[ a zo zo @ 11.11.2009. 11:37 ] @
Pozdrav, narode! Ocekujem da je po srijedi neka glupost ali i mali problem je idalje problem. Zar ne? Objasnicu najjednostavnije moguce. Vise mi je cudno sto je jedom sve sto proslo bez greske a sad mi se ona javlja. Mora biti da nesto previdjam... Tabela ima Id_citalac kao number, Prezime_ime kao text. Izborom vrijednosti u Combo boxu u tekstualna polja se ispisuje to kao i ono ostalo, sto se takodje moze izabrati u drugom Combo boxu... Podeseno je sve u Properties kako treba, SELECT Tabela.Id_Citalac, Tabela.prezime_ime FROM Tabela i SELECT Tabela.Id_citalac FROM Tabela. Kod za Combo box Nadji_prezime i Nadji_citalac je Event procedure, sledece: Private Sub Nadji_prezime_AfterUpdate() Dim rs As Object Set rs = Me.Recordset.Clone rs.FindFirst "[Id_Citalac] = " & Str(Me![Nadji_prezime]) Me.Bookmark = rs.Bookmark Id_Citalac.SetFocus Nadji_prezime.Value = "" End Sub Private Sub Nadji_prezime_NotInList(NewData As String, Response As Integer) On Error GoTo Greska Greska: Nadji_prezime.Undo Response = accDataErrorContinue MsgBox "Neispravan unos ili prezime/ime ne postoji!", vbInformation, "Gre?ka" End Sub ------------------------------------------------- Private Sub Nadji_citalac_AfterUpdate() Dim rs As Object Set rs = Me.Recordset.Clone rs.FindFirst "[Id_Citalac] = " & Str(Me![Nadji_citalac]) Me.Bookmark = rs.Bookmark Id_citalac.SetFocus Nadji_citalac.Value = "" End Sub Private Sub Nadji_citalac_NotInList(NewData As String, Response As Integer) On Error GoTo Greska Greska: Nadji_citalac.Undo Response = accDataErrorContinue MsgBox "Neispravan unos ili ID eitalac ne postoji!", vbInformation, "Greška" End Sub --------------------------------------------------------------- Kad uradim sve analogno za drugu tabelu sa postavljenim analogno detaljima javlja mi se ova greska. Zasto se ona javlja i kako da je se rijesim konacno? Hvala svima onima koji odgovore kako treba :) |