[ Ivan Dimkovic @ 01.11.2009. 11:33 ] @
Gomila dece imaju sinhronizovane epilepticne napade kao reakciju na MS muziku:

No comment...

Nadam se da ce neko da ih konacno tuzi... ovo se moze podvesti pod zlostavljanje dece.
[ Tyler Durden @ 01.11.2009. 12:10 ] @
Kakvo je ovo, h****te, ispiranje mozga???
Jel ovo uopšte dozvoljeno?
[ markom @ 01.11.2009. 12:20 ] @
Baš je catchy muzika bre :-)
[ mulaz @ 01.11.2009. 12:22 ] @
HAHA :D

Bing goes the internet, bing bing....

Kad ne bi bilo tako odvratnog videa, muzika u pozadini bi cak i prosla kao "dobra"*:)

*naravno u poredjenju sa ostalim M$ marketing sr**em, poput windows7 party i onim sa seinfieldom :D
[ Ivan Dimkovic @ 01.11.2009. 13:15 ] @
@Markom,

Muzika je od nekog lika koji je pobedio na MS "takmicenju" - dobio je $500 gift card :)
[ madamov @ 01.11.2009. 13:35 ] @
Molim one koji saznaju šta se pije ili puši u marketinškom odeljenju Microsofta da mi odmah javi, želim da probam, njima je ljudi TAKO DOBRO!!!. B)
[ the_tosic @ 01.11.2009. 13:43 ] @
Valjda su ostavili deci majce :p, da se secaju kad porastu :D
[ Zoran Milovanovic @ 01.11.2009. 14:13 ] @
^^ Bolje da nisu, da sto pre zaborave. Iskreno, zao mi ih je. Kada budu malo odrasla i shvatila zasta su iskoriscena u svojoj mladosti, bojim se da ce neko od njih izvrsiti samoubistvo :S
[ Dr.sima @ 01.11.2009. 15:20 ] @
Ovo mora da je za americko trziste :)

p.s. Jedva da se vidi 1-2 crnčića u pozadini i 0 azijata...
[ Ivan Dimkovic @ 01.11.2009. 15:46 ] @
Citat:
madamov
Molim one koji saznaju šta se pije ili puši u marketinškom odeljenju Microsofta da mi odmah javi, želim da probam, njima je ljudi TAKO DOBRO!!!. B)

EEeee mnogi bi to voleli da znaju :)
[ musicmaster @ 01.11.2009. 16:21 ] @
Ljudi, da se razumemo... Ja koristim win i mislim da je najbolji OS za kućnu 'uporabu' ...
ali... ovo je vređanje dečije inteligencije...
idiote iz M$ što su osmislili ovakav "cipiripi" potez treba pohapsiti i oduzeti im sva životna prava...
pa i ovaj što peva, kao da je trenutno na čučavcu dok peva... ono, napreg'o se i izgovara reči..

Google will *uck them all.
Jes. Ako.
I treba.

Kakav bre Bing, kakvi bakrači, daj mi bre lepo jedno search field koje vrši posao i toliko.
Mnogo sam se iznervirao.. uf!

Iz inata ima da instaliram slack i da se družim sa mc dok prčkam po /etc.
[ Nedeljko @ 01.11.2009. 17:40 ] @
Ljudi se reklamiraju kako znaju, dečica su dobila džeparac, ne vidim u čemu je problem.
[ Slobodan Miskovic @ 01.11.2009. 17:51 ] @
Ni meni nije jasno u cemu je problem sa reklamom? Ono kontam da su svi prikazani na spotu potpisali m.r. i tu se sto se tice pravne strane sve zavrsava, ostalo je pod ukus a o njemu se ne raspravlja ;)
[ Ivan Dimkovic @ 01.11.2009. 17:56 ] @
U cemu je problem sa reklamom? Zato sto je, kako se na engleskom kaze, "tasteless" - odvratna. Gomila dece izigravaju debile i pevaju nekakvu corporate pesmu - u SKOLI... koje normalno dete bi to radilo? Ni jedno..

Da li bi neko zeleo da mu dete ima rapidne konvulzije u ritmu neke jeftine corporate pesmice i da u isto vreme ko zombi ponavlja tekst koji je smislio neki retard za $500 u AmEx gift-voucherima? Ja sigurno ne bih, i ne vidim ko moze da se primi na takvu reklamu i kakvu poruku ta reklama moze da daje - jedini osecaj koji kod normalnog coveka ovo moze da pobudi je osecaj mucnine - ona zelja kada tako nesto vidite na TV-u, koja vas tera da momentalno promenite kanal.

Skole ne bi trebalo da budu mesta gde se vrbuju deca za ovakve stvari - nadam se da ce upravnik skole snositi neke sankcije za ovo.

Inace, nije ovo MSFT-u prvi put da kreira potpuno odbojne reklame koje potpuno mase zeljenu poentu... Samo, do sada bar nisu padali ovako nisko... ali izgleda, za njihov marketing tim - nikad nije dovoljno nisko :)
[ Slobodan Miskovic @ 01.11.2009. 18:11 ] @
Znaci samo ukus je u pitanju :) well, reklama je sasvim ok jer je pevljiva i ulazi u glavu a deca ko deca, vole da budu deo necega i dobiju nagradu za to, slatkis, pare, igracku nebitno a to sto ne mozes da ih shvatis je normalno, nisi dete ;)
[ Ivan Dimkovic @ 01.11.2009. 18:14 ] @
Komentari na reklamu gde god je okacena su dominantno negativni i >vrlo< negativni.

Reklo bi se da ce efekat biti prilicno los - ta prica "svaki marketing je dobar marketing" je nesto sto ne samo da nuzno nije slucaj, vec cesto moze nekom da se obije o glavu. Microsoft bi to sigurno trebao da zna do sad, posto su u skorije vreme imali totalni fijasko sa onim BillG reklamama.

No, videcemo - da li ce ovakva kreacija pomoci da Bing market share prestane da pada :)

Ja sam poprilico siguran da ce ovo samo ukucati trend - na dole, jer sa ovakvim vredjanjem inteligencije i neukusom ce ono malo obrazovanih korisnika oterati - a obican svet i onako i ovako pojma nema sta je Bing, niti ova reklama uopste pomaze da neko ukapira za sta bi mu Bing mogao da posluzi (osim za proizvodnju epilepticnih reakcija :)
[ Nedeljko @ 01.11.2009. 18:20 ] @
Ne vidim šta je tu toliko odvratno. Pevaju dečica u školi, ne vidim zašto reklama mora da bude realistična. Ako nije dobra, neće postići cilj, a to je problem onoga ko je dao pare za nju - ja nisam.

Ne vidim čega bi ova deca trebala da se stide kad porastu.
[ Ivan Dimkovic @ 01.11.2009. 18:22 ] @
Ni ja ne vidim - 4/5 njih ce i ovako i onako postati corporate dupelisci / corporate whores... ovo je samo uvodjenje u svet starijih :-)
[ Nedeljko @ 01.11.2009. 18:22 ] @
O kojim epileptičnim reakcijama pričaš i da li uopšte znaš kako one izgledaju?
[ Ivan Dimkovic @ 01.11.2009. 18:25 ] @
Epilepticne rekacije su metafora - na mlataranje rukama.

Kao sto kazes, nije problem - MSFT placa za ovo, sto da ne...

Samo problem je sto ovo nije reklama za jogurt ili grisine ili musli (a to su obicno reklame sa glupim dzinglovima i decom), a cak i u tim reklamama ces videti jogurt i grisine, vec za IT servis - nisam bas siguran da je poruka jasna... a debilna muzika i scenografija takodje ne doprinose bas tome.

Kontam ja, MS se primio na "Internet Meme" - pa na ovaj jadni i prilicno isforsirani nacin pokusavaju da budu deo cele te price.

To je kao kada neki polu-dizelas luzer u skoli pokusava da izgleda "kul" kao njegovi ortaci "face", i od svog truda izgleda jos pateticnije :)
[ Slobodan Miskovic @ 01.11.2009. 18:26 ] @
Ma vidis da je malo nervozan :) Ja kad sam klikno na temu mislio sam bog zna sta je sad uradio MSFT kad ono obicna reklamica u stilu kapitalistickih korporacija, ni gora ni losija od mnogih pre...
[ Ivan Dimkovic @ 01.11.2009. 18:27 ] @
Ponovicu:

Citat:

Kontam ja, MS se primio na "Internet Meme" - pa na ovaj jadni i prilicno isforsirani nacin pokusavaju da budu deo cele te price.

To je kao kada neki polu-dizelas luzer u skoli pokusava da izgleda "kul" kao njegovi ortaci "face", i od svog truda izgleda jos pateticnije :)

I prilikom gledanja imas upravo onaj osecaj, da ne znas da li da se smejes ili da sazaljevas nesrecnika :)
[ musicmaster @ 01.11.2009. 18:29 ] @
Zašto deca moraju da se unose u igru i rat "čiji je veći i bolji i ko daje bolje rezultate" i to baš u vreme kada Google i njihov posao i dosadašnji trud preti da sa punim pravom ZBRIŠE konkurenciju?
Kakav bre BING?

Šta fali da je i dalje samo live search?
Ajde, to je i manje bitno, kako se zove...
Nego, nešto se ne sećam da je google ikada imao potrebu za ovakvim ISKORIŠTAVANJEM,
zarad pridobijanja više korisnika.

Rad, rad i samo rad.
[code]

Kakav bing, kakve nebuloze...
Kao da rade već 30 godina na tom polju pa da im se i otpeva neka pesmica...
[ Srđan Pavlović @ 01.11.2009. 18:53 ] @
Dok gledam ovu reklamu, jedina misao mi je koliko
je korporacija spremna da ISKORISTI decu za svoje
potrebe, i da koliko god to bio kapitalizam, ipak je ljudski
da se negde povuce granica dobrog ukusa, ispod koje ni po koju
cenu ne bi trebalo da se ide.

Ok, M$ sa druge strane ima fondove kojima pomazu ugrozene
kategorije pa ih to na neki nacin "vadi" - ali svakako ne dovoljno da
se iskupe za ovakvo koriscenje dece, i to u kontekstu obrazovanja (skola)
za svoje ciljeve prodaje - to svakako govori da decu vide kao SREDSTVO
za dolazak do profita, sto BAR ne bi trebalo da PROPAGIRAJU kroz ovakve
reklame, u najmanju ruku.

Po meni bi nekakva normalna reklama trebalo da prikazuje neke dobre
strane proizvoda, kroz neku duhovitu, ali ne uvredljivu pricu, ja iz ove reklame
ne da nisam skontao sta je Bing (mislim znam, ali recimo da ne znam), nego
uopste ne znam sta se tu reklamira, valjda neke skolske majice ili vezbanje
u ucionicama... (sto rece Ivan - konvulzije :)
[ Nedeljko @ 01.11.2009. 19:06 ] @
Epileptična reakcija podrazumeva pre svega potpuni gubitak svesti bez mogućnosti da se ikada kasnije seti bilo čega što je bilo tokom napada. Trepneš i u bolnici si. Dakle, potpuno drugačije nego što zamišljaš, a opširnije se možeš informisati na vikipediji.

Nego, šta se ti pališ? Video si jednu glupavu reklamu, i... Koja je tvoja motivacija da sve ovo pišeš i ovoliko se žestiš?
[ Ivan Dimkovic @ 01.11.2009. 19:11 ] @
Citat:

Epileptična reakcija podrazumeva pre svega potpuni gubitak svesti bez mogućnosti da se ikada kasnije seti bilo čega što je bilo tokom napada. Trepneš i u bolnici si. Dakle, potpuno drugačije nego što zamišljaš, a opširnije se možeš informisati na vikipediji.

Metafora, Nedeljko... alooo :) Odnosi se na nekontrolisane pokrete tela koji se mogu desiti prilikom epilepticnog napada - i na sta me ova trzanja dece podsecaju :)

Citat:

Nego, šta se ti pališ? Video si jednu glupavu reklamu, i... Koja je tvoja motivacija da sve ovo pišeš i ovoliko se žestiš?

Zato sto je reklama odvratna i peku oci od nje, a ovo je Advocacy forum gde se hejtuje :)
[ Srđan Pavlović @ 01.11.2009. 19:12 ] @
Nedeljko, ako mislis na mene, ja sam o epilepsiji informisan u
srednjoj skoli i na fakultetu (neurologija sa psihijatrijom, neuropsihologija, klinicka oligofrenologija....),
tako da je poslednje sto cu da gledam Wikipedija ;)

Jeste offtopic, ali imas raznih vrsta epi-napada... Dakle - "trepnes i u bolnici si" i nije
bas tako :) - imas napade koji prolaze gotovo nezapazeno (recimo deluju nekome spolja
samo kao "odsutnost" te osobe na sekund dva.... posle sve OK... imas recimo senzorne
epi napade - osecaj trnjenja ili nekog dela tela... itd, da ne nabrajam, ne podrazumeva bas
svaki epi napad skljokavanje na pod.... (to na sta ti mislis je grand mal napad - tj veliki napad, verovatno..)
[ Slobodan Miskovic @ 01.11.2009. 19:14 ] @
Gluposti, eno Colgate i Blend-A-Med iskoriscavaju jadnu decu svaki dan, Coca-Cola isto, Pepsi, Lego, Holywood, McDonalds... Ali kad to uradi MSFT onda je to SKANDAL :) mislim daj....
[ Ivan Dimkovic @ 01.11.2009. 19:17 ] @
Yep - takodje, jednom sam bio prinudjen da pomognem epi napadu (klasicnoj "tonic-clonic", iliti - ceo repertoar) tj. samo smo osigurali da se covek ne ugusi i sl... :)

U svakom slucaju, u ovom konkretnom thread-u je to jebena metafora - ako neko krene da drzi lekciju iz vrsta epilepticnih napada te njihovim simptoma mislim da je definitivno sve otislo dodjavola :)

Citat:
Slobodan Miskovic
Gluposti, eno Colgate i Blend-A-Med iskoriscavaju jadnu decu svaki dan, Coca-Cola isto, Pepsi, Lego, Holywood, McDonalds... Ali kad to uradi MSFT onda je to SKANDAL :) mislim daj....

Bingo - debilne reklame ocekujem za jogurte, grisine, glupa karbonizovana pica... ali za IT servise?

Yep, Microsoft je redefinisao pojam "dumbing-down"

Svaka cast - na putu su da postanu McDonald's IT-a. Cak i u McDonald's-u imaju bolji smisao da naprave OK reklamu, a ne nesto sto ce da izazove nekontrolisan plac male dece posle gledanja.
[ musicmaster @ 01.11.2009. 19:17 ] @
Citat:
Nedeljko: Nego, šta se ti pališ? Video si jednu glupavu reklamu, i... Koja je tvoja motivacija da sve ovo pišeš i ovoliko se žestiš?

Pa kad je meni više pun ***** ovakvih i sličnih stvari,
verovatno je tek njemu koji favorizuje i koristi Open Source op. sisteme, itd...

A ti, kada sedneš za Xp ništa ti ne odgovara...
kada je Vista ispred tebe, e onda te keca UTC time zone...
dakle, Nedeljko, upali Suse, pročitaj Kernelov post ponovo,
i videćeš da ćeš drugačije odreagovati i razumeti čoveka da se nije busao i palio,
nego samo najnormalnije odreagovao.

Izneo čovek mišljenje.
[ Srđan Pavlović @ 01.11.2009. 19:18 ] @
@Miskovic - Pa nisu ni oni za pohvalu - ali ovi iz M$-a vode po glupim reklamama :)

(jbt, ala se ovde pise, dok napisem post napise jos 5 ljudi,
ne zna se ko kom odgovara :) - moraci da koristim @ karakter... :D
[ Zoran Milovanovic @ 01.11.2009. 19:33 ] @
Citat:
Srđan Pavlović:  (jbt, ala se ovde pise, dok napisem post napise jos 5 ljudi,
ne zna se ko kom odgovara :) - moraci da koristim @ karakter... :D

samo uvezdzbaj kucanje ;)
[ Slobodan Miskovic @ 01.11.2009. 19:34 ] @
Citat:
Bingo - debilne reklame ocekujem za jogurte, grisine, glupa karbonizovana pica... ali za IT servise?

Yep, Microsoft je redefinisao pojam "dumbing-down"

Pa samo dokaz vise da je IT industrija dosla na nivo prehrambene, industrije za licnu higijenu i filmske po rasprostranjenosti...sto je dobro zar ne? :)
[ Nedeljko @ 01.11.2009. 20:04 ] @
Citat:
Srđan Pavlović: Nedeljko, ako mislis na mene, ja sam o epilepsiji informisan u
srednjoj skoli i na fakultetu (neurologija sa psihijatrijom, neuropsihologija, klinicka oligofrenologija....),
tako da je poslednje sto cu da gledam Wikipedija ;)

Odnosilo se na Ivana.
[ Ivan Dimkovic @ 01.11.2009. 20:05 ] @
Citat:
Slobodan Miskovic
Pa samo dokaz vise da je IT industrija dosla na nivo prehrambene, industrije za licnu higijenu i filmske po rasprostranjenosti...sto je dobro zar ne? :)

Odlicno - skroz :)
[ Nedeljko @ 01.11.2009. 20:14 ] @
Citat:
musicmaster: Pa kad je meni više pun ***** ovakvih i sličnih stvari,
verovatno je tek njemu koji favorizuje i koristi Open Source op. sisteme, itd...

A ti, kada sedneš za Xp ništa ti ne odgovara...
kada je Vista ispred tebe, e onda te keca UTC time zone...
dakle, Nedeljko, upali Suse, pročitaj Kernelov post ponovo,
i videćeš da ćeš drugačije odreagovati i razumeti čoveka da se nije busao i palio,
nego samo najnormalnije odreagovao.

Izneo čovek mišljenje.

Ma, kakvo mišljenje. I sam kaže da je najobičniji hejt, a našao je da je advocacy odgovarajuće mesto za to (da ne bi umesto toga istukao ženu ili se izdrao na komšiju).

On favorizuje OS? Otkad to? On favorizuje FF u odnosu na konkurenciju i ništa više, a i njega je par pute opleo. Ne nalazi on ništa u OS kao modelu razvoja.

Moja iskustva sa XP-om su odlična, a sa Vistom sasvim prihvatljiva, s tim što naravno, ništa nije idealno. Jesam li ja rekao da je openSUSE idealan? Pa, naravno da i on ima mana. Koliko puta sam isticao prednosti Windows-a nad Linux-om? Koliko sam samo puta podvukao i obrazložio zašto je Windows kudikamo bolji desktop OS od Linux-a? Tačno je naravno da ništa nije idealno i to je sasvim normalno.
[ Stefan Markic @ 01.11.2009. 20:19 ] @
Heh, Google-ov market share veci nego ikad:
http://marketshare.hitslink.co...gine-market-share.aspx?qprid=5

1.4% za mesec dana, ej! :)
[ Ivan Dimkovic @ 01.11.2009. 20:23 ] @
Bing bing bing... bong :)

Kakvi luzeri... strasno - u ovom segmentu Microsoft podseca na Operu :)
[ Nedeljko @ 01.11.2009. 20:30 ] @
Znaš šta, što bi Srđan rekao, dobra reklama bi obično trebala ili da ističe prednosti ili da pokazuje ljude kako se zadovoljni keze dok munjevito pronalaze pomoću binga ono šta traže. Međutim, ja tu reklamu nisam platio, a ni bing me ne zanima previše (gugl radi svoj posao), tako da... boli me dype da li su im reklame dobre ili loše.
[ musicmaster @ 01.11.2009. 20:31 ] @
Citat:
Tačno je naravno da ništa nije idealno i to je sasvim normalno.

Jeste. I tu se slažem sa tobom samo tako.

Ali, ovo što Bing ekipa smradova pokušava,
ovo što rade, jeste za posebnu diskusiju.

Ono, mala deca u učionicama znaju šta je Bing,...
i svi su veseli i happy zbog toga...
a to prikazuju uz pratnju nekog nasnifovanog engleza za mikrofonom i vrlo verovatno,
gitarom u rukama dok se žljabi.
Bing, bing... la la la...

Mislim da je ona reklama za kokakolu, ono kad ponavljaju "brrrrr...." iz više kadrova, pa na plaži, ..
pa bar jedno 3 puta smislenija,
iako mi se i od tog idiotluka povraća kada proleti na tv.
[ Nedeljko @ 01.11.2009. 20:39 ] @
Pepsi je imao vrlo duhovite i originalne reklame, koje su se prepričavale.
[ CONFIQ @ 01.11.2009. 20:42 ] @
Citat:
Dr.sima: Ovo mora da je za americko trziste :)

p.s. Jedva da se vidi 1-2 crnčića u pozadini i 0 azijata...

Kakvi crnci i azijati imaju veze sa Bing-om? Pod ostalom pogledao sam jos jedanput i tvoja "statistika" nije tacna. Valjda si video ono sto zelis da vidis... sicko...

anyway, nisam ni ocekivao vise od MS-a... Ja mislim ako bi vratili rat apple-u da bi bilo jako zanimljivo...
I'm PC :P
[ Horvat @ 01.11.2009. 20:53 ] @
1. deca nemaju nikakav epi napad [daleko bilo]
2. deca ko deca,ovo im je prikazano kao igra [pevljiva pesmica,mlataranje rukama i skakucanje okolo]
3. da je debilna reklama,debilna je
4. da je naslov "pompezan" i nepotreban,jeste

[sto si im prodao losu koku ivane :p]

tako da,ja se licno slazem sa miskovicem i nedeljkom po ovom pitanju

@dr. sima,a koliko ima muslimana?koliko ima zidova? koliko krscana? koliko ateista? koliko od te dece su devojcice? koliko tih devojcica je navedenih "religioznih uverenja"?

svasta
[ Stefan Markic @ 01.11.2009. 21:19 ] @
Citat:
Nedeljko: Pepsi je imao vrlo duhovite i originalne reklame, koje su se prepričavale.

Kad se setim... :)

[ Nothingman @ 01.11.2009. 21:23 ] @
Meni se bash svidja ova pesma za bing, vec treci put je slusham :D
Skroz je u grunge fazonu :D
[ Nedeljko @ 01.11.2009. 22:06 ] @
Mislim da je "leptiriću šareniću" kreativnije delo od ove pesmice, a o "iza jedne stare šupe" da ne govorim.
[ Srđan Pavlović @ 01.11.2009. 22:15 ] @
Neki dan sam sa decom radio "Na kraj sela žuta kuća" (muzicko, II raz), i to je bolje od bing bing bong.... :)
Trebao sam da ih snimim kako to pevaju, pa da malo reklamiramo GNU Linux :D
[ HeYoo @ 01.11.2009. 22:20 ] @
Ma cela fora je da je reklama napravljena bez neke preterane rezije pa sad svima kroz glavu prolazi kako su cike u kravatama podelile majice deci i ucili ih da pevaju tu glupost. Valjda su hteli da pokazu kakva histerija vlada medju decjom populacijim za taj bing. Ali ocigledno da vise lici kako deca pevaju pesmicu posvecenu korporaciji nego reklama za pretrazivac.
Da su opet upotrebljena deca ali na mnogo suptinij nacin reklama ne bi bila tako gadna i odbojna.

btw Nisam znao da je dozvoljeno otvoreno blacenje konkurentske kompanije u reklamama. One reklame za MAC su odvratno ljigave..
[ Nothingman @ 01.11.2009. 22:27 ] @
Citat:
Nedeljko: Mislim da je "leptiriću šareniću" kreativnije delo od ove pesmice, a o "iza jedne stare šupe" da ne govorim.

Pa ne mora pesma biti kreativna da bi bila zarazna :)
Ako se zanemari sve oko ove reklame, pesma deluje bash catchy (kako neko vec reche :D )
Ali o ukusima ne vredi reaspravljati :P
[ Nedeljko @ 01.11.2009. 22:35 ] @
Ne vidim ko je ovde blaćen, pominju se samo bing i internet.

Mene ovo podseća na nekadašnje sletove. Ja sam bio učesnik jednog od njih - 1984. Ne izgleda kao da su deca pomahnitala za bingom, već kao da izvode neku režiranu tačku, a nisu ni uvežbana u pevanju pesmice, pogotovu sinhronizovanom. Valjda bi onda morali da im daju po dve majice.

No, ne vidim čemu ovolika žestina. MS nema kintu za ozbiljnu reklamu, pa se služi improvizacijama. Troškovi su $5 po detetu + po $10 za režisera i snimatelja + ko zna koliko TV stanicama za emitovanje (ehej, nije to mala kinta) i to je to.
[ musicmaster @ 01.11.2009. 22:41 ] @
Citat:
MS nema kintu za ozbiljnu reklamu,....

Da znaš... Torvalds im je ovo finansirao, garant...
[ Nedeljko @ 01.11.2009. 22:41 ] @
Citat:
Nothingman: Pa ne mora pesma biti kreativna da bi bila zarazna :)

Ne bih se složio.
[ Stefan Markic @ 01.11.2009. 23:10 ] @
Citat:
Nedeljko: MS nema kintu za ozbiljnu reklamu

Ti ozbiljan?
[ bags @ 01.11.2009. 23:12 ] @
Meni je ovo mnogo jace:

http://www.microsoft.com/net/dotnetstories

[ newtesla @ 01.11.2009. 23:49 ] @
najbolji aspekat cele price je taj sto ce svi ljudi, koji ne znaju sta je to bing, isti potraziti na guglu :))))))))))))))))))

.....mislim, topla voda, rupa na saksiji i `leb u krishkama......

...a koriscenje pre-teen dece je odvecj zalosno. msft = pedo.
[ markodon @ 02.11.2009. 00:48 ] @
WOW bing je super da nije bilo ove teme ne bi znao sta je, hvala elitesecurity, hvala youtube, hvala bingu, hvala microsoftu.
[ Branko Santo @ 02.11.2009. 05:10 ] @
Bing, bing, bing goes the internet...... :)

Pesma je super idem da pustim opet! :)
[ Nedeljko @ 02.11.2009. 06:43 ] @
Citat:
Stefan Markic: Ti ozbiljan? :D

Pa, po reklami se ne bi reklo da imaju neku kintu za reklamiranje.

Međutim, što reče newtesla, izgleda da je ova reklama zapravo odlična. Reklama je onoliko dobra, koliko postiže svoj cilj - u ovom slučaju tržišni udeo binga. Očigledno je ova reklama izazvala veliko interesovanje i prepričava se, tako da će verovatno postići svoj cilj. Svi učesnici ove teme su se zapravo upecali i rade za MS. Sad će svaka baba na pijaci znati šta je bing i koja firma stoji iza njega.

I ne vidim apsolutno ništa loše u ovakvoj upotrebi dece. Reklamiranje je nešto sasvim normalno. Dakle, deca nisu korišćena niukakve nečasne svrhe.
[ Slobodan Miskovic @ 02.11.2009. 07:00 ] @
Ma ja mislim da je Dimkovic krenuo da peva ceo dan ovu pesmu pa je popizdeo i zbog toga otvorio temu :D
[ Srđan Pavlović @ 02.11.2009. 07:02 ] @
Citat:
Bing, bing, bing goes the internet...... :)

Pesma je super idem da pustim opet! :)

Da, evo ja sam je stavio na mp3 player i ukljucio repeat forever, sad samo menjam baterije. Hit.
[ z@re @ 02.11.2009. 07:46 ] @
Citat:

Eto na sta je guba svela programiranje. A fino se vidi na sta je guba svela kompjutere danas.
Sibnut RT-2UTTH na Redmond. Sta prije.
[ combuster @ 02.11.2009. 08:13 ] @
Ma prsotine jedne najgore... Mogli su da pevaju i ovo:

Citat:

Biggie Biggie Biggie can't you see
Sometimes your words just hypnotize me
And I just love your flashy ways
Guess that's why they broke, and you're so paid (uh)

[ Nedeljko @ 02.11.2009. 08:55 ] @
Sve u svemu, reklama očigledno postiže svoj cilj.
[ combuster @ 02.11.2009. 09:05 ] @
Svaka reakcija je bolja od nikakve? :D
[ madamov @ 02.11.2009. 09:24 ] @
Citat:
Mene ovo podseća na nekadašnje sletove. Ja sam bio učesnik jednog od njih - 1984.

Ja 1982. B)
[ Ivan Dimkovic @ 02.11.2009. 09:45 ] @
Citat:
Nedeljko
Sve u svemu, reklama očigledno postiže svoj cilj.

Cilj reklame je da poboljsa prodaju / market share - to sto ce neko da pominje tu bljuvotinu i nije neki bog zna kakav cilj.

Mogli su da puste neku golu ribu, stariju od pre-teen doba, koja masturbira i peva "bing bing bing, goes my beaver" i jos vise bi bili popularni - sa druge strane to uopste ne znaci da ce reklama postici primarni cilj.

Imas u praksi jako puno takvih situacija - da je reklama nesto sto je izazvalo veliki buzz, ali na kraju primarni rezultat - corak.
[ jablan @ 02.11.2009. 10:13 ] @
Mora MSFT još mnogo da uči...
[ Nothingman @ 02.11.2009. 11:52 ] @
Citat:
Srđan Pavlović:  

Da, evo ja sam je stavio na mp3 player i ukljucio repeat forever, sad samo menjam baterije. Hit.

Stvarno ne vidim potrebu za ironijom. Zar je toliko tesko poverovati da se nekome nesto svidja ako se tebi ne svidja?
Evo ja sam ubedjen da ako ti napishes listu od 100 svojih omiljenih pesama (pretpostavimo da je moguce napraviti takvu listu), gotovo svaki clan foruma ce za bar jednu od njih reci da je smece nevidjeno :)
[ Horvat @ 02.11.2009. 13:22 ] @
sto debilnije i sto originalnije [kvalitetnije] reklame,to duze ostaju u secanju

prosecne reklame zaboravis skoro pa odmah
dobrih reklama se secas kao nesto sto vredi
a idiotske reklame te zivciraju i ostaju ti u glavi ,i onda se prenosi od uveta do uveta...i "citav svet" cuje za to

tako je i s ovim bingom [hajde,ko od vas koji ste pogledali ovu reklamu,nije zapamtio barem prvu strofu ;)]

neko je rekao da ce sad masa otici na google i potraziti bing
i ja verujem tako
i onda kad ode na bing,malo ce da se igra s istim,pa ce neki udeo korisnika i preci na bing

sve u svemu,mission completed

[isto tako je i coca cola pocela,imali su vrhunske reklame,a sada,neke debilne da debilnije ne mogu,neke oci,jezici,mozak...idiotluk]
[ newtesla @ 02.11.2009. 13:33 ] @
Da li je moguce da ste me toliko pogresno shvatili kada sam rekao da ce, po svoj prilici, ljudi koji vide bing-ding-a-ling reklamu, isti taj bing najverovatnije potraziti na guglu?

...hint: gugl je takodje pretrazivac... (rofl)
...pre bih koristio bing da je pesmica bila "bing bing bing goes my beaver", sa kovrdzavom crvenokosom u glavnoj ulozi - dimkovicu, hvala za text :))))))
[ Horvat @ 02.11.2009. 14:16 ] @
pa i hoce,sta ti je tu za cudjenje
oni koji nisu znali sta je bing,potrazice da vide sta je to
[ Mitrović Srđan @ 02.11.2009. 14:40 ] @
Sta fali malo zdrave konkurencije u okviru drugog pretrazivaca.
[ Stefan Jocic @ 02.11.2009. 15:33 ] @
Slažem se da su ovog puta stvarno dotakli dno. Po meni je ipak malo neozbiljno da velika korporacija poput MS snima reklame sa osnovcima. Ajde da se radi o nekom edukativnom software-u ili servisu za učenje pa i da prođe. Što se tiče muzike, ukusi su različiti i o tome ne treba diskutovati.
[ mr. ako @ 02.11.2009. 15:47 ] @
To MS pravi bazu korisnika koji ce biti aktivni na Netu za 10ak godina! Ljudi su vizionari...
A evo ko je ostalima (pa i marketing odeljenju) uzor u firmi

http://www.youtube.com/watch?v=wvsboPUjrGc

http://www.youtube.com/watch?v=tGvHNNOLnCk

[ bobito @ 02.11.2009. 17:03 ] @
Zaista ne razumem cemu ovolika polemika ni oko cega? Pa nisu ovo jedina deca koja se koriste u marketinske svrhe, toga ima svuda i ne verujem da ih je neko silom naterao na tako nesto. Kao sto vec neko rece: "stvar je ukusa". Ipak moracu da dodam svoje misljenja koje mozda odstupa od teme, a to je da deca danas po meni imaju vrlo malo slobode za neke vise nazovi "prirodne" aktivnosti nego sto je to bilo slucaj sa starijim generacijama. Jednostavno ovo doba u kome su sve vise dominantni kompjuteri, igrice, digitalni mediji ce vremenom napraviti od nas zombije.
[ Nedeljko @ 02.11.2009. 17:14 ] @
Citat:
Ivan Dimkovic: Cilj reklame je da poboljsa prodaju / market share - to sto ce neko da pominje tu bljuvotinu i nije neki bog zna kakav cilj.

Samo neka se toj reklami daje publicitet i videćeš kako se primarni cilj ostvaruje.

Od čega živi Jelena Karleuša? Stalno je u nekim tabloidskim aferama, piše se o njoj i žena uzima pare, otkida se.
[ Nedeljko @ 02.11.2009. 17:28 ] @
A dečica jesu slatka, mnogo cepete.
[ miroslavL @ 02.11.2009. 17:29 ] @

Ovo je definitivno dokaz da je kokain štetan za mozak :))
[ mrkii @ 02.11.2009. 18:22 ] @
Uopste ne vidim razliku u upotrebi (zloupotrebi) dece za reklamiranje IT kompanije i recimo koka kole, meka, pepsija, jogurta....

Deca uzrasta iz reklame lekse ce primetiti da li komjuter ima XP, vistu ili W7 nego sto ce primetiti razliku izmedju koka kole i koka kole light.

Opste je poznato da proizvod najbolje prodaju lepe zene, zivotinje i DECA.
[ musicmaster @ 02.11.2009. 18:27 ] @
Citat:
miroslavL

mr. ako:

http://www.youtube.com/watch?v=wvsboPUjrGc

:D:D

Ovo je definitivno dokaz da je kokain štetan za mozak :))

auuu, brate šta sve pojedine bine i mikrofoni neće da trpe...
prosto da se čovek sažali na nežive objekte i predmete...
[ Daniel Fat @ 02.11.2009. 20:27 ] @
Citat:
miroslavL: Ovo je definitivno dokaz da je kokain štetan za mozak :))

Pre ce biti amfetamini. Covek samo sto nije zaskocio onaj mik.

Za trenutak stvarno sam hteo da kontriram Dimku iz onog cisto srpskog inata ali MSFT stvarni nema ukusa... Najgora stvar je da ovo sa decom im je verovatno najbolja reklama do sada :/ Slicno kao sto je Win 7 najbolji OS dosad.
[ EmilijaV @ 03.11.2009. 02:19 ] @
tek sad videh ovu temu...

Reklama je uzas!!! Da ne ponavljam zasto, vi ste rekli sve...
[ maksvel @ 04.11.2009. 10:41 ] @
Kad se već dotakoste čika-Balmera i khm.. supstanci koje koristi:
[ mr. ako @ 04.11.2009. 15:54 ] @
^^ Dobar je XKCD!
[ makidesign @ 05.11.2009. 17:02 ] @
...(osim za proizvodnju epilepticnih reakcija :)...

Heh,

Da smo negde, gde je marketing "dobar dan" pa ajde...

Elem, ja se još uvek sećam kako su nas masirali da nosimo crvene marame i "titovke" i da, doduše bez epileptičnih pokreta, pevamo pesmice o Titu.

Meni je bila omiljena ona pričica o Titu kad ga je probudio (greškom) neki Drug borac da stražari, kad je Tito onako sanjiv (a napolju -20) rekao "Neka druže, mogu i ja".

Da nije neka reklama, nije. Al' da se ložite na opanjkavanje MS-a, a svi ga koristite, ne razumem.
[ Nedeljko @ 05.11.2009. 17:14 ] @
Nas su x puta presliašavali "Ko jedi sme da potpiše kapitulaciju u ime SFRJ?". Jedini tačan odgovor je bio "Niko.", ali nam nisu rekli ko je na funkciji "niko" ili ko je tak Niko.
[ mr. ako @ 05.11.2009. 20:32 ] @
...Niko Bijelic (iz GTA)
[ newtesla @ 05.11.2009. 23:10 ] @
...neeee....

Steven Seagal je NIKO... Niko 1, 2 i 3 :)
[ Srđan Pavlović @ 05.11.2009. 23:12 ] @
Niko Kovač :)
[ Dragche @ 06.11.2009. 16:14 ] @
Citat:

Steve Ballmer

Ako je ovaj tip normalan onda ... !!!????
[ mr. ako @ 06.11.2009. 16:32 ] @
ovde u poruci na prethodnoj strani sam stavio jos jedan link, da vidis kako je boles' pocela... i pritom ne mislim na celavost!
[ degojs @ 06.11.2009. 17:56 ] @
Niko Kranjčar..
[ Pedja_N @ 06.11.2009. 18:09 ] @
U jbt,meni nesto muka kako pogledah reklamu.
Pesmica je bas onako suicidna! :-))
[ Srđan Pavlović @ 06.11.2009. 18:11 ] @
Pedja, rano je da se ubijes sa 24 poruke nas ES-u, ne brini, bice sve OK, to je samo pesmica.... :D
[ newtesla @ 07.11.2009. 10:16 ] @
Da, čoveče, rano je....

... tek sa par hiljada možeš da razmišljaš o tome - da bi iza tebe ostao neki legacy; mada, onda ti verovatno dođe da poubijaš sve ostale :/
[ Pedja_N @ 07.11.2009. 14:39 ] @
Hahahaha jeste vala bas rano je,necu jos sacekacu da se nakupi jos kakvog kvalitetnog materijala. :-)
Ali,sad ozbiljno,stvarno mi je bas pesmica nekako odbojna,nekako mi ni malo nije prijatna.
Ali kao sto rece Srdjan to je samo pesmica. :D
[ Jezdimir Lončar @ 07.11.2009. 15:04 ] @
Bing bing bing goes the internet... :D
Ahahahaahhaahahhahahahaha!!!!!!
Ovaj video mi uljepša dan :D
UMRO sam od smijeha :D
Ako ovo nije dno dna, ja ne znam šta je :D

Istini za volju, melodija je prilično catchy, al... Ovo je stvarno bruka :D
[ z@re @ 07.11.2009. 16:48 ] @
Evo koga su pokrali;

http://www.youtube.com/watch?v=tlPs95dgRYw&feature=related

[ Srđan Pavlović @ 07.11.2009. 17:04 ] @
^ LoooL :D
[ Nedeljko @ 07.11.2009. 17:54 ] @
Ako ovo liči jedno na drugo, anda sam ja maslačak.
[ degojs @ 07.11.2009. 20:04 ] @
Pesmica izgleda nije pravljena od strane nikakve pro marketing agencije, već je sa nekog takmičenja koje je MS organizovao. Nešto tipa napravite džingl za Bing:

Citat:
Jonathan Mann's contest-winning entry, "Bing Goes the Internet." Mann won $500 for his jingle in the Microsoft-sponsored contest for the best Bing jingle. Microsoft later used the jingle to indoctrinate middle school children as seen in the video here.
...
TechCrunch has pronounced the song the worst jingle ever.

:D
[ mmix @ 08.11.2009. 17:53 ] @

Ma sto je najgore, svako od roditelja te dece je potpisao saglasnost i za to dobio kintu i bas ih briga i za klince i za korporativno ispiranje mozgova. Ovo je tacno ona stvar kojoj se sprdao Cohen u "Bruno", ko nije odgledao nek odgleda, ima jedan deo gde kao regrutuje neke klince za photoshoot:

[ Nedeljko @ 09.11.2009. 07:05 ] @
Jao, jadna deca, isprani im mozgovi korporativnom pesmicom. Dajte, ne kenyayte više.
[ degojs @ 09.11.2009. 14:33 ] @
Ma Miljan i Ivan nešto vole da trube u tom fazonu.. Ja sve nešto kontam da je možda trenutno "cool" kad to radiš. Mislim, jasno je da je reklama namerno amaterska, itd.

Pa ko više može da gleda one Mac vs PC reklame? Ako ono nije ispiranje mozga tinejdžerima, ne znam šta jeste. Fol, samo kupite Mac pa ste cool. I tako od jutra do sutra. Zato i imamo poplavu kretena na sve strane :-) Kupio im ćale Mac pa su cool.

[ madamov @ 09.11.2009. 20:21 ] @
Nisam hteo da povlačim ovaj argument, ali sada ću morati. 20 godina se bavim Macovima i viđao sam svakojake vlasnike. Škrtice, lude, one koji ne peru kosu nedeljama, homoseksualce, onima kojima smrde noge, koji misle da su cool, koji stvarno jesu cool, svakakvih. Imali su (imaju) jednu zajedničku osobinu: nijedan nije glup.

O tome koliko glupih korisnika Windowsa ima, neću ovog puta, ali ih srećem skoro svakodnevno (najnoviji biser jednog koji "održava mrežu" je šerovani Outlookov PST fajl koji otvaraju dve žene istovremeno svaka na svom kompjuteru) da tema ne bi otišla tamo gde je otišla ona gde je neko drugi probao da bude duhovit kao ti.
[ Ivan Dimkovic @ 09.11.2009. 20:28 ] @
Citat:
madamov
Imali su (imaju) jednu zajedničku osobinu: nijedan nije glup.

Tvoje iskustvo je ocigledno iskrivljeno klasicnim Apple Reality Distortion Field-om... ja znam nekoliko vrlo priglupih Mac-ovaca - bas kao sto ih znam ohoho u Windows/PC taboru. Ili je tvoj uzorak prilicno cudan, ili si jednostavno odlucio da uradis "slobodan prepev" tvojih iskustava :)

A za degojs-a - nezgodna stvar je sto se Microsoft uporno trudi da bude "cool" - nisam ja uopste rekao da neko tako treba da se ponasa (stavise, mislim upravno suprotno) ali je stvarno tragikomicno gledati MSFT napore da izigravaju Apple bas kao da gledas nekog kancelarijskog moljca koji pokusava da izgleda "cool" kao njegovo dete...

Ja sam vrlo ubedjen da je epicentar te strategije u glavi SteveB-a i da je to produkt njegovih licnih frustracija - money can't buy you style... a on ocigledno jako brine o stilu, cim pokusava da fura taj "fensi" fazon sa Windows-om, kao recimo ideja da se otvore Microsoft fensi prodavnice :-)

[ mmix @ 09.11.2009. 21:32 ] @
Citat:
degojs: Ma Miljan i Ivan nešto vole da trube u tom fazonu.. Ja sve nešto kontam da je možda trenutno "cool" kad to radiš. Mislim, jasno je da je reklama namerno amaterska, itd.
 Pa ko više može da gleda one Mac vs PC reklame? Ako ono nije ispiranje mozga tinejdžerima, ne znam šta jeste.

Citat:
Nedeljko: Jao, jadna deca, isprani im mozgovi korporativnom pesmicom. Dajte, ne kenyayte više.

Da, jadna deca, kao sto trazimo da nam deca odrastu bez meta, horsa, esida, sekti, seksualnih manijaka i psihoticnih nastavnika, tako treba da trazimo da nam deca odrastaju bez marketinskih uticaja MSa, Apple-a, Nike-ta i ostalih ispiraca mozgova bar do nekog uzrasta u kom mogu da rezonuju samostalno. Jednostavno nije dobro za mentalni sklop rastuce osobe da mu korporacija (bilo koja) bude BFF, to je kao da imas psihoticnog sociopatu za najboljeg drugara. Ako to nije bespotrebna kradja detinjstva ne znam sta jeste (ok, pijani matorac i dnevno mlacenje su jaci adut, priznajem). Ti sto mi imamo mentalni aparat da se odupremo BSu u reklamnoj kampanji ne znaci da istim aparatom barata i klinac od 12 ili cak i 18 leta.

Nekako kad si mlad imas neke iluzije ali primecujes da stvari nisu na svom mestu i da postoji dosta nelogicnosti, i onda upises business school i odradis osnove marketinga i skontas da si bio u prisustvu cistog zla i da si zagrebao samo povrsinu. "See a need, fill a need"? to ne vazi vec decenijama, nova dogma je prosirena sa "don't see a need, create one; can't create one, FORCE one", ta mracna umetnost je odavno prevazisla svoju pocetnu misiju da potencijalne kupce obavestava i informise o proizvodima, sada su vec neko vreme suvereno na terenu nanosenja mentalnih povreda maloletnicima zarad efikasnije konzumerizacije istih, po rezonu nanesi im oziljke dok su mali pa to posle koristi ceo zivot. I sto je najgore to se desava uz potpunu saglasnost drustva i najcrnje roditelja; tako dobijas roditelje kojima su "bees, wasps and horrnets ok around the kid", i kojima je dete ok sa "sudden acceleration" i udisanjem fosfata. I tako nastaju deca koja odrastaju verujuci da su luzeri jer ne poseduju najnovije patike ili portable mp3/mp4 player, i koja i kad kupe nesto novo i dalje nisu sigurni da nisu luzeri jer zaboga sta je sad kulje, nike ili rebok? windows ili mac? navuko me MS pesmicom da kupim windows pa sam ispao glup jer svi cool klinci imaju mac... spicio sam sve pare od matoraca a ostao luzer, treba mi jos para da postanem cool, sta je jace moj Id ili moj superego?
I ovo nije rant, ovo je iskrena zabrinutost i postoje drustva koja se ovome aktivno odupiru, Norveska npr ima rigorozne propise o kid-marketingu i jos od 81 ima decijeg ombudsmana koji prati uticaj marketinga, za njima su krenule i ostale skandinavske zemlje. Ne znam kako EU stoji sa tim, ali znam sa casova da je taj deo skandinavskih zakona tolerisano neharmonizovan sa EU propisima tako da pretpostavljam da je u ostatku EU ok to sto rade korporacije.
[ z@re @ 09.11.2009. 21:59 ] @
Odlican post. Stvarno svaka cast.

U komunizmu (Soviet-style) si imao propagandu koju je diktirala vladajuca elita, danas imas propagandu kojom diktiraju mocni kapitalisti.
Same bulshit, another package.

Mislim, kod commia si barem znao da ti brkati / supreme soviet izvrce fakte i pere mozdane vijuge, danas ne znas u ciju korist tacno ide ta propaganda. Jos gore. S tim da medjusobno ratuju kroz medije. Kako je ono Rambo rekao kad ga je pitalo zasto je probao dop, rece covjek da je na jednoj televiziji 1991ve hvatao Beogradski TV a na drugoj Zagrebacki TV, gledao to paralelno i da nije imao izbora nego se sibnut u zilu.

Citat:

Da, jadna deca, kao sto trazimo da nam deca odrastu bez meta, horsa, esida, sekti, seksualnih manijaka i psihoticnih nastavnika

Meth - Linux, sve je super dok ne dodje kernel panic. Ipak bolje od Microsofta. Tamo nije dobro ni prije kernel panica.
Horse - hmm, DOS, onako sve je sporo jednostavno, katkad zabavno al neces nigdje zavrsit, definitivno bolje od Microsofta danas.
Acid - neusporedivo bolje od Microsofta, ravno igranju Unreala 3 na LISP masini.
Sekte - Microsoft.
Seksualni manijaci - BSA.
Psihoticni nastavnici - Ballmer.
[ Nedeljko @ 09.11.2009. 22:13 ] @
@mmix

OK, kakve će posledice imati sutra ta deca "ispranih mozgova"?
[ degojs @ 09.11.2009. 22:15 ] @
@Ivan:
Citat:
a on ocigledno jako brine o stilu, cim pokusava da fura taj "fensi" fazon sa Windows-om, kao recimo ideja da se otvore Microsoft fensi prodavnice :-)

On (Balmer) brine o stilu? LOL Ne znam baš, ozbiljno. Pa kad se setim onih njegovih majmunskih predstava na pozornici, nešto mi to ne govori da taj brine o tome da bude cool. Da brine, ne bi to radio, nešto mi ne ide jedno sa drugim.

Fensi prodavnice? Te MS-ove će možda biti i OK, ali one Appleove, pa to je najobičniji gyp joint.

[Ovu poruku je menjao degojs dana 10.11.2009. u 01:18 GMT+1]
[ degojs @ 10.11.2009. 00:15 ] @
@mmx
Citat:
Da, jadna deca, kao sto trazimo da nam deca odrastu bez meta, horsa, esida, sekti, seksualnih manijaka i psihoticnih nastavnika, tako

LOL Jbte, ti si to video u onoj reklami? :) Prećeruješ.

(Uostalom, što si izostavio alkohol, duvan, travu, itd? To je OK? Da pogađam, probao si bar 2 od ta 3, pa onda to preskačeš a?)

Dalje, što se "sekti" tiče... vidiš, takvo pominjanje istih jeste najobičnija diskriminacija. Alo, sloboda veroispovesti?

A posle će ti "Bing goes to the internet" biti kriv ako tvoje dete isprebija i usmrti nekog "sektaša," da ne kažem - Francuza? A ako ti i ne bude ova reklama kriva, onda će biti kriv taj što ga je Đura tukao..

Eto, mogu i ja da preterujem ;)

[ degojs @ 10.11.2009. 02:26 ] @
@adamov
Citat:
20 godina se bavim Macovima i viđao sam svakojake vlasnike. Škrtice, lude, one koji ne peru kosu nedeljama, homoseksualce, onima kojima smrde noge, koji misle da su cool, koji stvarno jesu cool, svakakvih. Imali su (imaju) jednu zajedničku osobinu: nijedan nije glup.

Svi su glupi, jer sama činjenica da neko poseduje Mac govori o tome dovoljno.

Dakle, taj lik je kupio običan PC za debele pare i još je kao cool zbog toga. Bar da je običan PC, nego je u pitanju PC sa jednim od tih polovnih operativnih sistema koji većini korisnika ne završava posao već je potreban još jedan operativni sistem (Windows) na drugoj particiji ili pod VM. OSX je posebna priča jer su i fontovi muljavi (to je i Linux uglavnom uspeo da reši ali je bar besplatan pa mu ne zameramo toliko što je polovan).

Razumem jedino dečurliju i žene. Ovi mlađi, što Miljan reče, ne umeju da vide BS, a žene su inače sklone takvim stvarima. Ali to je to.

[ madamov @ 10.11.2009. 07:20 ] @
Citat:
Tvoje iskustvo je ocigledno iskrivljeno klasicnim Apple Reality Distortion Field-om... ja znam nekoliko vrlo priglupih Mac-ovaca

Ili nam se razlikuje definicija gluposti... To što neko radi ili govori nešto što ja nikada ne bih uradio/rekao nije glupost. Kao što rekoh, za 20 godina nisam sreo nijednog glupog, a ti to objašnjavaj kako msliš da ti odgovara. Što naravno ne znači da su svi Windows korisnici glupi.
[ madamov @ 10.11.2009. 07:24 ] @
Citat:

Ovo više govori o tebi i tvojim intelektualnim sposobnostima, nego o onima koji poseduju Mac. Sama činjenica da određuješ nečiji IQ time šta je taj kupio ili koristi je nonsens, da ne idem dalje i kažem ti nešto grublje.

BTW, ne znam nijednog Macovca koji će da šeruje svoj /Library/Mail folder kako bi kolega/koleginica u isto vreme proveravali mail sa istog naloga na dva računara u mreži. A, eto, postoji jedan Windows korisnik, pri tome "stručnjak za mreže" koji je bez problema stavio Outlookov PST fajl na server i šerovao ga.
[ Ivan Dimkovic @ 10.11.2009. 08:09 ] @
Citat:
madamov
BTW, ne znam nijednog Macovca koji će da šeruje svoj /Library/Mail folder

Verovatno zato sto jos nisu dosli do pojma share-ovanja posto obicno kontaju samo marketinske buzzword-e od Apple-a tipa Podcasting, Tethering i sl.. nema valjda teletabis dugmeta na Mac tastaturi za to, sto u ovom slucaju i nije tako lose :)

Lepo je jedan moj kolega opisao Mac - podseca ga na one Lego "DUPLO" kocke - za decu od 2 do 5 godina.

[Ovu poruku je menjao Ivan Dimkovic dana 10.11.2009. u 09:21 GMT+1]
[ musicmaster @ 10.11.2009. 10:11 ] @
Citat:
... 20 godina se bavim Macovima i viđao sam svakojake vlasnike....

Baviš se macovima..? I čamcima? Bavljenje je širok pojam.
Rekao bih da si pogrešio kod bavljenja. Zato, samo šlem na vugla i ne mora čak ni 3D, 2D je dovoljno.
[ Nedeljko @ 10.11.2009. 10:19 ] @
Citat:
degojs: Dalje, što se "sekti" tiče... vidiš, takvo pominjanje istih jeste najobičnija diskriminacija. Alo, sloboda veroispovesti?

Pa, postoji i sloboda mišljenja, ali je nacizam npr. u Nemačkoj zabranjen. Nisu sva mišljenja ravnopravna i dopustiva. Ima i opsanih.

Postoje manje verske zajednice, koje su sasvim OK, i treba da imaju pravo postojanja na osnovu načela o verskim slobodama. No, postoje i neke destruktivne, na koje se to ne može primeniti.
[ mmix @ 10.11.2009. 10:52 ] @
Citat:
degojs: @mmx
LOL Jbte, ti si to video u onoj reklami? Prećeruješ.

Pa kako ti mislis da to funkcionise? sa vp marketinga koji drzi predavanje klincima kao na konferenciji? U ranim danima dok smo kao civilizacija smatrali da je pusenje ok, deca su aktivno ucestvovala u reklamama, pevala pesmice camelu i marlboru, donosila puna ljubavi boxove cigara svojim lepim mamama i snaznim tatama, niko nije u reklamama nudio klince da zapale, klinci su to sami povezivali, ja + marlboro = bicu snazni tata kaoboj kad porastem. Pa smo na kraju ipak zakljucili da je to lose za mozgove dece i ogranicili marketing duvanske industrije. Sto se mene tice na redu su sad oni ostali koji umesto fizioloskih povreda nanose mentalne i to nije protiv MSa ili protiv Apple-a vec protiv svih koji ciljaju decu.

Citat:
degojs: A posle će ti "Bing goes to the internet" biti kriv ako tvoje dete isprebija i usmrti nekog "sektaša," da ne kažem - Francuza? A ako ti i ne bude ova reklama kriva, onda će biti kriv taj što ga je Đura tukao.. Eto, mogu i ja da preterujem

Vala bas i preterujes, iskreno ocekivao sam da ceo ultra MZ sad dodje ovde i nakalemi se na moj post sa teorijama zavere, vanzemaljcima, vatikanom i tajnim simbolima. Al' bas na korak od Godwina to nisam ocekivao, poistovecivanje zahteva za zastitu dece od marketinga porediti sa stimulisanjem ksenofobije, neonacizma i netrpeljivosti, ipak je malcice mnogo.

Da se razumemo, ja nisam neki cracpot koji zagovara pad konzumerizma i povratak slavnih dana staljina, bez konzumerizma nasi zivoti bi bili dosta siromasniji u pogledu upotrebnih materijalnih dobara i stecenih iskustava, konzumerizam isto zaposljava veliki broj ljudi, konzumerizam u medicini produzava zivotni vek, itd, itd, ali postoji neka granica gde dobri aspekti gube od losih a to je izmedju ostalog konzumerizam za decu; ako iko treba da primi reklamnu informaciju za nesto sto mom detetu treba da se kupi onda sam to ja ili je to moja supruga, ne moje dete. Ali onda ce reklama da izgelda drugacije i morati da se pozabavi nekim drugim aspektima jer marketing spineri vise ne mogu da racunaju na nezrelost publike (mada kako konzumerska generacija odrasta i pravi svoju decu ovo postaje vrlo diskutabilno).

Citat:
Nedeljko: OK, kakve će posledice imati sutra ta deca "ispranih mozgova"?

Razne, u najekstremnijim retkim slucajevima proradice im Id i pokazace svojim cool vrsnjacima sta misli o njima kroz cevku 10mm smg-a pa sve izmedju do (u najblazem i najsirem obliku) defektnog superega koji ce proizvesti osobe koje vecito jure srecu kroz konzumerizam, vecito jureci taj "fix" koji ce ih ciniti validnim u ocima drugih. Siguran sam da sad ima gomila iPhone korisnika koji su nesrecni iako su Apple fanovi, a nesrecni su ne zato sto je iPhone prestao da funckionise vec zato sto je izasao iPhone 3GS koji oni nemaju (iPhone sam uzao kao primer, zameni sa bilo kojim konzumerskim proizvodom).
Naravno, nije deciji konzumerizam jedini uzrocnik svega ovoga niti konzumerizam moze biti jaci od uticaja porodice, nece tinejdzer uci u skolu sa oruzjem samo zato sto nema nove nike, to je jednostavno gomila uticaja koja do toga dovedu a ciji jedan deo je zasigurno ostecenje izazavano konzumerizmom koji je apsolutno bespotreban u tom dobu.
[ mihajlovic novica @ 10.11.2009. 11:15 ] @
Bing . . . .BONG!!! :D
[ Nedeljko @ 10.11.2009. 11:27 ] @
Citat:
mmix: Razne, u najekstremnijim retkim slucajevima proradice im Id i pokazace svojim cool vrsnjacima sta misli o njima kroz cevku 10mm smg-a pa sve izmedju do (u najblazem i najsirem obliku) defektnog superega koji ce proizvesti osobe koje vecito jure srecu kroz konzumerizam, vecito jureci taj "fix" koji ce ih ciniti validnim u ocima drugih. Siguran sam da sad ima gomila iPhone korisnika koji su nesrecni iako su Apple fanovi, a nesrecni su ne zato sto je iPhone prestao da funckionise vec zato sto je izasao iPhone 3GS koji oni nemaju (iPhone sam uzao kao primer, zameni sa bilo kojim konzumerskim proizvodom).
Naravno, nije deciji konzumerizam jedini uzrocnik svega ovoga niti konzumerizam moze biti jaci od uticaja porodice, nece tinejdzer uci u skolu sa oruzjem samo zato sto nema nove nike, to je jednostavno gomila uticaja koja do toga dovedu a ciji jedan deo je zasigurno ostecenje izazavano konzumerizmom koji je apsolutno bespotreban u tom dobu.

Odakle sve ove spekulacije? Otuda što su deca otpevala jednu glupavu korporacijsku pesmicu u korporacijskim majicama i za to dobila majice i džeparac?
[ mmix @ 10.11.2009. 14:07 ] @
Citat:
Nedeljko: Odakle sve ove spekulacije? Otuda što su deca otpevala jednu glupavu korporacijsku pesmicu u korporacijskim majicama i za to dobila majice i džeparac?

Nije to samo jedna pesmica, neke procene (proguglaj malo ako te bas interesuje) za US trziste je da prosecno dete pre polaska u osnovnu skolu vidi i upije oko 30.000 reklama. Prosecan stariji tinejdzer provede vise vemena upijajuci reklame nego sto provede ili ce ukupno provesti na srednjoskolskoj nastavi. To su vrlo porazavajuce cifre od kojih smo mi srecom jos uvek daleko, nasi klinci ipak ne provode toliko vremena gledajuci pasivni tv program; ali nismo ni mnogo daleko sudeci po reklamama koje se vrte na decijim kanalima i sve manje vremena koje roditelji u Srbiji imaju da odvoje svojoj deci zbog raznoraznih okolnosti koje su van njihove kontrole. Recimo relativno skoro dok je jos trajalo miholjsko leto naidjem na grupu klinaca iz komsiluka na nekoj kvazi livadi iza zgrade (mafija se jos nije dogovorila ko ce da nam digne zgradu tu). Klinci pocetak osnovne skole, 7, 8, 9 u vrh glave, smaraju se, sutiraju kamencice, gluvare po stepenicama zgrada, u osnovi ne znaju sta ce sa sobom. Ja ih pitam sto su neraspolozeni, kontam klinci su nisu jos tinejdzeri pa ce mi odgovoriti i odgovor je bio "bili smo kod Jovana i Jovanova mama nas je isterala napolje, ne da nam da igramo playstation", i oni sad tu gluvare dok ne prodje neko vreme koje valjda Jovanova mama misli da je dovoljno "igranja" napolju da bi ponovo seli za PS. I to je ok? To je ispunjeno detinjstvo? Klinci koji su u godinama kad masta treba da im curi na sve pore ne znaju sta da rade sa sobom bez gamepad-a?

Deca nisu odrasli, nemaju tu diferencijaciju kojom ti odbacujes moje argumente kao spekulacije, za njih pevanje glupave korporativne pesmice i nosenje majci ima isti efekat kao onomad pevanje glupavih Tito mi ti se kunemo pesmica uz crvene marame za male pionire. Samo je cilj drugaciji, partija je htela poslusne obradive komuniste, korporacije zele poslusne obradive konzumere.
Ne postoji nijedan dobar razlog zasto bi deca pevala debilnu korporativnu pesmicu, a bar nekoliko razloga protiv, sto bi trebao da bude dovoljan razlog da se to ne radi. Da je MS toliko altruistican prema toj deci opremio bi im labaratoriju za ucenje (bilo cega) i onda bi to iskoristio kao marketinski alat i brownie points prema meni kao roditelju, sto inace MS i radi i radio je pa nije tacno da ne moze da se napravi consumer-based marketinski program koji je child-friendly samo sto takav plan kosta vise i ima manju penetraciju od jednostavnog ispiranja mozgova ili kreiranja socijalnih i peer pritisaka. Istina, ova reklama nije najgori primer ove price ali je primer svejedno.

[ madamov @ 10.11.2009. 14:08 ] @
Citat:
musicmaster: Baviš se macovima..? I čamcima? Bavljenje je širok pojam.
Rekao bih da si pogrešio kod bavljenja. Zato, samo šlem na vugla i ne mora čak ni 3D, 2D je dovoljno.

Tebi nije bilo dosta, izgleda? Ja ću šlem na vugla, a ti d00pe uza zid.
[ newtesla @ 10.11.2009. 14:12 ] @
Citat:
Nedeljko: Odakle sve ove spekulacije? Otuda što su deca otpevala jednu glupavu korporacijsku pesmicu u korporacijskim majicama i za to dobila majice i džeparac?

Nije (toliki!) problem u deci koja su pevala pesmicu zarad snimanja reklame, problem je u deci koja će pesmicu da vide na TV-u, slušaju je i pevuše po ceo dan, jer će im ući u uši zbog 150 ponavljanja dnevno na ekranu....
[ madamov @ 10.11.2009. 14:13 ] @
Citat:
Ivan Dimkovic: Verovatno zato sto jos nisu dosli do pojma share-ovanja posto obicno kontaju samo marketinske buzzword-e od Apple-a tipa Podcasting, Tethering i sl.. nema valjda teletabis dugmeta na Mac tastaturi za to, sto u ovom slucaju i nije tako lose :)

Lepo je jedan moj kolega opisao Mac - podseca ga na one Lego "DUPLO" kocke - za decu od 2 do 5 godina.

Super što ga podseća, i tele šarena vrata podsećaju na nešto.

Nego, koliko korisnika Macintosha poznaješ? I kad smo već kod pojmova nije Apple izmislio podcasting, a pogotovo ne termin podcasting. No, šta zna veliki poznavalac svačega po malo. B)
[ madamov @ 10.11.2009. 14:15 ] @
Citat:
newtesla: Nije (toliki!) problem u deci koja su pevala pesmicu zarad snimanja reklame, problem je u deci koja će pesmicu da vide na TV-u, slušaju je i pevuše po ceo dan, jer će im ući u uši zbog 150 ponavljanja dnevno na ekranu....

Problem je što se deca uopšte i koriste u reklami.
[ Ivan Dimkovic @ 10.11.2009. 14:33 ] @
Citat:
madamov
Nego, koliko korisnika Macintosha poznaješ? I kad smo već kod pojmova nije Apple izmislio podcasting, a pogotovo ne termin podcasting. No, šta zna veliki poznavalac svačega po malo. B)

Nekih 30-tak verovatno, od toga jednog ex-radnika Apple-a i jednog trenutnog... ono sto je interesantno je da nisam skoro sreo nekog PC korisnika da samara druge o svom PC-ju i ponavlja marketinske krilatice firme koja je proizvela hardver - sto se svakako ne bi moglo reci za korisnike Mac-ova.

Sto se podcastinga tice, vau super nije Apple izmislio podcasting... stvarno si me provalio, ali zato jeste izmislio masu drugih priglupih buzzworda - jedan od skorijih je "unibody" feature koji njihovo stado ponavlja ko reci iz Biblije.... o "it just works" i da ne pricamo, jedan od najmoronskijih marketinskih slogana koji ne samo da nije tacan, nego je neverovatno koliko je moguce isprogramirati customera da ponavlja takvu budalastinu.

Cisto lista fix-ova za novi Mac OS X - 47 fixeva, izmedju ostalog:

Citat:

* an issue that might cause your system to logout unexpectedly
* creation of mobile accounts for Active Directory users
* reliability and duration of VPN connections
* an issue in which some fonts are missing
* an issue when connecting monitors to DVI and Mini DisplayPort adapters
* an issue that can cause Address Book and/or Mail to stop responding when opened
* an issue in which email messages received from an Exchange Server are not formatted correctly
* performance when accessing files from iDisk via the Finder and syncing iDisk files
* reliability and performance when syncing contacts, calendars, and bookmarks with MobileMe (syncing with iTunes and iSync are also improved)
* compatibility with third-party AFP servers

It just works... my arse.

Smarate bre... pazi molim te upadnes u diskusiju sa pricom "poznajem mnoogo Mac korisnika i oni su pametniji od Windows korisnika" mislim WTF bre vi Mac-ovci pusite... ponasate se ko deca snobovi, a i razmisljanja su bas na tom nivou.
[ newtesla @ 10.11.2009. 14:33 ] @
Ustvari, madamov, u pravu si... problem je i što se deca koriste za snimanje TE VRSTE reklama, i što su definitivno deca jedna od fokus grupa.

...moj deda bi to sve sekirom nasekirao...

Uostalom, citiraću burazerovog klinca, da bih dočarao moj nedostatak potrebe za fensi gadget-ima, a potrebu za alatom koji će mi završiti posao... here goes:

...burazerov klinac, koji je tada imao 17, ima prijatelja buržuja; jednoga dana, mali buržuj dolazi u fensi majici koja je pravilno iscepkana svuda, na svakih santimetar materijala, ide po santimetar skalpelom prosečenog materijala... kao košarkaški dres, samo nisu rupice, već prosečeno...

buržuj: A, šta kažeš na majicu što sam kupio, a?
bratanac: Brate, pocepana je :/
buržuj: Nije, takva je... Sweet Years, platio sam je 4 i po soma....
bratanac: Budalo, imao si čitavu kod kineza za dvesta....

...slažem se da je pitanje ukusa MAC vs PC vs Linux vs OvoOnoTamoVamo, ali ja svoj ukus ne namećem drugima, kao što MAC-ovci rade... neko voli pocepane majice, ja ih volim čitave.

[Ovu poruku je menjao newtesla dana 10.11.2009. u 15:54 GMT+1]
[ madamov @ 10.11.2009. 15:53 ] @
Citat:
Ivan Dimkovic: It just works... my arse.

Smarate bre... pazi molim te upadnes u diskusiju sa pricom "poznajem mnoogo Mac korisnika i oni su pametniji od Windows korisnika" mislim WTF bre vi Mac-ovci pusite... ponasate se ko deca snobovi, a i razmisljanja su bas na tom nivou.

Upadnem u diskusiju sa tim nakon što jedan Windows korisnik koji se očešao o Maca u prolazu kao i ti izjavi da su svi Macovci kreteni. I nisam rekao da su pametniji, rekao sam da ne znam nijednog glupog Mac korisnika, a znam mnogo glupih Windows korisnika, što ne znači, opet ću da ponovim, da su svi Windows korisnici glupi, kao što neki ovde govore da su svi Mac korisnici glupi ili da su kreteni. Kao i što najčešće radiš, menjaš teze. Mislim, verovatno sam u onoj sklonjenoj temi prvo ja rekao da sam gej, pa smo onda krenuli na tu temu da baljezgamo.

A hoćemo li da pročešljamo teme ovde u Advocacy-u, ko je otvorio najviše tema o Macu, a da istog ne poseduje i nije ga koristio ni pola sata u životu? Calimero, ja i još poneki Mac korisnik ili neko drugi? Ko onda smara?
[ madamov @ 10.11.2009. 15:58 ] @
Citat:
newtesla:
...slažem se da je pitanje ukusa MAC vs PC vs Linux vs OvoOnoTamoVamo, ali ja svoj ukus ne namećem drugima, kao što MAC-ovci rade... neko voli pocepane majice, ja ih volim čitave.

Ako ćemo o nametanju ukusa, pogledaj ko je najčešći začetnik tema u Adovacy-u koje imaju veze sa Appleom, pa pogledaj komentare na raznim sajtovima koji nisu Mac only. Čim se objavi bilo kakva vest o Macu, iPhoneu ili Appleu koja čak ni ne pominje Wndows niti išta upoređuje sa njim, eto ti odmah komentara kako je Mac ovo, kako za iste pare možeš da kupiš ono isto ili bolje.
[ mokelet @ 10.11.2009. 16:06 ] @
Citat:
madamov: kako za iste pare možeš da kupiš ono isto ili bolje.

Pa zar nije tako? :-)
[ Ivan Dimkovic @ 10.11.2009. 16:08 ] @
Citat:
madamov
A hoćemo li da pročešljamo teme ovde u Advocacy-u, ko je otvorio najviše tema o Macu, a da istog ne poseduje i nije ga koristio ni pola sata u životu? Calimero, ja i još poneki Mac korisnik ili neko drugi? Ko onda smara?

Koliko vidim ja sam postavio najvise tema vezanih za bilo koji proizvod na Advocacy-ju - od Apple-a do Windows-a - i teme su mahom prenos news-clanaka, dakle nisam ja nista izmislio vec samo prenosim ono sto se pise.

Za razliku od tebe i Calimera koji se tako nesto cudno nalazite prozvani kada neko nesto napise o Apple-u (a Calimero cesto i uskace sa svojim Apple dosetkama bez da je iko i pomenuo isti), ja zaista nemam apsolutno nikakva osecanja prema proizvodjacima potrosacke elektronike i softvera koji koristim i uvek cu stvari nazivati pravim imenom bez potrebe da lazem sebe kako bi opravdao potrosen novac.

Bilo da su te stvari usrani mobilni operativni sistem (Windows Mobile Professional), over-bloatovani Windows sa idiotskim mreznim stekom (SMB) kao i proizvodjaci koji uvaljuju crapware (Sony), marketinski-prenaduvani Apple skrndelj ili nedovrseni polufabrikat zvani Desktop Linux...
[ degojs @ 10.11.2009. 16:09 ] @
@madamov:

Citat:
Sama činjenica da određuješ nečiji IQ time šta je taj kupio ili koristi je nonsens, da ne idem dalje i kažem ti nešto grublje.

U čemu je problem? Ako neko kupi nešto polovno a plati duplo više nego novo, naravno da će to da dovede u pitanje IQ te osobe.

Upravo dokazuješ to što sam rekao..
[ miroslavL @ 10.11.2009. 16:50 ] @
Da, da, za sve ovo je kriv UNIX... od unixa nastao linux, od linuxa mac, Bil video MAC pa napravio Windows... eto
[ madamov @ 10.11.2009. 17:51 ] @
Citat:
Za razliku od tebe i Calimera koji se tako nesto cudno nalazite prozvani kada neko nesto napise o Apple-u (a Calimero cesto i uskace sa svojim Apple dosetkama bez da je iko i pomenuo isti), ja zaista nemam apsolutno nikakva osecanja prema proizvodjacima potrosacke elektronike i softvera koji koristim i uvek cu stvari nazivati pravim imenom bez potrebe da lazem sebe kako bi opravdao potrosen novac.

Uskačem, naravno, zato što najčešće ne navedeš kompletnu informaciju, kao ovo poslednje, gle worm za jailbrekaovan iPhone - iPhone je mierda (njesra, zbog filtera moram ovako). A worm koristi root password koji se nađe jednom pretragom na Googleu. Ali zato ne uskačem nigde da bih pljuvao Windows, osim ako u pljuvanje Windowsa ne računaš sliku Windows 7 whoppera ili ovu stupidnu reklamu o kojoj se govori u ovoj temi.

A ovde ulećem zato što neko naziva čitavu grupu korisnika kretenima, glupanima i gejevima samo zbog njihovog izbora što se opreme tiče, isto bih uradio i ako bi neko nazvao Linux korisnike bubuljičavim drkadžijama ili Windows korisnike cicijama i kupcima bofl robe na buvljaku zato što hoće da kupe najjefitniji mogući računar.
[ musicmaster @ 10.11.2009. 18:23 ] @
Citat:
Tebi nije bilo dosta, izgleda? Ja ću šlem na vugla, a ti d00pe uza zid.

Supermodoo, zašto se tebi opet pederaj mota po glavi, a? Treba li ti lek neki?
Hajde, prekini da se blamiraš više i odaješ svoj pravi IQ, slab si sa živcima, iskuliraj.

Danas je inače veoma teško napraviti zdravu i razumnu reklamu (a kamoli izdvojiti takvu) koja ima za cilj da opiše određeni proizvod kako treba.
Ali, reklama o kojoj diskutujemo je izgleda otvorila nove horiznote i načine za nepravilno obraćanje narodu preko malih ekrana tv i 'jutjub' prijemnika.
Ne, nije nadmašila neke druge postojeće, nije najgrđe nešto što se u svetu reklama može videti,
samo je za vrlo, vrlo specijalnu kategoriju.
[ degojs @ 10.11.2009. 18:56 ] @
Citat:
A ovde ulećem zato što neko naziva čitavu grupu korisnika kretenima, glupanima i gejevima samo zbog njihovog izbora što se opreme tiče

Ne zbog samog izbora opreme, moram li opet da pojašnjavam? Već zato što polovno plaćaju duplo više nego novo.

Jbte :-(

E da, i ja nisam rekao to za sve Mac korisnike, tj. rekao sam da mlađe i žene mogu da razumem, inače su takvi: mladost = ludost, a žene inače vole skupocene beskorisne stvari koje samo služe za pokazivanje, to svako valjda zna. Pa onda i jeste očekivati..
[ Nedeljko @ 10.11.2009. 19:48 ] @
Pa, ne znam, oko 2000-te sam čuo od drugara priču o nekoj njegovoj poznanici koja je završila neku grafičku školu u Italiji na Mac-oima (valjda je u Italiji velika većina grafičara koristila Mac-ove), pa došla u Srbiju da šljaka i rekoše joj uzmi ti lepo PC + Windows kombinaciju. Kako je žena kupila i isprobala komp, tako ga je bacila i vratila se na Mac.

Znaš kako, ako taj OS uzima 10% tržišta, teško da su svi ti ljudi retardi i da niko nema razloge za to. Recimo, dobijaš udobno okruženje bez virusa, koje ti u potpunosti završava posao. Zar to nije dovoljno?
[ Nedeljko @ 10.11.2009. 20:07 ] @
Citat:
mmix: Deca nisu odrasli, nemaju tu diferencijaciju kojom ti odbacujes moje argumente kao spekulacije, za njih pevanje glupave korporativne pesmice i nosenje majci ima isti efekat kao onomad pevanje glupavih Tito mi ti se kunemo pesmica uz crvene marame za male pionire. Samo je cilj drugaciji, partija je htela poslusne obradive komuniste, korporacije zele poslusne obradive konzumere.

Čekaj bre, je l' ti to imaš nešto protiv Tita, SKJ i tekovina SFRJ? Da li sam te dobro razumeo? Te pesmice o kojima pišeš su razvijale umetničke, kognitivne i političke sposobnosti (podizanjem nivoa svesti), ali to Amerikancima nije odgovaralo (jer oni to nisu imali) i onda su nas razbucali.
[ degojs @ 10.11.2009. 20:17 ] @
Citat:
Pa, ne znam, oko 2000-te sam čuo od drugara priču o nekoj njegovoj poznanici koja je završila neku grafičku školu u Italiji na Mac-oima (valjda je u Italiji velika većina grafičara koristila Mac-ove), pa došla u Srbiju da šljaka i rekoše joj uzmi ti lepo PC + Windows kombinaciju. Kako je žena kupila i isprobala komp, tako ga je bacila i vratila se na Mac.

Na tu jednu priču što si čuo o Macu, koliko je onih o PC-ju što se i ne pominju?

Drugo, u pitanju je žena. Vidi gore, već sam napomenuo tu grupu. Hvala što si me podržao konkretnim primerom.

Citat:
Znaš kako, ako taj OS uzima 10% tržišta, teško da su svi ti ljudi retardi i da niko nema razloge za to.

Ma koji bre 10%, kao prvo? Svaki 10-ti koga ti znaš da ima kompjuter, ima Mac? Kako da ne.

Oct/2009:
http://marketshare.hitslink.co...stem-market-share.aspx?qprid=8

A od tih ~5% velik broj tera Windows paralelno. Pa ti sad vidi..

Drugo, nisu svi retardi, lepo sam rekao da su mlađi i žene posebna priča. I objasnio sam iste :) A ovi drugi.. well, neki od njih bi da se osećaju kao da su iz te dve grupe.

Citat:
Recimo, dobijaš udobno okruženje bez virusa, koje ti u potpunosti završava posao.

Koji posao? Da je to tako, ne bi calimero ovde terao Windows pod Parallels.

A oni kojima WIn nije potreban, to su oni kojima treba Fakbuk i tviter, šta će njima i Mac i Win, iskreno. Ima besplatan Linux, radiće sve to super. Al nije to to. Sa Linuxom možeš da se pokazuješ kako si geek, a to nije isto što i cool, često je baš obrnuto, un-cool :) Tu će i neko da ti kaže da si sirotinja, a od toga nema gore uvrede, pogotovo kod mlađih koji nisu geekovi :D:D:D

Inače, koji virusi više? Virusi dolaze najčešće tako što ljudi kradu softver (igrice) za Windows. Prvo platforma treba da ponudi aplikacije koje ljudi hoće da kradu, pa će i pirati da nakače viruse uz iste. Na Windowsu je to svaka igrica meseca. Prvo na tim drugim platformama dakle da se pojave aplikacije koje će ljudi masovno da kradu pa da pričamo :)

Itd.

P.S.
Što se sekti, politike i ostalog tiče, ja lično neću da ti odgovaram jer znaš kako je Ivan reagovao na toliko offtopic prošli put. De i ti malo kontrol jorself.

[Ovu poruku je menjao degojs dana 10.11.2009. u 22:52 GMT+1]
[ madamov @ 10.11.2009. 20:25 ] @
http://www.elitesecurity.org/p2434517

Citat:
Pa ko više može da gleda one Mac vs PC reklame? Ako ono nije ispiranje mozga tinejdžerima, ne znam šta jeste. Fol, samo kupite Mac pa ste cool. I tako od jutra do sutra. Zato i imamo poplavu kretena na sve strane :-) Kupio im ćale Mac pa su cool.

http://www.elitesecurity.org/p2435158

Citat:
[ degojs @ 10.11.2009. 20:29 ] @
^
Da, pa ne vidim šta je problem jer sam pojasnio već da su mlađi i žene izuzeti i zašto.

Ovo ti ponavljam već koji put?

Jbte :-(

[ Nedeljko @ 10.11.2009. 20:31 ] @
Vidi, stvarno se Mac-ov procenat prepolovio.

Pa, vidiš, ni ja nemam problema sa zloćudnim softverom, a ne koristim ni antiviruse, ni fajervol, ali znam ljude koji tvrde da im to treba, kao i one što se povremeno inficiraju (sad je ovaj svinjski grip aktuelan).
[ Nedeljko @ 10.11.2009. 20:37 ] @
Vidiš, već smo na jednoj temi zaključili da je npr. Kurt Gedel bio debilčina, jer se bavio nekim grozno teškim stvarima, koje malo para donose, umesto da je izabrao lakši put do kudikamo lagodnijeg života.
[ degojs @ 10.11.2009. 20:45 ] @
Citat:
Pa, vidiš, ni ja nemam problema sa zloćudnim softverom, a ne koristim ni antiviruse, ni fajervol, ali znam ljude koji tvrde da im to treba, kao i one što se povremeno inficiraju (sad je ovaj svinjski grip aktuelan).

Dobro, pa? Besplatnih i kvalitetnih antivirusa imaš. I rade OK posao. U čemu je problem?

Itd.
[ Nedeljko @ 10.11.2009. 21:01 ] @
To što to meni nije problem, ne znači da nije drugima.
[ Srđan Pavlović @ 10.11.2009. 21:07 ] @
Jao čoveče, ovde su rasprave ludnica :D

[ degojs @ 10.11.2009. 21:32 ] @
Citat:
To što to meni nije problem, ne znači da nije drugima.

Kojim to nekim? Oni što ih ima preko 92%? Otkud ih toliko, sa svim tim alternativama, kad je toliki problem..?!

A neki svesno skidaju warez, pa ako popiju par virusa na kraju, svesno urade full restore i teraj dalje.

In any case.. ako nije tebi problem.. ne smaraj onda :)
[ Nedeljko @ 10.11.2009. 22:33 ] @
OK, meni je problem, jer sam ove godine morao dva puta prijateljici da čistim komp.

Da ljudima to nije problem, ne bi nabavljali AV, FW i slične programe. Lakše je ne misliti o tome.
[ Nedeljko @ 10.11.2009. 22:36 ] @
E, da, ako ti je MacOS X toliko loš, mora da si pglu (kao što nekad neko nešto slično reče). Neće tebi pomoći no Windows, ni Linux, ni MacOS X.
[ degojs @ 10.11.2009. 23:27 ] @
Citat:
OK, meni je problem, jer sam ove godine morao dva puta prijateljici da čistim komp.

Nisi ti nju jeb'o, to je znači problem. Da jesi, pevao bi ti i isključio i firewall i av kod nje, pa te eto opet za par meseci.. :)

Ja sam uvek rado koleginicama pomagao, da se ne lažemo :-) Ako je bila neka loša, lepo kažem: "Snajka, zovi ti Neđeljka.." :)

Citat:
Da ljudima to nije problem, ne bi nabavljali AV, FW i slične programe. Lakše je ne misliti o tome.

Ne vidim zašto je to problem nabaviti (AV)? Mnogo komplikovano? Skupo? Firewall i "slično".. to već ima u Windowsu. Ako to ne znaš, pa kako ti onda opravljaš Windows tim drugaricama? LOL Jasno, jasno... :)

Sigurno mi je lakše skinuti besplatan AV nego kupovati još jedan sistem pa se cimati tamo-amo.. druga particija, treća virtuelna mašina.. :)

Citat:
E, da, ako ti je MacOS X toliko loš, mora da si pglu (kao što nekad neko nešto slično reče).

Lošiji je od Windowsa, a kad se uračuna i cena hardvera, onda tek nema priče. OSX je lošiji i od Linuxa, s obzirom da je ovaj besplatan i radi na svakom PCju. A i jedan i drugi su marginalci za desktop upotrebu.

Citat:
Neće tebi pomoći no Windows, ni Linux, ni MacOS X.

Pomoć nisam ni tražio, u sreći i veselju koristim Win već godinama. I drugi sistemi mi ne trebaju.

[Ovu poruku je menjao degojs dana 11.11.2009. u 01:24 GMT+1]
[ calimero @ 11.11.2009. 00:23 ] @
Citat:
Koji posao? Da je to tako, ne bi calimero ovde terao Windows pod Parallels.

moram da palim usrani Windows samo zbog online bankinga!

da smrdljivi Micro$oft nije pravio paralelne standarde za sve zivo danas ne bih uopste morao da palim sWinjdows...

...ili bih mogao jednostavno da promenim banku... - ipak mogu da prezivim 3,5 minuta windowsa dnevno
[ xtraya @ 11.11.2009. 00:59 ] @
Degejs
Citat:
Ne vidim zašto je to problem nabaviti (AV)? Mnogo komplikovano? Skupo? Firewall i "slično".. to već ima u Windowsu. Ako to ne znaš, pa kako ti onda opravljaš Windows tim drugaricama? LOL Jasno, jasno... :)

Niko ne spori da je AV laganica nabaviti (trazi "kasperski rapidshare" ili "nod32 rapidshare" na googel-u i eto ti tuce linkova)

Svrha degejs.... SVRHA ... chemu AV sluzi? Za krpljenje windows korozije? Divno...

Ovo za FW si u pravu... onaj xp-ovski radi posao odlicno
Za divno chudo ova Win7 vozika opusteno, samo mi ebank ne radi a sve je lepo instalirao u IE
[ newtesla @ 11.11.2009. 02:16 ] @
@degojs, nedeljko....

Vama treba izgovor u vidu syebanog kompa da bi ste se zavukli u čaršaF drugarici??? ...ccc...

A što se tiče diskusije Mac/Win/Lin/Bsd/*nix/krofna/kupus....

Alat koji radi zadovoljavajuće, na hardveru koji imam, a pritom i košta malo, ili nimalo, je alat vredan mog vremena.

Sve ostalo u recycle bin.
[ degojs @ 11.11.2009. 02:45 ] @
@newtesla
Citat:
Vama treba izgovor u vidu syebanog kompa da bi ste se zavukli u čaršaF drugarici??? ...ccc...

^U moje vreme Mac nije bio ništa cool, pa smo se svakako snalazili :) Jasno, takvi manekeni kao ti nikad nisu morali takvim fazonima da se služe: tebi one same dolazile/dolaze, cimaju te, skidaju se na ulici kad te vide, bacaju gaćice na tebe... :) Pa ti si NewTesla; jasno, jasno genijalac.. LOL

Nego, u diskusiju počinju da se uključuju šampioni kao xtraja, bojim se da je svaka smislena rasprava završena :-) Da se kladimo da ima Mac ili bar iPhone? :) I šta preporučuje: warez sa rapidshare-a :))) xexe..

[ musicmaster @ 11.11.2009. 02:58 ] @
Citat:
E, da, ako ti je MacOS X toliko loš, mora da si pglu

Ne bre, Nedeljko, nije on loš, to je model za žene.
Sve one prema kablovima i bilo kojim vrstama žica,
jednostavno imaju mnogo više nerazumevanja od nas muškaraca... i to je milion puta dokazano.

Ako je to jedini način sa 'drugaricom' i ako je drugarica mnogo dobra - naravno.
[ musicmaster @ 11.11.2009. 03:11 ] @
Bajduej, zašto se M$ nije setio da unajmi ovog lika kao producenta ili scenaristu za njihovu reklamu?
100% bi povećao usage bing endžina.

[ Srđan Pavlović @ 11.11.2009. 03:26 ] @
How to dress like a Mac:
[ Nedeljko @ 11.11.2009. 05:52 ] @
Ko zna kakve su vam žene/devojke/"drugarice", kad vam je samo to u glavi.

Citat:
degojs: Ne vidim zašto je to problem nabaviti (AV)? Mnogo komplikovano? Skupo? Firewall i "slično".. to već ima u Windowsu. Ako to ne znaš, pa kako ti onda opravljaš Windows tim drugaricama? LOL Jasno, jasno... :)

Sigurno mi je lakše skinuti besplatan AV nego kupovati još jedan sistem pa se cimati tamo-amo.. druga particija, treća virtuelna mašina.. :)

Ja nisam napisao da Windows nema FW, već da ih ljudi nabavljaju. Šta misliš, zašto se 3rd party FW softver proizvodi? Verovatno jer ga niko ne kupuje.

Koje particije? Alo, šta će Mac-ovcima druga particija?
[ degojs @ 11.11.2009. 06:13 ] @
Citat:
Ko zna kakve su vam žene/devojke/"drugarice", kad vam je samo to u glavi.

Pokvareni mi :D

Citat:
Ja nisam napisao da Windows nema FW, već da ih ljudi nabavljaju.

Pa ako neko neće da koristi fw koji dolazi uz Windows, što da ne? Ima ih. Npr. Zone Alarm je dobar, ima besplatnu verziju, ja sam ga pre koristio. Ne vidim problem.

Citat:
Šta misliš, zašto se 3rd party FW softver proizvodi? Verovatno jer ga niko ne kupuje.

Nemam pojma, verovatno za mrežna okruženja. Koliko ljudi znaš da su kupili fw za Windows? Ja ne znam nikog.

Citat:
Koje particije? Alo, šta će Mac-ovcima druga particija?

Pitaj Apple, oni čak ugrađuju podršku u OSX za to, zar ne? Mislim da se zove Boot Camp ili tako neki q*ac, ono kao cool ime.. Pa jašta, nisu mogli da daju ime "Platio-si-skupo-polovan-sistem-i-Windows-ti-treba-i-dalje-konjino-Klikni-ovde-da-instaliraš-Windows".

Vidi:

MOM ALWAYS SAID... hahah :) Lepo sam rekao da je to za žene i decu.. :D

http://www.apple.com/macosx/compatibility/

[Ovu poruku je menjao degojs dana 11.11.2009. u 07:23 GMT+1]
[ Nedeljko @ 11.11.2009. 08:47 ] @
Niste pokvareni, nego neiživljeni. Ona je od mene mlađa 150 godina, pa ti vidi u kojem sam ja dobu.

Citat:
degojs: Pa ako neko neće da koristi fw koji dolazi uz Windows, što da ne? Ima ih. Npr. Zone Alarm je dobar, ima besplatnu verziju, ja sam ga pre koristio. Ne vidim problem.

Problem je što mi tu nalupavaš neke čvrge oko toga što sam rekao da ljudi kupuju FW, ko da sam lupio ne znam šta.

To što se epl duva sa kompatibilnošću ne znači da se Mac ne može terati bez čika Bilija, već da možda hoće da oslobode potencijalne migrante straha "šta ako nešto bude zapelo". Epl se valjda osim u intelovoj, još uvek pravi i na motorolinoj arhitekturi, na kojoj nema Bilija.
[ newtesla @ 11.11.2009. 10:15 ] @
Citat:
Nedeljko: Niste pokvareni, nego neiživljeni. Ona je od mene mlađa 150 godina, pa ti vidi u kojem sam ja dobu.

Jel se hvališ, il se žališ??... ja bi se na nju konektovao, sve i da je mlađa dvesta :)))

elem, evo vam moje mišljenje u jutjub formatu:

...a onda sam našao i ovo? ...ovi su još gori...

...rečenica u kojoj Mac kaže :stuff that you want... iTunes, iPhoto, iMovie.... all part of iLife??? WTF??

Kakav bre iLife?

...još malo, pa će da smisle i iSnošaj :))))))

Uz takve reklame, Bling blong stoji rame uz rame...

[Ovu poruku je menjao newtesla dana 11.11.2009. u 11:34 GMT+1]
[ Nedeljko @ 11.11.2009. 15:57 ] @
Citat:
newtesla: Jel se hvališ, il se žališ??... ja bi se na nju konektovao, sve i da je mlađa dvesta :)))

Pa, u dobi od 170+ godina i nisi baš za takve stvari. Samo čekaš kad ćeš da umreš. No, ako ti treba konekcija, mogu da ti budem provajder.
[ Srđan Pavlović @ 11.11.2009. 16:11 ] @
haha, Nedja the Pimp ;)

[ newtesla @ 11.11.2009. 16:59 ] @
Hvala, ali to "provajder" mi zvuči kao loša trojka ;))) fala, sam ću da se konektujem!

(ne zna se ko je luđi na ovom edvokasiju ;)
[ Nedeljko @ 11.11.2009. 17:41 ] @
Citat:
Srđan Pavlović: haha, Nedja the Pimp ;)

Ej, ajde, sad uvredi devojku. Nije lepo.
[ Srđan Pavlović @ 11.11.2009. 17:44 ] @
Nista ja nisam rekao nikakvoj devojci, nemoj molim te da mi imputiras ovde :)
[ Nedeljko @ 11.11.2009. 17:51 ] @
OK, ako sam aj pimp iliti makro, šta je onda ona?
[ Srđan Pavlović @ 11.11.2009. 17:55 ] @
Pa otkud ja znam sta je ona, ali

Citat:
mogu da ti budem provajder.

ti si govorio o sebi :) Slobodno se izvini drugarici zbog pominjanja provajdinga u gore razmatranom kontekstu ;)

Salim se bre, sto skaces odma tol'ko u vis?! :) Znas da se ovde vode krajnje ozbiljne diskusije... :)
[ Nedeljko @ 11.11.2009. 18:03 ] @
Provajding može da znači i navodadžisanje, a ne samo pimpovanje.

Pripazi malo na "šale" da ne budu neumesne.
[ Srđan Pavlović @ 11.11.2009. 18:05 ] @
A'e, ok - izvini onda na neumesnoj sali :)
[ newtesla @ 11.11.2009. 18:30 ] @
E, ako je tako....

Prihvatam da budeš provajder, u smislu navodadžisanja, između mene i tvoje drugarice :))
[ calimero @ 11.11.2009. 20:41 ] @
Citat:
To što se epl duva sa kompatibilnošću ne znači da se Mac ne može terati bez čika Bilija, već da možda hoće da oslobode potencijalne migrante straha "šta ako nešto bude zapelo". Epl se valjda osim u intelovoj, još uvek pravi i na motorolinoj arhitekturi, na kojoj nema Bilija.

ne da može nego...
kad startujem Windows tri puta mi se okrene stomak. Ja stvarno ne znam kako neko moze da koristi Windows - za sve ti treba 6x više klikova, sve je razbacano (aka: 100% kupus od UI!) + virusi i Antivirusi (ne znas sta je gore )... - stvarno treba biti mazohista i koristiti Windows ako te neko ne prisili na to! (uključujući i sam Microsoft sa npr. njihovim DirectX-om)

i od 2006 ne postoje vise non-intel Mac-ovi (ako ne racunas iPhone).
[ musicmaster @ 11.11.2009. 21:48 ] @
Citat:
calimero: ne da može nego... :)
kad startujem Windows tri puta mi se okrene stomak. Ja stvarno ne znam kako neko moze da koristi Windows - za sve ti treba 6x više klikova, sve je razbacano (aka: 100% kupus od UI!) + virusi i Antivirusi (ne znas sta je gore :D)... - stvarno treba biti mazohista i koristiti Windows ako te neko ne prisili na to! (uključujući i sam Microsoft sa npr. njihovim DirectX-om)

Da,.. neke PC mašine izdržavaju i antivirus i antispyware i još jedan linux na hardu.
45 puta više (otpr.) samo takvih mašina ima u odnosu na broj mac korisnika,... zašto bi i računali one koji koriste samo windows?
Ili Linux, pa obrnuto.

Poenta je u tome da je windows pored tolike sorte programa za čišćenje od napasti svih vrsta,
koji usporavaju sisteme zbog toga što se mahom svi (da ne nabrajamo puno) ponašaju kao virtuelne senke,
i dalje najbrži i najsposobniji kao korisna kućna 'igračka' ← širok pojam

A broj klikova je toliki zato što je windows pravljen da do bilo koje sitnice možeš da dođeš na više različitih načina.
Jel' vas mac-ovce "drag'n'drop" ili eto, usb miševi sa 6 ili 7 dugmeta, na neki način plaše ili ne?
Ili još bolje, gaming tastaturom ili nekim volančićem ispred vaših >mac-mac< monitora?
Jel' vas i to plaši?
[ calimero @ 11.11.2009. 22:08 ] @
Citat:
musicmaster: Poenta je u tome da je windows pored tolike sorte programa za čišćenje od napasti svih vrsta,
koji usporavaju sisteme zbog toga što se mahom svi (da ne nabrajamo puno) ponašaju kao virtuelne senke,
i dalje najbrži i najsposobniji kao korisna kućna 'igračka' ← širok pojam

A broj klikova je toliki zato što je windows pravljen da do bilo koje sitnice možeš da dođeš na više različitih načina.
Jel' vas mac-ovce "drag'n'drop" ili eto, usb miševi sa 6 ili 7 dugmeta, na neki način plaše ili ne?
Ili još bolje, gaming tastaturom ili nekim volančićem ispred vaših >mac-mac< monitora?
Jel' vas i to plaši?

šta? (ali ozbiljno nisam razumeo sta si hteo da kazes/pitas)
[ musicmaster @ 11.11.2009. 22:18 ] @
Ako ne znaš šta, onda fino.
Ni ja tebe nisam najbolje razumeo.
[ s!c @ 11.11.2009. 22:49 ] @
Citat:
calimero: ne da može nego... :)
kad startujem Windows tri puta mi se okrene stomak. Ja stvarno ne znam kako neko moze da koristi Windows - za sve ti treba 6x više klikova, sve je razbacano (aka: 100% kupus od UI!) + virusi i Antivirusi (ne znas sta je gore :D)... - stvarno treba biti mazohista i koristiti Windows ako te neko ne prisili na to! (uključujući i sam Microsoft sa npr. njihovim DirectX-om)

Na osnov svojih svojstava radis zakljucak po kojem svi imaju tvoja svojstva. Zadnji put kad sam provjerio, ja nisam bio ti, tako da radis logicku pogresku.
[ mr. ako @ 11.11.2009. 22:52 ] @
Idem da dokupim jos suncokreta... ova tema je bolja od tragikomicnog filma!
[ degojs @ 11.11.2009. 23:11 ] @
Ovaj (calimero) lud 100% jbte...

Koristi OSX, gde mora da tera Windows pod virtuelnom mašinom, a ovamo nekom nešto priča o jednostavnosti :)))

Mnogo jednostavno kad moraš da se cimaš sa 2 operativna sistema :))

Jeste jednostavno ako si psihijatrijski slučaj, ono kao split personality... pa jedan lik u glavi tera OSX i nema pojma da onaj drugi tera Win i obnuto.. :D

@musicmaster
Citat:
Ako ne znaš šta, onda fino.
Ni ja tebe nisam najbolje razumeo.

Pa ne možeš da ga razumeš, ni on pojma nema šta priča onaj "drugi" u glavi. Multiple personality poremećaj. Pola mozga vidi OSX, a pola Windows pod Parallels. I nema pojma čovek da se to sve dešava u isto vreme na tom njegovom Macu :-) Tako se zaštitio od istine da i pored tako bajnog OSX i dalje mora da koristi Win, eto kako je OSX dobar.... Dva lika u glavi, Kal i Mero, a jedan nick na ES - calimero...

[ xtraya @ 11.11.2009. 23:40 ] @
Ha ha
De-gejs mathematics :L
[ newtesla @ 12.11.2009. 01:48 ] @
Jel moguće da se svaka tema koja se započne na advokacy-ju na kraju pretvori u kafanu?

...čisto iz razloga razbijanja vaše male diskusije...

OVAJ operativni, koji JA koristim, je MAMA i TATA! Bre!!!

... ...
[ gpedja_70 @ 12.11.2009. 13:25 ] @
dobri ste svi :))))

pozz
[ boxxter @ 12.11.2009. 14:47 ] @
Izgleda da je retardirana reklama ipak imala uspeha.

http://www.pcworld.com/article...ger_to_google.html?tk=rss_main
[ Nedeljko @ 12.11.2009. 14:50 ] @
Pa, onda nije retardirana.
[ boxxter @ 12.11.2009. 14:59 ] @
Onda ni zvezde granda,one audicije po gradovima, nisu retardirane.Gledaju ih svi.A to mozemo da kazemo onda i za porno filmove.
[ Nedeljko @ 12.11.2009. 15:07 ] @
Reklama ima samo jednu funkciju - da poboljša prodaju onoga što reklamira. Stoga je ona dobra onoliko koliko postiže svoj cilj.

Sa druge strane, umetsnost nema tako jednokratne ciljeve. Mocartova muzika se sluša i dan-danas, posle više od tri veka od njegove smrti. Ne znam šta će sa slušanošću današnjih zvezdi granda biti za npr. 20 godina.
[ boxxter @ 12.11.2009. 15:12 ] @
Nervira me kad je reklama podmukla.
[ newtesla @ 12.11.2009. 15:43 ] @
Citat:
boxxter: A to mozemo da kazemo onda i za porno filmove.

Zašto su sad odjednom i porno filmovi retardirani? ...oni, po defaultu, imaju sasvim jasnu svrhu - istu kao i ostali žanrovi filma: zabavu. Razlika je samo u načinu zabavljanja ;)
[ boxxter @ 12.11.2009. 17:07 ] @
Pa zato sto im scenario ima dubinu...
[ newtesla @ 12.11.2009. 19:28 ] @
Kao i većina holivudskih izdanja.... Porno filmovi bar imaju lepu svrhu, dok se gledaju udvoje - jedni imaju dobar udeo komedije u sebi, a drugi izazivaju jake emocije tokom i nakon gledanja ;)
[ THEPRODIGY @ 16.11.2009. 01:07 ] @
http://www.break.com/index/win...rty-ad---censored-version.html

ill just leave this here
[ jeja7676 @ 17.11.2009. 07:28 ] @
samo dokaz da ljudi iz Microsofta bas pucaju na duge staze i kontaju da ce ovo stvarno biti google killer.
[ newtesla @ 19.11.2009. 09:35 ] @
Reklama čini čudo... i ljudi kupuju onaj kretenski kalgonit, mada je skuplje koristiti ga 5 godina, nego svakih 5 godina menjati mašinu za novu - a čuva samo grejač :(

Dakle, uz puno para uloženih u reklamu, i go*no postaje slatko.....
[ Cartman @ 07.12.2009. 21:01 ] @
Khm, on crack reklama koja ide na .FR TV

Brz prevod: dobila je genijalnu ideju da joj majkrosoft kontrolise kompjuter, ona je PC i windows 7 je bio njena ideja.
[ combuster @ 07.12.2009. 21:11 ] @
God damn it Cartman, your french sukZ :D

U stvari ja samo nisam razumeo prevod :)
[ Cartman @ 07.12.2009. 21:27 ] @
Respect my autoritah (><)
:)

Moj Srpski jeste gori od Francuskog, nego mi islo na zivce kako prica - ne mogu da je slusam, ugasio sam TV danas posle te reklame
[ combuster @ 07.12.2009. 21:31 ] @
Hehehehe, verujem ti :D I meni bre para usi... Privlacnih li reklama... :puke:
[ Nemanja Živanović @ 08.12.2009. 21:04 ] @
Windows 7 + Family Guy = Horror. Here’s the proof :)

http://thenextweb.com/2009/11/...ows-7-family-guy-horror-proof/

*da ne ubacujem sve klipove, pogledajte na navedenom sajtu...
[ mmix @ 08.12.2009. 23:07 ] @
Pa family guy nikad nije ni bio crtac za decu, tako da je offtopic
[ calimero @ 10.12.2009. 22:04 ] @
kad smo vec kod "puke"

[ mmix @ 10.12.2009. 22:52 ] @
pa "reklama" je na mestu, ako je InPrivate Browsing dobar za nesto onda je to online pornjaja
[ Srđan Pavlović @ 10.12.2009. 23:10 ] @
Firefox, Ctrl-Shift-P, i vozi :)
[ Mitrović Srđan @ 11.12.2009. 10:54 ] @
Reklame su odvratne i totalno nemastovite.
Covece gde je ukus?
[ timmy @ 20.12.2009. 12:23 ] @
Ma to je napredak u odnosu na

http://www.youtube.com/watch?v=tGvHNNOLnCk

Pozdrav