[ dzigi021 @ 31.10.2009. 18:39 ] @
potrabno mi je hitno da hirens boot stavim na usb,vidim da je dosta puta pisano o tome,ali meni i dalje nije jasno kako da napravim butabilan usb sa hirenbootom |
[ dzigi021 @ 31.10.2009. 18:39 ] @
[ CahLe @ 31.10.2009. 19:49 ] @
[ dzigi021 @ 31.10.2009. 20:17 ] @
probao sam nece na taj nacin
[ SlobaBgd @ 31.10.2009. 23:19 ] @
Možda ploča kompjutera na kom si probao taj butabilni fleš - jednostavno ne podržava boot sa usb-diska?! Jesi li probao da butuješ Hiren na nekom novijem kompjuteru, i jesi li postavio usb disk kao prioritetan za butovanje?
[ xenox @ 31.10.2009. 23:29 ] @
UltraISO - do Hirens 9.5. Posle nije vise boot koji ultra prepoznaje...
Otvoris ISO, Bootable - write disk image... Ali, na zalost, ima kompova koji nece da se ubutuju, a kao bajagi imaju u biosu izbor... [ Catch 22 @ 01.11.2009. 01:48 ] @
To uputstvo sa linka nije gotovo nikom proradilo kako treba.
Problem je resiv pomocu GRUB4DOS programa (bar sam ja tako uspeo da napravim multi-boot USB na kome je Hiren's, Mini Linux Live, Parted Magic... i jos neke korisne alatke...) Grub4DOS butabilni USB: - Ako vas USB flash nije vec prikljucen na vas kompjuter, prikljucite ga sada. - Sledeci korak je da pokrenemo Grub4DOS Installer.Otvorite folder u kome se on nalazi uz pomoc Windows Explorer-a. - Pokrenite grubinst_gui.exe program (Windows XP) / Desni klik na grubinst_gui.exe Run as administrator (Windows Vista) - Kada je program pokrenut selektujte Disk opciju, zatim kliknite Refresh i selektujte vas USB flash iz padajuceg menija. UPOZORENJE: Budite sigurni da ste odabrali vas USB flash a ne hard disk ili particiju vaseg hard disk-a. Ako slucajno odaberete pogresno, necete moci normalno da boot-ujete vas postojeci OS - U odeljku Part List kliknite na Refresh i izaberite Whole disk (MBR) - Kliknite na Install da instalirate Grub4DOS u MBR USB flash-a Nakon toga videcete poruku da je instalacija uspesna. Pritisnite Enter da zatvorite taj prozor. - Sledeci korak je da kopiramo grldr fajl na nas USB flash. Koristeci Windows Explorer, otvoricemo folder gdje smo raspakovali Grub4DOS program. Odatle cemo kopirati grldr fajl na nas USB flash. - Grub4DOS je sada uspjesno instaliran na nas USB flash. Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|