[ Srđan Pavlović @ 07.11.2009. 01:03 ] @
Rek'o - hajde da vidim sta su uradili od proslog Kernel Panic-a... Skinem Finalnu verziju Moblin-a 2.1, napravim butabilni USB po uputstvu sa zvanicnog sajta (sa dd), i ustekam u svoj Lenovo S10e. Posto mi je na HDD-u Win7, i podaci, to ne diram - za Linux koristim SSD od 4GB koji je sasvim dovoljan za bilo koji Linux plus tona programa. Dakle, butujem ga prvo u Live modu, ok radi... ono, nema drajvera za Wless za Lenovo S10e jos, ali ajde... da probam da ga instaliram. Prva stvar koja je bitna kod instalacije, naravno - particionisanje. Dodje do tog dela i ja mu kazem - OK, obrisi sve sa SSD-a i napravi Layout kakav hoces (ima lepo ta opcija). Kad sam kliknuo na NEXT, vidim on napravio jednu ext3 particiju (super, FS sa journalingom na SSD) od 3,5GB, i ostalih 512mb stavio SWAP (jos bolje, swap na SSD... omg..). Reko ajde, nek to bude samo za probu, posle cu da reinstaliram sa ext2 i bez swap-a naravno. Kad dodjosmo do dela kada treba da instalira GRUB, pita on mene jel hocu na /dev/sdc ili /dev/sdc1 (wtf?? obicno moj SSD instaleri ispravno vide kao /dev/sda, a HDD kao /dev/sdb...) znaci on mi cova nudi da instaliram GRUB na USB sa koga upravo instaliram Moblin. Divno, nadam se da ce ovo ispraviti do verzije 5.7.... Naravno, posto ni u Advanced nisam imao drugog izbora (nudi samo sdc, kazem mu da stavi tamo u nadi da je to samo greska u prikazu ili nesto...) - i naravno, kaze on na kraju OK, instalirao sam se, sad istekaj USB i restartuj - ja istekam, restartujem... i .... KERNEL PANIC (Sto bi reko Daglas Adamas "Dovidjenja, i hvala na svim ribama") Znaci dve stvari su mnogo dobre: 1. Stavlja ext3 i swap na SSD, 2. Instalira GRUB na medijum sa koga instaliras sistem.... Back to drawing board... |