[ yuMoljac @ 05.11.2009. 12:40 ] @
Kao što naslov kaže ... gde kupiti ? Link na topic u ES-u ili na sajt prodavnice koja nudi induktivitet SA OVIM KARAKTERISTIKAMA je dobrodošao (ne treba mi link na generalni katalog induktiviteta, pročitajte dalje zašto). Ja sam tražio preko google i ovde i na netu po kriterijumu "600 ohms at 100 mhz" i do sada našao samo jednu (!?) stranicu neke kriptične oznake "2508056017Y0". Kada sam pokušao tražiti na domaćem terenu, našao sam samo delove sa oznakama induktivnosti i struje koju "podnose", nikakve druge karakteristike (nema čak ni oznaka modela pa da bar mogu iskopati više detalja negde na netu). Pokušao sam i na wikipedia da nađem kako se računa induktivnost iz otpora na određenoj frekvenciji (pa da bar znam koji induktivitet da kupim), ali osim formula "kalibra ETF" nisam našao nista korisno za noobove. Ostali sajtovi koji nude računanje induktiviteta traže neke parametre za koje nemam pojma kako da obezbedim (tip, fizičke dimenzije, broj namotaja itd), meni ne treba mi da motam induktivitet već da kupim gotov deo. |