[ ZX-0 @ 06.11.2009. 12:05 ] @
Postovani FORUMCI!!!
Ova shema pojacavaca koja vam je data dole, je shema vrlo, vrlo kvalitetnog pojacavaca!!! On ima odlicne karakteristike i vrlo je pouzdan. Ako na ovaj pojacavac konektirare zvucnike sa impendansom od 4 oma dodajte jos dva para izlaznih tranzistora!!
Mozete dodati ove (predlozene na semi), za izlaze mozete koristiti i idrugih vrlo kvalitetnih tranzistora (sto kaze jedan moj prijatelj, skoro neunistivih)!
Za sve sto vas interesuje u vezi ovog pojacavaca kontaktirajte me preko ovog foruma!!?
Veliki POZDRAV!

P.S.
Zasto se zove "GLADIJATOR", za da dodjete do odgovora izradite ovaj pojacavaC!?
[ dragonover @ 06.11.2009. 12:34 ] @
ma kakav gladiator, to je izgleda pudlica fi-fi!
[ zeoN_Rider @ 06.11.2009. 13:54 ] @
Možda " Gladijajator"!

Pozdrav zeoN_Rider
[ dule6491 @ 06.11.2009. 18:38 ] @
Ahahha..jajator...
[ ZX-0 @ 06.11.2009. 21:38 ] @
Kako hocete tako ga nazovite,...
Ko se razume u ove "stvari" izradice ovo pojacalo i bice vrlo zadovoljan, garantovano!
Budite malo pozitivni!
[ zeoN_Rider @ 06.11.2009. 21:53 ] @
Citat:
ZX-0: Kako hocete tako ga nazovite,...
Ko se razume u ove "stvari" izradice ovo pojacalo i bice vrlo zadovoljan, garantovano!
Budite malo pozitivni!

Uz svo dužno poštovanje, Ja neću!

Dovoljno sam vala pojačavača napravio.

Pozdrav zeoN_Rider
[ ZX-0 @ 06.11.2009. 22:08 ] @
Ne treba da izradite ovo pojacalo Vi G-ne zeoN, mislio sam na onaj koji ga nazvao pudlica Hi-Fi (greska Fi-Fi), mozda donekle i to je dobro ime, zavisi kako gledas stvari,..(Daltonisti ne razlikuju boje, no ipak vide!?.)....
Ovi mladi G-ne zeoN misle ako pojacalo isporucuje iznad 1000W e ondak to je pravo pojacalo,..
Pozdrav,
[ zeoN_Rider @ 06.11.2009. 22:20 ] @
Ma uredu je!

Pozdrav zeoN_Rider
[ viktor1986 @ 07.11.2009. 18:13 ] @
Citat:
ZX-0: Ne treba da izradite ovo pojacalo Vi G-ne zeoN, mislio sam na onaj koji ga nazvao pudlica Hi-Fi (greska Fi-Fi), mozda donekle i to je dobro ime, zavisi kako gledas stvari,..(Daltonisti ne razlikuju boje, no ipak vide!?.)....
Ovi mladi G-ne zeoN misle ako pojacalo isporucuje iznad 1000W e ondak to je pravo pojacalo,..
Pozdrav,

Ma kakvi 1000W, ispod 1500W necu ni da pricam!
[ zeoN_Rider @ 07.11.2009. 20:00 ] @
Iskren da budem, meni je dovoljno i 50-tak vati al u čistoj A klasi.

Pozdrav zeoN_Rider
[ nkrgovic @ 07.11.2009. 21:27 ] @
Kakve veze ima klasa? :D

Ja zivim vrlo srecno sa 60W u AB klasi, uz samo jedan pseudokomplementaran par tranzistora i mirnu struju "tek da je ima"... samo sto ne radi u cistoj B klasi. Sve to za zvucnike osetljivosti 85db/1W/1m i to, ber meni, svira! CD ne okrecem preko 10 sati, gramofon mozda do 12.

Nema klasa nikakve veze sa time. Sve dok je pojacalo napravljeno kako treba - nemas problem. Snaga je snaga, isto je imao 5W u A, AB, B, D ili sta_god klasi... sve dok su napravljeni kako treba.
[ zeoN_Rider @ 07.11.2009. 22:10 ] @
Citat:
nkrgovic Ja zivim vrlo srecno sa 60W u AB klasi

Blago tebi!

Pozdrav zeoN_Rider

[ ZX-0 @ 08.11.2009. 07:20 ] @
Pozdrav svima!
"Gladijator" u zadnje vreme dosta je vezbao, pa "eptem" je nabildao maslse!!!
Da se uverite pogledajte dole semu!?

P.S.
Ovaj pojacavac je namenjem ljubiteljima vrlo kvalitetnog i mocnog zvuka!
A sve to se odnosi na domaca veselja, povece "Parti" susrete veceg kolektiva itd, itd,...
Prethodni "Gladiator-200" moze se napajati i sa Us=±35Vdc i samo sa jedan izlazni par tranzistora (mogu biti i MJ15003/MJ15004) na izlaz dobijate oko 55W/8oma sa THD izoblicenja na punoj snazi ispod 0,07% (THD<0,07% na 1kHz), i sa ovim dobijate odlican pojacavac za kucnu primenu,....
Pogledajte datasheet za tranzistore MJL21193/MJL21194. Koristio sam ove tranzistore u razliCite konstrukcije, pravo da vam kazem skoro da su neunistive!!!?

Lep pozdrav vama, ostaje meni ono blago meni sto je BOG DAO, a preko meni daje vama....

[Ovu poruku je menjao ZX-0 dana 08.11.2009. u 09:58 GMT+1]
[ viktor1986 @ 08.11.2009. 08:50 ] @
Na osnovu cega dajes podatke o THD-u ZX-0(Slavko)?! Primetio sam da da si sklon tome da pored svakog pojacala napises i koliko iznosi THD iako to nisi ni napravio svojom rukom vec samo to ubacis u neki simulator. A sta je sa ostalim karakteristikama kao na primer frekventni opseg, Slew rate,damping...?To simulator ne moze da pokaze a ne pricam o ljudskom uvu koje treba da da pecat svemu tome?!!!Ti samo pricas o tome izradite ovo pojacalce pa cete videti, pa ovo ono...Daj ti nama neke slike ovog pojacala od 600W. U da, zaboravio sam, bolje da ne spominjem nista jer nema leba od toga, ti furas po svome i tako! Kada sam ti trazio slike Borinih pojacala koje si pravio ostao je samo muk a od slika naravno ni traga ni glasa!

Poz i srecno svima u izradi ovog fi-fi ili hi-fi pojacalceta ili gladijajatora kako ga drugi nazivaju!

[ nikko @ 08.11.2009. 10:36 ] @

Pozdrav svima iz Sarajeva.Dogc+Salasov bufer jednostavno odlicno.Vrlo jednosatvno ostavite se ovih gluposti tipa 600w(jest pogotovo sa ovim napajanjem),i napravit odlicno pojacalce.
Ovo radi odlicno,u poredjenju sa Aksom 55-100(koju je pojeo za dorucak+sva moguca unapredjenja mnogo para)par klasa ispred.dogc je apsolutni pobjednik.
Nesto o aksi:http://www.aksaonline.com/contact/contact.html
Pojacalo jos ceka kutiju,tj . kutije ovo ide u monoblokove.
Cestitke G.BORI.
Stvarno hvala uzivanje je napraviti ovako dobro i jednosatvno pojacalo.
Opet VELIKO HVALA
[ 1OXB @ 08.11.2009. 12:11 ] @
Hvala i tebi za lepo misljenje! Uzivajte momci i sami birajte sta ce te da radite i kada.
[ Pioneer cdj 200 @ 08.11.2009. 21:07 ] @
Citat:
nikko
Pozdrav svima iz Sarajeva.Dogc+Salasov bufer jednostavno odlicno.Vrlo jednosatvno ostavite se ovih gluposti tipa 600w(jest pogotovo sa ovim napajanjem),i napravit odlicno pojacalce.
Ovo radi odlicno,u poredjenju sa Aksom 55-100(koju je pojeo za dorucak+sva moguca unapredjenja mnogo para)par klasa ispred.dogc je apsolutni pobjednik.
Nesto o aksi:http://www.aksaonline.com/contact/contact.html
Pojacalo jos ceka kutiju,tj . kutije ovo ide u monoblokove.
Cestitke G.BORI.
Stvarno hvala uzivanje je napraviti ovako dobro i jednosatvno pojacalo.
Opet VELIKO HVALA

Lijepo izgleda :)

Btw. jel se meni to čini ili si ti ventilatore nabio do samog ruba kućišta a nisi izbušio rupe iza (mozda nisam vidio dobro)?? Ako je istina, odakle uzimaju zrak? Mislim, radilo bi vjerojatno i tako ali bi slabo puhao i trebao bi veci broj okretaja... Ja imam 60mm PC ventilator na kucistu, izbusio rupu velicine samnog ventilatora i tako ga montirao... vrtim ga sporo (na 4.4 V, jedva da ga je čuti) i puše ravno u rebra hladnjaka i hladi odlično pojačalo koje se inače grije ko kalorifer jer sam mu digao napon napajanja iznad standarda...

Kakav je ono "spam" sa LEDicama na onoj ploči?

Sve u svemu lijepo si posložio, pojačalo izgleda močno i kvalitetno :)
[ konda @ 08.11.2009. 21:11 ] @
Da , i mene interesuje kakav je to modul ????
[ Pigoza @ 09.11.2009. 07:46 ] @
I sta je ono ..prekidac? ide zuta zica na tu plocicu(lici ko mali elektromotor?)
Lepo izgleda...
[ ZX-0 @ 09.11.2009. 08:21 ] @
Zdravo Momci!
Ne zurite mnogo, bice i slicica sa Gladijatora-200!?
Da ga sredim malo (posto je u eksperementalnoj fazi uhodavanja i merenja) i eto me,...
Ali sve do sada sto je pokazao je iznenadjujuce vrlo, vrlo lepo,...
Pozdrav,

P.S.
Moze neko i da me preduhitri i da izradi ovo pojacalo, pa da se iznenadi od toga sto daje ovaj Gladijator-200!!!
Viktore dobices podatke dobijene sa "Clio" merenja!
[ viktor1986 @ 09.11.2009. 09:56 ] @
Citat:
ZX-0: Zdravo Momci!
Ne zurite mnogo, bice i slicica sa Gladijatora-200!?
Da ga sredim malo (posto je u eksperementalnoj fazi uhodavanja i merenja) i eto me,...
Ali sve do sada sto je pokazao je iznenadjujuce vrlo, vrlo lepo,...
Pozdrav,

P.S.
Moze neko i da me preduhitri i da izradi ovo pojacalo, pa da se iznenadi od toga sto daje ovaj Gladijator-200!!!
Viktore dobices podatke dobijene sa "Clio" merenja!

Vidim da nisi ni zurio i sa drugim pojacalima pa na kraju nisi stavio slike iako sam ti tri puta rekao a to ucinis!!!

Samo opusteno drugar,ne zuri i sredi ga pa nam prezentuj Gladijator-a!

[ ZX-0 @ 09.11.2009. 10:51 ] @
Zdravo Viktore i veliko zdravo za ostale!
Hajde skoci pa kazi opa! To sam uradio i evo za pocetak neka merenja (vidi dole!).
Merenja sam radio sa "Audio tester" Ver 2.0 (Viktore malo "veslaj" po internetu i mozez da nagjes ovaj program) u njemu je sve opisano, pod jednim uslovom: ako razumes Engleski!??
Hajde uzivaj! (Stvarno ovaj pojacivac je vise nego dobar!?).

P.S.
Puno vremena se hvalis kao ovo kao ono,... a da nije tako daj izradi PCB za ovaj pojacavac,... da ne bude kao ono nemam vremena,..i nesto slicno??!
Ja do kraj ostajem pouzdan (dobicete fotke ovog kvalitenog pojacavaca!!!).
NAPOMENA: Forumci molim vas, nemojte ubacivati u ovu temu neke druge "stvari" za da mozemo ovaj projekat da "doguramo" do kraja!!???

Sto bi rekao nas pokojni TOSE - Forumci "VE SAKAM SITE"!

Momci jel sada vidite kolika su izoblicenja na Po=30W/8omi sa napajanjem od samo Us=±35Vdc!!!?
Pa drugari THD=0097% na 1kHz, ispada ovaj pojacavac kao da radi u cistoj klasi-A!! ha, ha,...

[Ovu poruku je menjao ZX-0 dana 09.11.2009. u 12:32 GMT+1]
[ zeoN_Rider @ 09.11.2009. 11:05 ] @
Citat:
Pigoza: I sta je ono ..prekidac? ide zuta zica na tu plocicu(lici ko mali elektromotor?)
Lepo izgleda...

Koliko Ja vidim to je motorizovan potenciometar , pločica sa ledovima je pogonska pločica za taj pot i ima daljinsko upravljanje.

Verovatno je sve to izvađeno iz nekog japanca.

Kolega Nikko, malo više podataka o tom sklopu!

Pozdrav zeoN_Rider
[ viktor1986 @ 09.11.2009. 11:42 ] @
Citat:
ZX-0: Zdravo Viktore i veliko zdravo za ostale!
Hajde skoci pa kazi opa! To sam uradio i evo za pocetak neka merenja (vidi dole!).
Merenja sam radio sa "Audio tester" Ver 2.0 (Viktore malo "veslaj" po internetu i mozez da nagjes ovaj program) u njemu je sve opisano, pod jednim uslovom: ako razumes Engleski!??
Hajde uzivaj! (Stvarno ovaj pojacivac je vise nego dobar!?).

P.S.
Puno vremena se hvalis kao ovo kao ono,... a da nije tako daj izradi PCB za ovaj pojacavac,... da ne bude kao ono nemam vremena,..i nesto slicno??!
Ja do kraj ostajem pouzdan (dobicete fotke ovog kvalitenog pojacavaca!!!).
NAPOMENA: Forumci molim vas, nemojte ubacivati u ovu temu neke druge "stvari" za da mozemo ovaj projekat da "doguramo" do kraja!!???

Sto bi rekao nas pokojni TOSE - Forumci "VE SAKAM SITE"!

Momci jel sada vidite kolika su izoblicenja na Po=30W/8omi sa napajanjem od samo Us=±35Vdc!!!?
Pa drugari THD=0097% na 1kHz, ispada ovaj pojacavac kao da radi u klasi-A!! ha, ha,...

[Ovu poruku je menjao ZX-0 dana 09.11.2009. u 12:20 GMT+1]

Sta cu, ne razumem engleski pa nemam pojma sta je taj audio tester. Koliko sam video on meri thd i neke ostale stvari?

Ja se ne hvalim, to je jedna vrlo bitna stvar. Nemam ja potrebu da pravim pcb za ovo gadijajator-a, ne verujem autoru i to je to, a pri tome nemam ni para za to jer me ceka jos dosta drugih stvari koji su nedovrsene.

Kazes dobicete fotke ovog pojacavaca, a sta je sa slikama ostalih pojacavacas koje sam ti trazio?????????????

[ ZX-0 @ 09.11.2009. 12:23 ] @
Dobre, dobre....
[ ZX-0 @ 09.11.2009. 12:26 ] @
[quote]viktor1986: Sta cu, ne razumem engleski pa nemam pojma sta je taj audio tester. Koliko sam video on meri thd i neke ostale stvari?

Ja se ne hvalim, to je jedna vrlo bitna stvar. Nemam ja potrebu da pravim pcb za ovo gadijajator-a, ne verujem autoru i to je to, a pri tome nemam ni para za to jer me ceka jos dosta drugih stvari koji su nedovrsene.

Kazes dobicete fotke ovog pojacavaca, a sta je sa slikama ostalih pojacavacas koje sam ti trazio?????????????

Vidite mocmci to vam je to,...
Cao momci, budite pristojni!!!
[ ZX-0 @ 09.11.2009. 12:32 ] @
G-ne Bora doslo je vreme da zakljuCamo temu!?
Veliki pozdrav G-ne zeoN!

Za ostale: :PREKO HLEBA NEMA POGAcE!!!
[ nikko @ 09.11.2009. 12:38 ] @
OLa
Evo idemo redom,ovo nije finalna kuija,vec rekoh da ce biti mono blokovi.
Ventilatorti imaju dovoljno ulaznog vazduha,bas onliko koliko treba.sami hladnjaci su za 50w-8oma.Meni dosta.
Sada kako se cini mozda cak da i ostne u ovo kutiji iako je neuredna,sama kutija je od marantza 80 neko nesretno prepojacalo koje nikada nije dobro radilo.
Pot, je sa njega alps motz,sto da ga izbacujem dobro radi.
Ispod plocica je Salasov bufer,one blentave diode koje svjetla rade poso satb,vrlo ugodno.NAbaso sam na njega kada sam mjenjao cjevni bufer na cd.
Zuta zica je masa od pota ide sve u jednu tacku na sasiji malo je zujalo sa tanjim kablovima od pot do pojacal,sad je bezsumno.Ovaj hladnjak je predvidjen za njega u monobolovima dakle dva komada i mirna Bosna
Opet sve pohvale za samu shemu.NAravno cim ga zavrsim ide na Audio pls jer ovo pojacalo zasluzuje veliku paznju a svega sam se naslusao.Izvinjenje moderatoru na ovoj uletu u temu.

[ 1OXB @ 09.11.2009. 12:39 ] @
...da zatvorimo...