[ d-_-b @ 10.11.2009. 18:17 ] @
| Pozdrav,
Pre 3-4 godine, TV je prestao da radi, doshao je majstor, zamenio tranzistor (nije imao isti model pa je stavio neki drugi po principu dok radi radi)
Medjutim, pre par dana menjao sam kanale, i chachkao daljinski, i slika je nestala (kao da je iskljuchen tv), ostao je samo zvuk...
Shta bi moglo da bude? |
[ Jordan Čebron @ 10.11.2009. 19:22 ] @
Da je TV radio 3-4 godine bez diranja je po mom mišlenju bio dobar majstor pa stavio šta je stavio na mesto tog tranzistora.
A ono što pišeš o nestajanju slike moglo bi biti,da ti daljinac nije originalni ili da je izunutra prljavi,pa si takom nekom srečom potpuno zatvorio kontrast i svetlo.Pokušaj izgasiti TV glavnim prekidačom i može da se TV stavi u stanje prije "brkljanja".
Moguče je da je i crkao vertikalni izlazni stepen pa je tako ton prisutan a slike nema,a moguče je da je i šta drugo a o tome bi trebalo više podataka(naponi.grijanje ekrana itd,,,)
[ d-_-b @ 10.11.2009. 19:43 ] @
Daljinski nije originalan, chini mi se da ekran uopshte nije ukljuchen, ne greje se, i ne mogu u meni da udjem...
Sad kad sam ga palio chuo sam onaj zvuk naelektrisanja :) ne znam kako da ga nazovem :P i video malu belu crticu na dnu...
Kako bih mogao da ga resetujem na fabrichka podeshavanja?
[ sseennaadd @ 10.11.2009. 21:53 ] @
Bez ljutnje,zreo je za servisa,tesko ces ista sam da uradis.pozz
[ d-_-b @ 11.11.2009. 20:40 ] @
Nema ljutnje, postavio sam temu da vidim da ozbiljnost kvara... ako je daljinac neshto zabrljao, da nekako resetujem podeshavanja... ali izgleda ce morati neki elektronichar to da pogleda.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.