[ HIP @ 01.11.2009. 16:55 ] @
Radila je kako treba ali sad posto sam je izvukao iz kompa i ponovo vratio desava se sledece

posto imam HD koji je podeljen na dve particije pre nego sto se upali windows imam opciju da izaberem
donju particiju ili da izaberem obelezenu sa enter. Medjutim meni tastatura tad uopste ne radi. I posle
25 sekundi upali se prva particija automatski i u windowsu normalno radi tastatura. Znaci drugu
paticiju odnosno drugi windows nemogu uopste da izaberem sad.
Ima li iko ideju u cemu je problem?
[ Miroslav Cvejić @ 01.11.2009. 19:14 ] @
Da li je USB ili PS/2 tastatura?
[ HIP @ 01.11.2009. 19:20 ] @
USB je
[ savgardns @ 02.11.2009. 07:10 ] @
Procackaj bo BIOSu i vidi da li ima opcija USB Keyboard, treba da je enabled. Ako nema, mozes probati sa Legacy USB support, isto postavi na enabled. Naravno preduslov je da uopste mozes u bios da udjes ako ti pre windowsa ne konta tastaturu. Treca solucija, nabavi usb-ps2 konverter za tastaturu...
[ esnaff @ 02.11.2009. 10:47 ] @
Mala napomena za ovo gore: PS2-USB konvertor radi samo pod uslovom da sama tastatura podržava oba načina komunikacije. Inače bi mogao da privremeno iskoristiš PS2 tastaturu i uradiš navedena podešavanja u biosu a zatim iskoristiš USB tastaturu kao i obično.

(USB-PS2 konvertor je nešto sasvim drugo i ima elektroniku u sebi koja se brine o signalima, naponima itd. PS2-USB su najprostije žice i košta ne više od 1e a obično i proizvođač tastature stavlja to u kutiju)