[ d-_-b @ 10.11.2009. 18:17 ] @
Pozdrav,

Pre 3-4 godine, TV je prestao da radi, doshao je majstor, zamenio tranzistor (nije imao isti model pa je stavio neki drugi po principu dok radi radi)

Medjutim, pre par dana menjao sam kanale, i chachkao daljinski, i slika je nestala (kao da je iskljuchen tv), ostao je samo zvuk...

Shta bi moglo da bude?
[ Jordan Čebron @ 10.11.2009. 19:22 ] @
Da je TV radio 3-4 godine bez diranja je po mom mišlenju bio dobar majstor pa stavio šta je stavio na mesto tog tranzistora.
A ono što pišeš o nestajanju slike moglo bi biti,da ti daljinac nije originalni ili da je izunutra prljavi,pa si takom nekom srečom potpuno zatvorio kontrast i svetlo.Pokušaj izgasiti TV glavnim prekidačom i može da se TV stavi u stanje prije "brkljanja".
Moguče je da je i crkao vertikalni izlazni stepen pa je tako ton prisutan a slike nema,a moguče je da je i šta drugo a o tome bi trebalo više podataka(naponi.grijanje ekrana itd,,,)
[ d-_-b @ 10.11.2009. 19:43 ] @

Daljinski nije originalan, chini mi se da ekran uopshte nije ukljuchen, ne greje se, i ne mogu u meni da udjem...
Sad kad sam ga palio chuo sam onaj zvuk naelektrisanja :) ne znam kako da ga nazovem :P i video malu belu crticu na dnu...
Kako bih mogao da ga resetujem na fabrichka podeshavanja?
[ sseennaadd @ 10.11.2009. 21:53 ] @
Bez ljutnje,zreo je za servisa,tesko ces ista sam da uradis.pozz
[ d-_-b @ 11.11.2009. 20:40 ] @
Nema ljutnje, postavio sam temu da vidim da ozbiljnost kvara... ako je daljinac neshto zabrljao, da nekako resetujem podeshavanja... ali izgleda ce morati neki elektronichar to da pogleda.