[ pajper1 @ 07.11.2009. 14:05 ] @
Na samom senzoru (fotocelija) postoji 2m kabla 3*0.5 ili 3*0.35 ?Kabl je crne boje i nije sirmovan ima mekanu gumenu izolaciju i potrebno i je da nastavim kabl za jos 2 m.Problem mi je u Nisu da pronadjem takav kabl da to ipak lici.pozdrav
[ pajper1 @ 09.11.2009. 14:49 ] @
Ima li ko kakvu ideju ?Sto se senzora tice ovaj kabal sa mekanom PVC izolacijom i 3*0.5 je standardan ali naci nesto slicno u prodaji na metar je skoro nemoguce?Trazio sam i mikrofonski ali samo 3*0.14 ima li neko ideju od cega iskoristiti slican kabl skinuti ili gde naci nesto slicno posto kabal sa senzorom nije stalno fixiran nego se u kompletu prenosi prilikom merenja pa budzenja nastavljanja... moraju biti sto manje primetna pozdrav.
[ ptak 13. @ 10.11.2009. 23:28 ] @
Ako sam ja dobro razumeo tebi nedostaje cca 2m kabla PP/L 3 x 0.5 mm^2 ako je tako evo ti link pa poruci kabal... http://www.skbelektro.com/?prikazi=82&id=82
Ukoliko ih zamolis verovatno ce ti izaci u susret i poslati kabal expresnom postom. Uostalom takav kabal se mozda moze iskoristiti od nekih telefonskih kablova, mada iskreno nisam siguran ali mislim da su 0.6 mm^2 , mada to bi onda bilo krpljenje, budzenje i sl. nije lepo za videti Nadam se da sam pomogao ?!
[ pajper1 @ 11.11.2009. 15:08 ] @
Hvala za link probacu pozdrav
[ shadow88 @ 17.11.2009. 23:36 ] @
Ljudi zasto komplikujete ? lepo u nekoj elektro radnji neka covek kupi PP/L - 3*0,75mm , i to sa silikonskom izolacijom ( a ne mekanom PVC kako je pomenuto ) a visak kvadrata nece da mu skodi, i s'obzirom na to da nije sirmovan, moze lepo da se zalemi i izoluje izolirkom tako da to lepo izgleda . (jedino sto mora da naglasi kad bude kupovao je da kabel obavezno bude sa kalajisanim bakarnim licnastim zilama ) PS : ne verujem da bas ni u jednoj radnji nece naci ovo sto sam napisao, jer to je standardan kabel u elektricnim instalacijama .

pozz.
[ pajper1 @ 18.11.2009. 16:28 ] @
shadow88 ne znam da li si video fotografiju koju sam okacio i ne znam da li si imao prilike da vidis kabl sa kojim se isporucuje
neki od fotoelemenata ?A moje je pitanje bilo gde nabaviti takav kabl 3*0.35(nekomplikujem) a 3*0.75 nije problem naci ali ni nalik onom od senzora?pozdrav
[ ybeelsec @ 18.11.2009. 17:33 ] @
okrugli kabl koji se ranije koristio za telefone ce u potpunosti zadovoljiti tvoje potrebe a trebalo bi da se moze nabaviti kod tehnicara u posti,nekom od servisa ili sa starog telefona.
U krajnjem slucaju,osijeci kabl sa drugog senzora,a ako nadjes neispravan onda si na dobitku.
[ pajper1 @ 18.11.2009. 17:39 ] @
Upravu si za telefonski lici na ovaj kabl a zasad sam se snaso za 1kom nasao sam neispravan senzor i iskoristio kabl ali trebace mi jos pozdrav i hvala.
[ shadow88 @ 19.11.2009. 12:22 ] @
video sam fotografiju , ne znam sta tu ima da ne lici jer ovaj o kom ja pricam apsolutno lici na taj kabel, i ima ga po prodavnicama elektro materijala i opreme. nego, ovaj kabel ti moze zameniti uspesno kabel koji se sad koristi za telefonske instalacije po kucjama, cetvorozilni sirmovani, dakle 4x0,25mm2 , sive je boje, i ima sirmu oko zila. njega imas koliko zelis u prodavnicama, i jedino sto imas zilu viska, mada to ne predstavlja problem.

pozz.