[ PHP CODE @ 04.11.2009. 14:22 ] @
Pozdrav svima! Imam php stranicu koja otprilike ima par txt box-ova za unos teksta i izvrsno dugme. Nakon sto korisnik klikne na to dugme, tekst iz text box-a se upisuje u txt file koji sluzi kao baza. Pri ucitavanju stranice, ti podaci koji su vec upisani u txt file se citaju iz njega i potom prikazuju u tabeli koju generise php code. To sve fino radi, medjutim problem je sledeci... Nakon sto korisnik pritisne command button, podaci ce se upisati u file, ali zbog samog redosleda koda, nece prikazati novounesene podatke do sledeceg ucitavanja stranice, sto, naravno, cesto buni korisnike. Sad, ja sam imao ideju da napravim da mi command button istovremeno bude i hyperlink do same stranice na kojoj se nalazi (odnosno izvrsi refresh) i to je takodje fino radilo (u lokalu) jedno vrijeme... a onda kako se pojavilo sve vise podataka u bazi... pocelo da se zaglupljuje i ne radi vise (obicno samo refreshuje stranicu bez izvrshenja onog dela koda koji treba da se izvrsi nakon sto se klikne na cmd button (unos podataka u bazu)). Kako da rijesim ovaj problem, odnosno kako da mi se stranica refreshuje sama, nakon sto se izvrshi php code? Mislio sam i da izmenim redosled dogadjaja, da prvo upise podatke, pa da onda ih prikaze nakon pritiska cmd button-a, medjutim, time bi izgubio mogucnost da korisnik ima uvid na pomenutu tabelu prije unosa novih podataka (a to mi ne odgovara). Hvala unapred na pomoci! ;) |