Upomoc!
[ prog @ 15.11.2009. 18:41 ] @
Prosljedjivanje odredjeni vrijednosti u ReportViewer se radi preko parametara reporta.

Prvo u dizajneru raporta definises parametre

2. U Formi u kojoj si postavio kontrolu ReportViewer i zakačio report formiras Load event ili neki drugi dogadjaj kojim trebas da filtriras podatke od korisnika podesis parametre na sljedeci način:


ReportParameter[] p = new ReportParameter[14];// broj 14 označava koliko si parametara definisao u dizajneru reporta
p.SetValue(new ReportParameter("imeParametra", "vrijednostParametra"), 0);//0 označava poziciju parametra, vrijednostParametra je naka osobina koju si prije toga postavio, ime Parametre je naziv koji si definisao u dizajneru raportaKad si podesio sve parametre, ubacis parametre u reportViewer.LocalRaport i refresas ga :

reportViewer1.LocalReport.SetParameters(p);
this.reportViewer1.RefreshReport();

Ako je bilo od pomoći uživaj u programiranju.
[ NisamJa @ 19.11.2009. 16:36 ] @
Izvini sto kasnim sa odgovorom, bacila sam se na drugi deo programa, a riporte ostavila po strani.

Hvala ti puno!!!! Bas si mi pomogao, sada taj deo price radi kao satic.https://static.elitesecurity.o....elitesecurity.org/thumbup.gif