[ _Diamond_ @ 08.11.2009. 19:04 ] @
Poštovani članovi ES,
potrebno mi je da rastavim fuji f40,pa nisam pametan da li da kupujem šrafciger,ili koliko obično "deru" za usluge tipa zamena lcd na fotoaparatu.
Da li znate gde ima da se kupi šrafciger za šrafove sa tri kraka,zvezdasti da ih tako nazovem ? Za otvaranje su potrebni mali šrafcigeri (jedan imam,God bless c-64),potrebna mi je Vaša pomoć.
Na netu nisam video da neko nešto prodaje,šta ima,koje su cene,i da li se isplati kupovati radi jedne promene (možda zatreba za još nešto ?)
Hvala.
[ Horvat @ 12.11.2009. 11:22 ] @

je l' ovakav vrh?
[ Ivand @ 12.11.2009. 14:37 ] @
Mislim da je pre problem naci odgovarajuci LCD kojim bi zamenili LCD nego naci alat.
Takvih alata ima u jeftinim kineskim kompletima uz torekse i ostale, mozes ih naci i za 200-300din.

[ _Diamond_ @ 22.11.2009. 12:04 ] @
Ja sam LCD našao,to nije problem,ali ima veliki broj šrafcigera u ponudi,nisam siguran šta mi treba.Na fotoaparatu izgleda malo drugačiji trokraki šraf nego na slici,možda i može isti šrafciger,ne bih znao reći.
[ Windows2 @ 07.11.2014. 15:31 ] @
Ne nadjoh bolju temu da pitam nesto. Hteo bi sam da otvorim fotoaparat i probam da uklonim neku prljavstinu koja je pala ili na sensor ili se uvukla u optiku, pa se to manifestuje tamnim mrljama koje se vide kad se slika neka svetlija povrsina, najvise se vidi naspram plavog neba. Ali nemam precizni odvijac koji je potreban. Uslikao sam da se mogu videti dimenzije reckica srafova izmereno sto sam preciznije mogao. Znaci zanima me kakav mi tacno odvijac treba za odvrtanje ovakvih srafcica? Stvarno ne videh tako minijaturne srafove, pogotovu ovaj manji je bas zaheban za odvrtanje. Dakle koja je tacno strucna oznaka srafcigera koji su mi potrebni? Znam da su krstasti to jest philips, ali koje tacno dimenzije? Ne razumem se u to ph00 i slicno.