[ ekof9 @ 05.11.2009. 12:41 ] @
Koristim KIS vec duze vreme.Na disku imam folder sa malim .gif slicicama za avatare isto jako dugo.Cesto skeniram kompjuter i KIS mi nikada nije prijavio da u folderu sa tim slicicama ima malware.Ali zadnji put prilikom skeniranja mi prijavi 3 .gif slicice kao trojance! Naziv je Trojan.JS.Ramif.a
Dali je ovo stvarno neka steticina?Jako mi je cudno da posle toliko vremena nije prijavio ovo kao malware.
[ Dashkes @ 05.11.2009. 12:45 ] @
Moze biti, a i ne mora. Proverite datoteke na http://www.virustotal.com/
[ ekof9 @ 05.11.2009. 12:50 ] @
Provericu.A dali ste culi za ovakvog trojanca?
[ valjan @ 05.11.2009. 14:26 ] @
Jesi li skoro azurirao bazu Kasperskog? Vidim na njihovom forumu da su se jos neki pre 3 dana zalili na isti false positive, i da su iz Kasperskog obecali da ce to brzo resiti, i neki od korisnika su kasnije prijavili da vise nemaju ovaj problem. Tako da ce mozda sa nekim od novih updateova i kod tebe nestati ovaj problem.
[ ekof9 @ 06.11.2009. 13:14 ] @
Proverio sam na virustotal.com i sve je cisto,cak i kod Kaspera.
Verovatno je u pitanju ovo sto je valjan napisao.Zadnji put sam ga update-ovao 2.11.Jos sto mi je bilo cudno,nije prijavljivao malware,ako te slicice otvorim,nego samo kad idem desni klik pa scan.Videcu da li ce ostati posle najnovijeg update-a.
[ valjan @ 06.11.2009. 13:41 ] @
02.11 su i prijavljeni problemi Kasperskom - nekad je i bilo preporucljivo azurirati baze jednom nedeljno, ali danas se nove napasti pojavljuju prakticno svakog minuta, tako da bez nekoliko azuriranja dnevno skoro da ni ne vredi drzati rezidentan AV program.
[ ekof9 @ 06.11.2009. 15:03 ] @
Dobro,ali realno,koja je verovatnoca da zakacis neko s..nje koje se tek pojavilo?
[ Dashkes @ 06.11.2009. 15:05 ] @
Citat:
ekof9: Dobro,ali realno,koja je verovatnoca da zakacis neko s..nje koje se tek pojavilo?

Velika, verujte mi. ;) Dnevno skupim oko 30 fajlova koje prepoznaje samo 20% antivirusa.