[ Filipenko666 @ 05.11.2009. 17:23 ] @
Hocu samo na dva kompa da ogranicim da im je konekcija ka internetu samo po 256K (oba da budu 512K) a da treci moze da koristi ceo 1Mbit kada je slobodno a kada nije ostaje mu onih 512K. Znam da moram da instaliram program na tim kompovima. Da li ovo moze tako i da li time ogranicavam i lokalnu mrezu od 100Mbit koju imam? Ja bi samo internet konekciju da sa TD-8841 rutera ovim dvoma dam 256Kbit download i recimo 32Kbit upload ili kako to vec ide a da treci kada nijedan od ova dva ne radi ima ful konekciju 1Mbit/128Kbit. Da li se NL moze primeniti na LAN kartu (primarnu konekciju na kompu)?

*HVALA*
[ anon68680 @ 06.11.2009. 18:16 ] @
Koliko sam ja zapazio iz svog kratkorocnog koriscenja NetLimitera, ogranicavas protok na mreznoj bez obzira da li je protok namenjen internetu ili samo LAN-u. Da bi se tako nesto omogucilo, a da ti pritom net ide kroz lan, neophodan je monitoring paketa, pa da se posmatra IP adresa svakog paket headera i da dopustaju samo oni paketi koji nose public IP adresu kao destination IP.
Ako su ti svi kompovi povezani na neki ruter, mozda na njemu mozes ograniciti protok ka netu a da ti pritom LAN protok ostane nepromenjen.