[ Adi_007 @ 08.11.2009. 20:42 ] @
| Instaliran Windows 7 full od 22 oktobra,u pitanju je sony vaio vgn tz1rxn intel centrino duo,2gb ddr,100 gb hdd mislim da je dovoljna konfiguracija ali problem kod wireless mreze imam d link ag132 desava mi se da izgubim konekciju,zatim ne rjetko mi zaledi ekran nista nemogu pa ugasim komp silom i par puta mi se desio plavi ekran,dali cu rjesiti ovo sa update drivera sa nekim programom ili nesto drugo??? |
[ sava-1992 @ 09.11.2009. 00:12 ] @
Pusti Windows Update i neka updatuje sve drajvere... Mozda ti je stari drajver ili je za XP pa da ga Win 7 ne vidi kako treba...
[ Adi_007 @ 09.11.2009. 14:30 ] @
Evo sam instalirao drier genius pro pa je bilo dosta update drivera mozda on pomogne???
[ sava-1992 @ 09.11.2009. 16:22 ] @
Na Win 7 ti je najbolje da pustis Windows Update i on poskida drajvere koji njemu odgovaraju... A probaj i sa tim programom trebalo bi da dodje na isto.... Pozz
[ chester87 @ 08.02.2012. 23:15 ] @
Ljudi ima li neko da zna nesto sa ovim Win7 Wirelessom, mene onaj zuti trougao ubi, kupio i antenu od 8db na Tp Link 422g, i ista prica. Drajveri ubaceni, probano i bez NODa, firewalla, sa drugom antenom i nista ne pomaze. Da li je moguce da samo ja imam ovakav problem ili je ovaj Win7 krs pa mi ne gine XP?
[ Binary Mind @ 08.02.2012. 23:39 ] @
Koje si drajvere instalirao?
[ chester87 @ 09.02.2012. 08:12 ] @
Instalirani su poslednji koji su izasli na njihovom sajtu v2 100611, a win je update-ovan, svaki dan skida nove zakrpe.
[ Binary Mind @ 09.02.2012. 13:16 ] @
Jel' kartica radi normalno uopste? Ja sam isto imao problem sa svojom TP-Link USB wireless karticom. Povremeno je racunar nije prepoznavao kad bih ga ukljucio.. Resavao sam problem tako sto bih iskljucio raucnar, iskljucio napajanje na prekidac (ako napajanje nema ON/OFF prekidac onda se izvadi napojni kabl iz kucista ili uticnice), pritisnuo power dugme na kucistu dok je racunar iskljucen iz struje radi praznjenja struje iz elektrolita, opet ukljucio napajanje (ili preko prekidaca ili ponovnim ubadanjem napojnog kabla u kuciste/uticnicu) i wireless kartica bi opet bila prepoznata kad bih ukljucio racunar. Problem je bio sto se embedded controller (super I/O controller) na ploci zaglupljivao zbog kartice, a kartica je bila problem zbog Atheros chipseta. Problem povremenog iskljucivanja/neprepoznavanja wireless kartice je trajno resen prikljucivanjem wireless kartice na USB hub koji je integrisan na mom DELL monitoru umesto direktno u maticnu plocu.
[ chester87 @ 09.02.2012. 19:40 ] @
Kartica radi normalno, hoce nekad da se zaglupi kao sto si ti spomenuo ali dodje sebi posle par minuta. Problem je u tome sto se ja konektujem, signal oko 60% i tako bude jedno 1h i onda iz cista mira iskoci trougao i nista, stoji tako jedno pola sata, posle toga sam nestane i sljaka opet neko vreme, dok mi ponekad u trobleshoot problems izbaci gresku "cannot find hidden network", "problem with DNS server"? Ja samo mislim da je problem u tom software-u od TP Linka sto ne radi sa adapterom, jer ocigledno ovaj od Win7 ne radi dobro posao ili se ne slaze sa Huawei HG520S.
Da li znas mogu li koristiti neki drugi program za skeniranje i konektovanje na mrezu?
[ Binary Mind @ 09.02.2012. 21:09 ] @
Deinstaliraj sve TP-Link-ovo osim drajvera. Tacnije makni i drajver pa instaliraj posle samo njega bez dodatnog TP-Link softvera. Windows 7 se sasvim dobro snalazi sa wireless mrezama bez ikakvih TP-Link ili Atheros dodataka. Pogledaj ovaj video klip da vidis kako to sve izgleda u Windows 7.
[ chester87 @ 09.02.2012. 21:42 ] @
Deinstalirano je sve osim drivera. Moguce da Win7 radi dobro sa wirelesom ali sa ovim tp linkom i hg520s nikako, ili niko ne zna u cemu je problem.
[ Binary Mind @ 09.02.2012. 23:42 ] @
Jesi li pokusavao malo da se igras sa wireless podesavanjima na Huawei wireless routeru?
[ chester87 @ 10.02.2012. 19:39 ] @
Nisam cackao nista oko rutera, ne znam ni sta bi menjao?
U system log cesto pise:
Last errorlog repeat 1 Times
2/10/2012 19:33:46> Firewall: Filter no port UDP packet!
2/10/2012 19:33:46> Firewall: Filter no listen TCP packet!
2/10/2012 19:33:46> Firewall: Filter no port UDP packet!
ako moze posluziti necemu a evo i slika od Wireless Lan settings:
http://s16.postimage.org/ub7e80gqd/Untitled.png
[ Binary Mind @ 11.02.2012. 00:01 ] @
Ja na svom TP-Link routeru drzim podesavanja Lokacija: "Italy" i "Channel 11". Pre toga, sa fabrickim podesavanjima, sam sa TP-Link wireless karticom imao cesto problema sa nasumicnim pucanjima wireless veze. Kod tebe je sad lokacija "undefined" a biranje kanala "Auto Channel Select"... Probaj sa tim podesavanjima da se igras. Takodje nisi zastitio router tako da je na gotovs bilo kome ko moze da vidi tvoj SSID.
[ sutko024 @ 11.02.2012. 17:56 ] @
Imam i ja problem, sad ne znam bas da li je to problem ali, imam tp-link 150 mb i hvatam signal, uglavnom taj na kojeg se zakacim ocigledno iskljucuje ruter ili sta vec ima na par dana, tako da 4-5 dana imam pa onda isto tako 4-5 dana nemam, a imam jos puno otvorenih ne zastocenih mreza ali ni na jednu se ne mogu prikaciti, unable to connect... sta da radim, svi drajveri su up to date..
[ Jbyn4e @ 12.02.2012. 10:02 ] @
Citat: sutko024: taj na kojeg se zakacim
sta da radim, svi drajveri su up to date..
O Boze....
Vrlo je jednostavno, kupi SVOJ internet i vise neces imati problema.
P.S. Moderatori, predlazem da se ovakve poruke brisu cim se pojave.
[ calexx @ 12.02.2012. 11:02 ] @
Pa da ali to košta, ovako je jeftinije a kriza je. ;) A možda je bolje da se raspita ko je taj što gasi svoj ruter i da ga opomene da to više ne radi. Na šta to liči, taman ti je internet potreban a on gasi bez najave.
[ Binary Mind @ 12.02.2012. 23:36 ] @
LOL! Imamo vickastih clanova izgleda. Izgleda da je clanu sutku bas posle zadnje njegove poruke "zavrnuta slavina" na 4-5 dana.  Bas ga zezaju ovi sa nezasticenim wireless routerima 
[ valerijan @ 12.02.2012. 23:57 ] @
Možda je hvatao signal iz neke Osnovne ili Srednje škole pa sad mora da se strpi do 20-og!!!
[ Djetvan @ 13.02.2012. 07:51 ] @
@calexx, komentar ti je vrhunski, popravio mi je raspoloženje !
[ chester87 @ 16.02.2012. 16:58 ] @
Posle testiranja na kom kanalu najbolje radi, ostao je na "channel 2" i lokacija "undefined" radi koliko toliko bolje ali opet s vremena na vreme pojavi se "Windows cannot connect to hidden network" i varira dosta signal u Inssider-u bude -73 pa -56 i izgleda da bas kad pokaze -56 pukne veza na kratko.
[ Milan_Bozic @ 18.02.2012. 10:28 ] @
Pade mi jedna stvar na pamet... Jesi li proverio power saving features?
[ chester87 @ 18.02.2012. 17:21 ] @
Podeseno je na Maximum Performance. Ma probao sam sve zivo i nista ne pomaze. Ma windows zeza nema sta drugo, jer moze da zeza net na jednom racunaru ali na tri to vec nema logike.
[ Milan_Bozic @ 20.02.2012. 07:10 ] @
Još nešto što može da utiče... Da ne ostavljaš mobilni negde u blizini ili stari bežični telefon?
Meni se lično desilo sa starim Panasonic bežičnim telefonom da kad me neko nazove, malo se uspori net a u dosta slučajeva je i pucao (baza je bila blizu router-a). Čim sam promenio telefon, sve je OK.
[ chester87 @ 20.02.2012. 15:46 ] @
Meni se to desavalo na ADSL-om jer nije bio spliter u redu, a sad radi ok izbacio sam antenu napolje i iskopao neke drajvere (ver.2.0.0.32) koji jedino sastave koliko toliko stabilnu vezu ali kako god mislim da bi Tp Link trebao izbaciti update jer ovo nije zdravo sta radi adapter sa poslednjim drajverima. Jedina mana je sad sto nijedan gadget na Win7 nece da pokaze jacinu signala ali ajd sad, bitno je da radi 
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|