[ Dyslexia @ 05.11.2009. 12:26 ] @
Ovako imam ovaj televizor..kupio sam ga od jendog covjeka...ona kaze da star 4 godine....ocuvan je i radi super slika odlicna i sve...ali jedna stvar me brine to je zujanje odozada ....primjetio sam kad mi je hladno u sobi onda se zujanje pojaca i moram bas pojacat tv da to necujem ....a kad je u sobi toplo zujanja nema ....jeli to do toga ili sta se desava....hvala unaprijed
[ sseennaadd @ 05.11.2009. 21:08 ] @
Zujanje moze biti bezopasno,a isto tako moze dolaziti zbog dotrajalosti nesto skupljih komponenti (VN),probaj locirati odakle dolazi zujanje,pa cemo znati vise,za sada nemoras nista poduzimati pusti tv da radi,samo ce se pokazati sta je problem.POZZ
[ m-irma @ 05.11.2009. 22:10 ] @

možda ti zuji neka zavojnica,
[ Hakija1710 @ 05.11.2009. 22:16 ] @
Proveri zavojnice, neka od njih ti oscilira.
[ zen4 @ 11.11.2009. 01:50 ] @
Da vijerovatno zavojnica ... negdje prije sam čitao da kod monitora CRT su znali ako jako zuji "obliti" zavojnicu vručim lijepilom i onda je kao bolje - eh sad nikad to nisam probao i normalno to je za one manje zavojnice
[ Dyslexia @ 13.11.2009. 13:26 ] @
ovako decki hvala na odgovorima...i tocni su bio mi je lega jedan on se razumije tako malo u to i rastavili smo ga i kaze da zuji Otklonska zavojnica....sta sad da napravim....
[ sseennaadd @ 13.11.2009. 16:16 ] @
Promijenuti otklonsku,lijepiti postojecu, a sad cime to je vec pitanje.Idealno bi bilo lakiranje i susenje lakom koji koriste vikleri kod viklovanja motora,ili mozda neko neagresivno ljepilo,uglavnom potrebno je skinuti otklonsku,sto nebi preporucio nekome ko nema iskustva u skidanju (postavljanju) istih sretno.POZZ
[ m-irma @ 13.11.2009. 20:34 ] @

to se riješi s malo silikona,