iPhone owners in Australia awoke this weekend to find their devices targeted by self-replicating attacks that display an image of 1980s heart throb Rick Astley that's not easily removed.
The attacks, which researchers say are the world's first iPhone worm in the wild, target jailbroken iPhones that have SSH software installed and keep Apple's default root password of "alpine." In addition to showing a well-coiffed picture of Astley, the new wallpaper displays the message "ikee is never going to give you up," a play on Astley's saccharine addled 1987 hit "Never Gonna Give You Up."
Tricking victims in to inadvertently playing the song has become a popular prank known as Rickrolling.
[ madamov @ 09.11.2009. 20:14 ] @
Aha, a za to mu treba opšte poznati root password i uključen SSH. Kakvo znanje, kakva pamet. B)
[ Ivan Dimkovic @ 09.11.2009. 20:20 ] @
Yep,
Ovaj bag svakako nije Apple-ova greska :)
Apple bagovi su fokusirani na aspekte koje korisnika mogu da kostaju puno $$$ - kao npr ovaj :)
[ CONFIQ @ 09.11.2009. 22:47 ] @
aham :)
ovaj worm bar vas ne kosta novca :P
samo malo... rickroll-a :P
[ calimero @ 10.11.2009. 13:55 ] @
koje je to fazon sa Rick Astley ?
nevezano za ovaj virus, npr. pre pojavljivanja GTA 4 svaki 2 video kllip na youtube je bio ovaj spot (!) bez obzira na to sto je imao normalan thumbnail iz GTA4 ?!???
Napravim ja crva koji se siri po mrezi i tare fajlsisteme, samo mi daj root sifru svakog kompjutera na mrezi.
Nemam visoko misljenje o iPhone-u, al ovo je glupost. Ravno onom "exploitu" na Win95 koji je davao pristup fajlovima preko neta ako je budala shareala disk sa full permisijama.
[ Srđan Pavlović @ 10.11.2009. 22:04 ] @
Citat:
samo mi daj root sifru svakog kompjutera na mrezi.