[ djmrky @ 10.11.2009. 13:24 ] @
Kupio sam ovaj uredjaj pre oko mesec dana i odusevio se kako lepo radi, probao sam njegov softver kao i najnoviji iGo i sve je jako lepo radilo do danas.

Danas se program "smrzo" (kao i ponekad ranije) i kad sam pritisnuo reset dugme (kao i nekoliko puta pre toga kad nije hteo da reaguje), pojavio se plavi ekran sa porukom "Recover the hive partition..." i uredjaj vise ne reaguje ni na sta, cak ni na dugme za gasenje. Racunar ga vidi kao Unrecognized USB device, dok je ranije lepo prepoznavao njegovu flash memoriju kao "Resident flash" (na kom se nalazio originalni ViaGPS softver), kao i MMC karticu ako se stavi unutra.

Mislim da se desilo nesto "fatalno" sa samim Windows-om CE, google izbacuje gomilu nekih poljskih foruma i sl., spominje se neki (pokvareni) registry itd. :-(

Da li neko ima neku ideju kako se ovo moze popraviti, kako se uopste "popravlja" Windows CE na ovakvim uredjajima u slucaju da se nesto desilo sa njim?

Svaka pomoc bi bila super
Hvala unapred
[ djmrky @ 14.05.2012. 21:37 ] @
I posle skoro dve i po godine, desilo se opet isto ... jedina razlika ovaj put je to sto je gps onda bio u servisu nekih 45 dana i vracen mi je popravljen, tako da ZNAM da je "popravljiv", samo ne znam kako ...

Ako neko ima neku novu ideju posle dve i po godine, bila bi dobrodosla :-)Hvala unapred
[ dinonis @ 28.05.2012. 18:47 ] @
Evo ovako:
Prvo sam posumnjao na bateriju, jer kao što rekoh gore ove mašine su vrlo osetljive na naponske šokove, i zamenio je.
Onda sam skinuo update Firmware sa onog ruskog sajta i Atlas5mgr za flešovanje ROM-a sa kojim sam prvo obrisao pa preformatirao ROM, pa tek onda uradio update programa.
Da bi dobili sve opcije u Atlasu potrebno je uraditi sledeće:
Držite pritisnut taster za ukljlučenje svo vreme, reset taster pritisnete i držite 2 sek pa onda pustite, odmah za tim pustite i taster za uključenje. Pojaviće se novi uređaj za koji nema drajver. Iz Device Managera uradite update drajvera tako što ga odvedete do foldera gde ste raspakovali Atlas. Pošto se drajver instalira pojaviće se u Device Manageru novi USB uređaj Atlas.
Pošto je drajver uspešno instaliran idemo ponovo na držanje tastera ali prvo startujte Atlas5mgr.exe i pozicionirajte kursor na fugme Open.
Držite taster za ukljlučenje, taster reset držite 2 sek i pustite ga, klik na Open u program Atlas i tek onda pustite i taster za uključenje. Trebalo bi da se u desnom prozoru pojavi meni sa 2 opcije, a da donja linija za unos opcija pobeli, što znači da je spremna za unos. Tu ukucajte 1 i Enter i odmah zatim Space i Enter.
Pojaviće se meni sa sledećim sadržajem:

2) Boot delay: 15 seconds
3) DHCP: ENABLED
4) Max Bad blocks reserved: 10
5) Startup image: DOWNLOAD NEW
6) Program RAM image into Boot Media: ENABLED
A) UPDATE image from SD/MMC card
B) UPDATE logo from SD/MMC card
D) DOWNLOAD image now
F) Low-level FORMAT Boot Media
N) New NANDFLASH Driver: DISABLED
L) LAUNCH existing Boot Media image
S) Save Configuration and Exit
U) Using AtlasMgr to download NK image
I) DOWNLOAD image via USB RNDIS Ethernet
R) LAUNCH existing Boot Media image via USB RNDIS KITL
Z) Select Lcd Type
M) Misc Control
C) Read-Only User FAT partition (type 0x12) block num (1 = ALL, Total blocks = 4096): 20
P) Read-Only User FAT partition (type 0x12): Writable
V) Image check sum
X) Format Hive Registry Partition
T) Debug NandFlash

Prvo idemo na opciju Low-level FORMAT Boot Media što znači da ukucate slovo F na liniju za unos i Enter.
U gornjem prozoru bi sada trebalo da se ispiše:

Enter your selection: f
Low-level format Blocks [0x1E - 0xFFF] ...
...format complete.
IsValidMBR: MBR sector = 0xFFFFFFFF

Posle toga idemo na opciju Format Hive Registry Partition što znači slovo X i Enter. Na ekranu treba da se vidi indikator procesa formatiranja u vidu taraba. Ovaj proces traje oko pola minuta i na kraju u gornjem prozoru treba da stoji ovako:

Enter your selection: x
Start ForceEraseHivePartition.......
IsValidMBR: MBR sector = 0xFFFFFFFF
OpenPartition: Invalid MBR. Formatting flash.
Enter LowLevelFormat [0x0, 0xFFF].
Erasing flash block(s) [0x0, 0xFFF] (please wait):
############ dwBadBlocks=0 dwMaxBadBlocks=10.
Done.
WriteMBR: MBR block = 0x1E.
Done.

Posle toga idemo na opciju Using AtlasMgr to download NK image što znači slovo U i Enter. Najdonje dugme na levoj strani Update NK će postati aktivno i kada kliknete na njega otvoriće se prozor za traženje Chain.lst fajla koji se nalazi u raspakovanom Updateu Firmwarea za konkretan uređaj. Odvedite ga tamo i učitajte fajl i počeće proces instaliranja NK u uređaj.
Kada se sve završi ubacite karticu sa firmwareom u uređaj restartujte ga za unos novog firmwarea i kada završi ponovni restart i to je to.
Ja sam u stvari morao dva puta da ga restartujem da bih dobio onaj GoCleverov meni jer mi se prvi put pojavila neka kineska slova na sred ekrana i taman sam pomislio da sam učitao pogrešan ROM, kad na sledećem restartu sve proradi normalno.

Valjda sam bio jasan. pozz
[ djmrky @ 29.05.2012. 20:58 ] @
Pozdrav

ovo uputstvo deluje odlicno, samo imam jedan (redak) problem. Ja, druze, ne mogu da skinem ovaj Atlas5mgr nigde :-(

Da li mozes da mi posaljes taj softver nekako?

Hvala unapred
[ djmrky @ 31.05.2012. 10:42 ] @
Druze, proradilo je ovo resenje :-)))

Uspeo sam da je ozivim


Hvala puno na pomoci
[ Filly @ 30.09.2012. 22:49 ] @
Evo i mene sa istim problemom. Navigacija je goclever 4330bt. Prvi put se blokirala u garantnom roku pa su je oporavili u ovlastenom servisu. Sada mi se to opet desilo :(
Problem je sto ne uspevam da pronadjem na netu Atlas5mgr o kome svi govore, a niko ne ostavlja upotrebljiv link. Ako bi neko bio ljubazan da mi prosledi softver ili ispravan link do istog bio bih mu veoma zahvalan
[ felice @ 03.10.2012. 12:10 ] @

Tu imaš atlasmgr
http://www.filecrop.com/search...&engine_m=1&engine_d=1
ili direkt link:http://rapidshare.com/files/335308373/ATLASMGR_5.8.7.rar
[ Filly @ 05.10.2012. 23:56 ] @
Hvala za linkove uspeo sam da vratim navigaciju iz mrtvih :)
Uputstvo je odlično. Ja sam u prvi mah napravio grešku. Ostavio sam u navigaciji karticu na kojoj je bio firmware koji sam bezuspešno pokušavao da flešujem. To je dovelo do toga da je Atlas5mgr odmah nakon što sam stisnuo 1 i enter pokrenuo instalaciju sa kartice! Ekran mi se upalio, učitavao se firmware i naravno na 4/4 100% ostao je zamrznut. Srećom tragajući ovih dana za rešenjem kako da popravim navigaciju naišao sam na nekom Poljskom sajtu na uputstvo koje je slično (manje je detaljno) ovom koje je postavio dinosis, a u kojem piše da se sd kartica odstrani iz uređaja :)
Nakon toga nije bilo problema. Prilikom prvog učitavanja sa kartice i meni su se pojavila kineska slova, ali nakada se softver učitao do kraja nije ih više bilo.

P.S. samo još da napomenem da atlas5mgr nema 64 bitne drajvere za win7 i da se cela operacija mora izvesti iz windowsa xp