[ pringles80 @ 02.11.2009. 11:20 ] @
Da li neko ima iskustva sa transferom .rs domena izmedju registra?
Kako ide proces i koliko kosta i traje, nisam nista konkretno nasao osim sluzbenih dokumenata od RNIDS-a koji naravno nicemu ne sluze u prakticnom svetu.
Nijedan ISP nema informacije na sajtovima sto je neverovatno, valjda im je u interesu da ljudi transferisu domene na njih?
[ REVE @ 02.11.2009. 15:04 ] @
Transfer domena se ne placa...ukoliko ti domen nije istekao..potrebno je da posaljes zahtev za transfer domena trenutnom registru, novi registar inicira transfer i to je to... Sve se jako brzo zavrsava...
[ srpsko gradjevinarstvo @ 12.11.2009. 10:26 ] @
Opet se primenjuju gluposti, oko transfera RS domena. Sada registri traže da pravim obrazac, kojim im dajem ovlašćenje, pa da to ručno potpišem, pa da skeniram i šaljem mejlom. Izgleda da nije lakše poslati na mejl registranta i tražiti potvrdu, kao slučaj Eu domena...


Ko o čemu Srbi o uverenjima, potvrdama i spoljnim neprijaTELJIMA..
[ B3R1 @ 12.11.2009. 11:06 ] @
Citat:
srpsko gradjevinarstvo: Opet se primenjuju gluposti, oko transfera RS domena. Sada registri traže da pravim obrazac, kojim im dajem ovlašćenje, pa da to ručno potpišem, pa da skeniram i šaljem mejlom. Izgleda da nije lakše poslati na mejl registranta i tražiti potvrdu, kao slučaj Eu domena...

U vecini zapadnih zemalja danas informacija poslata email-om se smatra zakonski vazecim dokumentom.

U nasoj zemlji, medjutim, ako nemas onaj glupi ljubicasti pecat, ili jos gluplji vostano-crveni "jemstvenik", kao i gomilu potpisa i parafa, svako moze da te zeza i da se pravi blesav ("Pare? Koje pare? Ugovor? Koji ugovor? Ovo ugovor? Pa to nema pecat ... " :))))))) ) Ne samo zato sto nam je to kao Balkancima u krvi, vec zato sto nasi zakoni i nasi sudovi dopustaju da se pravis blesav.

Tako da, voleli to ili ne, registri hoce da budu sigurni da jednog dana ne mozes da im se pojavis na vratima, napravis se mangup i trazis im odstetu sto su oni reagovali na (navodno lazni) email. Ameri to zovu SODDI postupkom (Some Other Dude Did It).
[ srpsko gradjevinarstvo @ 12.11.2009. 12:15 ] @
To je sve deo šire komunističke zavere.

Evo vadiš ličnu kartu i pasoš.Prvo ideš na šalter opštine da ti izdaju uverenje o državljanstvu i izvod iz matične kljige rođenih (ne starije od 6 meseci).TAmo te još pitaju za šta ti treba i dobro naplate. Šta naplate? Ti uveravaš državu Srbiju da si njen državljanin i da si rođen!! A Srbija to šatro ne zna...nije obaveštena.

Onda ideš u policiju pa i tamo plaćaš sto taksi za pasoš i ličnu kartu.

Naravno da mora da se plati. Ali zar nije logičnije doći i da mi daju jedan račun gde sve to uplatim.Pokupe moje podatke iz centralne baze podataka i gotovo.

E to kod nas ne može da bude.Mora jedan da rinta, a pet njih da piše.

Isto je tako i sa domenima. Jedva čekam da krene ovo sa elektronskim pečatom i da se rešim tih šalteraša.
[ pringles80 @ 13.11.2009. 15:27 ] @
Ja sam prebacio domene izmedju 2 registra jednostavnim e-mailom i cekao sam nekih 30 minuta i sve je bilo gotovo, stvarno neocekivano iskustvo, niko nije nista specijalno trazio niti pravio probleme. Obavestio sam novog registra o nameri i dao im imena domena, onda obavestio bivseg da prebaci na novi i zavrsio posao.
[ srpsko gradjevinarstvo @ 13.11.2009. 15:58 ] @
a ja sam tek sinoć zapravo saznao da sam razgovarao telefonom sa predsednikom UO RNIDS-a, koji insistira na tim papirima. Inače to je Gama Elektronic. Pošto sam mu rekao da to nigde nema, on mi reče da ne treba o tome diskutovati. Umalo mi se nije otelo da opsujem RNIDS i sakupljače perja, pardon papira.
[ websurfer @ 28.11.2009. 11:05 ] @
Citat:
B3R1: U vecini zapadnih zemalja danas informacija poslata email-om se smatra zakonski vazecim dokumentom.


Jedva cekam da i ovde mail postane zakonski vazeci dokument.
[ TVMANIJAK @ 13.11.2012. 19:40 ] @
I ja danima muku mucim oko ovoga Provajder Loopia je poslao zahtev a Stanco doo odbio, i opet mi traze neki papir, e Srbijo, prokletinjo. Pogresio sam i sto sam uzeo domen rs isgleda....
[ Noe @ 14.11.2012. 12:23 ] @
Citat:
TVMANIJAK: I ja danima muku mucim oko ovoga Provajder Loopia je poslao zahtev a Stanco doo odbio, i opet mi traze neki papir, e Srbijo, prokletinjo. Pogresio sam i sto sam uzeo domen rs isgleda....


Molilm Vas da ne širite informacije koje u najmanju ruku nisu tačne. Svako ko zatraži transfer domena to u najkraćem roku ( istog dana ) i dobije. Dovoljno je samo da to od nas kao registra zatraži vlasnik ili administrator domena.

Svakako razumete da nije dovoljno da drugi registar pokrene transfer da bi ga mi automatski odobrili, a da vlasnik ili admin prethodno nije dozvolio tako nešto.

Obzirom da transfer .rs domena još uvek nije moguće obaviti putem "auth" koda, odobrenje vlasnika ili admina se svodi na slanje jednostavne poruke sa Vašeg naloga na našem kontrol panelu ili ukoliko iz bilo kog razloga nemate pristup kontol panelu ( registrovali ste domen preko resellera recimo ) onda je svakako razumno da se na neki način morate "verifikovati" kao vlasnik tog domena.