[ pikavac @ 09.11.2009. 20:38 ] @
| Molim vas da li mi mozete odgovoriti na jedno pitanje.Da li je moguce da ako je glavni kompijuter ugasen da drugi ima internet koji su povezani preko mreznog kabla.Unapred hvala.
[Ovu poruku je menjao tox master dana 10.11.2009. u 23:40 GMT+1] |
[ calexx @ 09.11.2009. 20:54 ] @
Sve zavisi šta znači glavni kompijuter. Ako je to onaj koji dobija internet a onda preko ICS daje drugom, onda ne može.
[ pikavac @ 09.11.2009. 21:49 ] @
kazi mi molim te sta ti je to ICS posto sam pre dva meseca kopili dva kompijutera i povezali preko mreznog kabla.A na tvoj odgovor jeste da koji dobija internet i postoji li neki program.
voleo bih da znam jer se desi ba brat nije ko kuce a ja ocu da imam internet kod mene u sabu.Ne ispleti se da rade dva kompijutera .
[Ovu poruku je menjao pikavac dana 09.11.2009. u 23:07 GMT+1]
[ tox master @ 09.11.2009. 23:57 ] @
ICS je internet conection sharing.
Objasni malo detaljnije kakav net imas na glavnom racunaru da viidimo da li se moze drugacije odraditi,bez ICS-a jer ti u ovom slucaju mora raditi prvi racunar da bi imao net na drugom.
Vise o ICS-u http://www.elitesecurity.org/t...-konekciju-putem-Microsoft-ICS
[ fade @ 10.11.2009. 09:05 ] @
Evo da uprostimo.
Ako je kabal preko koga ti imas internet ukljucen u njegov racunar, ako ga on ugasi, onda neces imati nista.
Umesto da gubimo vreme, mogao si jednostavno iskljuciti njegov racunar i probati.
Ako zelis da obojica imate vezu u isto vreme, cak i ako je jedan racunar ugasen, najbolje da se konsultujes sa ninetom oko potrebne opreme i da li je moguce.
[ pikavac @ 10.11.2009. 18:46 ] @
imam wireless home 512 kb/64
[ tox master @ 10.11.2009. 19:33 ] @
Citat: pikavac: imam wireless home 512 kb/64
 Mislio sam na tehnicke detalje a ne na paket koji koristis.
Jel imas wlan karticu ili neki ap?
[ pikavac @ 10.11.2009. 20:02 ] @
Imam AP planet WAP 4033.UTP kabl kat 5e DRAKA tip US300.Antena panel 12 dbi,konektor RP-SMA,konektor RJ45,kabl antenski CFD-200<1 metar>
[ tox master @ 10.11.2009. 21:47 ] @
E,to je vec nesto sto se tice podataka.
Taj mrezni kabal koji ti ide u drugi racunar,jel' uboden u mreznu racunara ili je prikljucen u ap?
Ako ti provajder podrzava vise ip adresa za jedan nalog onda mozes da prikljucis oba racunara na lan portove ap-a a ako ne onda ces morati da uzmes neki wlan ruter umesto tog ap-a ili neki obican ruter koji ces postaviti iza tog tvog ap-a.
Na koji nacin se logujes kod provajdera?
Da li imas PPPoe ili se logujes preko browsera preko username i passworda?
[ pikavac @ 10.11.2009. 21:50 ] @
Sta misli te da li je izvodljivo da se u jednu mreznu karticu koja je u glavni kompijuter ubode konektor RJ45 na kojeg su povezani dva kabla jedan koji ide iz APplanet WAP4033 a drugi koji vodi do drugog kompijutera.Ili da se napravi mala racva sa jednim ulazom u mreznu karticu i dva izlaza, jedan koji ide iz APplanet a drigi koji ide do drugog kompojutera.
[ tox master @ 10.11.2009. 22:06 ] @
Nisam te bas najbolje shvatio ali nikakve racve ne dolaze u obzir.
Tako mozes samo da spalis mreznu karticu ili ap a u najboljem slucaju nece raditi nista.
Ako ti se ne kupuje ruter a ne koristis racunare istovremeno samo sprovedi kabal sa drugog racunara do ap-a i to ce raditi sigurno dok je samo jedan racunar ukljucen a ko zna mozda bude radilo i sa oba.
Mada mozda bi ipak bilo najbolje da kontaktiras provajdera i pitas kako je to izvodljivo posto izgleda nisi bas vican umrezavanju pa da na kraju ne bude vise stete nego koristi
[ pikavac @ 10.11.2009. 22:16 ] @
Prvi i glavni kabl koji idi od wap planeta idu u mrezni dzek koji se nalazi direktno na maticnu plocu,a drigi kabal koji vodi do drugog kompijutera je uboden u mreznu karticu na tom glavnom kompijuteru,a na internet sa logujem preko userame i pessworda.
[ pikavac @ 10.11.2009. 22:21 ] @
Objasni mi kako da ti postavim sliku da vidis i da kazes komentar,da li je izvodljivo ili ne.
[ tox master @ 10.11.2009. 22:36 ] @
Znaci imas u prvom racunaru 2 mrezne kartice.
Kao sto rekoh probaj samo kabal od drugog racunara da ukljucis u ap kao sto je prikljucen i prvi racunar.
Mada pitanje je kakva je ip adresa podesena za tu mreznu karticu,verovatno je postavljena staticka a onda ti nece to raditi kako treba a da li ti znas kako da promenis ip adresu mrezne kartice...
Sliku postavljas kad postavis poruku pa dole ispod imas "upload uz poruku'
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|