[ Tamara_K @ 12.11.2009. 13:09 ] @
Da li neko može da mi kaže šta se to dešava na TF u Čačku sa matematikom ?
Pre nekog vremena su u nastavu uključeni novi profesor i profesorka, a onda je bio rok "oktobar 3", 13. 11. tj. sutra je "oktobar 4".
Kolega mog muža je pročitao nešto o mogućim neregularnostima ovih rokova i mogućnosti da studenti polažu u Beogradu, navodno u Večernjim novostima, ali ne mogu da nađem ništa o tome u internet izdanju istih.
Kako moj muž studira u Čačku i baš sad sprema matematiku jako je bitno da zna šta se tamo dešava, on sprema za decembarski rok.
Inače, upisao je po starom sistemu, tj. prebacio se sa više škole i sve matematike polaže odjednom.
Vidim da ima studenata iz Čačka koji su voljni da pomognu svojim odgovorima, ako je stvar delikatna, molim da mi pošaljete PP.
Hvala unapred
[ Goran Milovanovic @ 12.11.2009. 13:24 ] @
O tome imate i ovde http://www.unijasprs.org.rs/in...=view&id=6930&Itemid=1
[ Tamara_K @ 12.11.2009. 14:29 ] @
Najlepše se zahvaljujem na linku !
Naravno i podaci sa "lica mesta" bi bili dragoceni, jer mi živimo u Beogradu, ne poznajemo nikoga od studenata u Čačku.
[ combuster @ 12.11.2009. 14:44 ] @
Sva obavestenja imate na http://www.tfc.kg.ac.rs/

Pismeni delovi ispita imaju svakog drugog petka a usmeni nedelju dana kasnije. Prema nekim informacijama tako ce biti do nove godine. Pratite na sajtu kada su prijave ispita. Gradivo se nije promenilo, dakle uci se kao i do sada...
[ Tamara_K @ 12.11.2009. 15:03 ] @
Hvala i tebi na ovoj informaciji .
Pozdrav !
Da dodam :
Tekst do koga vodi link koji je dao Goran Milovanović zaista dobro objašnjava situaciju na TF Čačak. Ne bi valjalo da se toga dohvati dnevna štampa i da prepucavanje između dve struje dođe u javnost, jer su stavovi potpuno oprečni. To bi samo štetilo ugledu fakulteta i posredno kadrovimna koji izlaze sa njega. Nadam se da je Svinjski grip zanimljiviji.
[ maksvel @ 12.11.2009. 15:35 ] @
Ma već se dohvatila: http://www.blic.rs/srbija.php?id=119998
http://www.pressonline.rs/sr/v...ma+zabranjeno+da+ispituju.html
[ X Files @ 12.11.2009. 16:27 ] @
Profesora Žižovića, koji se pominje u negativnom kontekstu sam imao prilike da upoznam. Prisustvovao sam na nekoliko njegovih predavanja i mogu reći da je bio izvanredan.

Ipak, njegova sveukupna komunikacija sa studentima je zaista bila skoro pa ponižavajuća za studenta, a to je sastavni deo nastave. Možda ga je tako iskustvo naučilo, ali svejedno, novo vreme traži nove načine ponašanja, traži da se čovek menja - a on naprosto to nije hteo.

Nakon bilo kakvog razgovora s njim, student (dobar ili loš) ima utisak da je udario u zid i da je sve beznadežno.

Upoznao sam se i s njegovom mladom 'zamenom' koja je počela da preuzima katedru pre ovih događaja (neću mu pominjati ime, jer nije pomenut ni u tekstu). On je pak više bio raspoložen za razgovor, ali nedovoljno da je oporavi. Recimo nedopustivo je da se 'Matematika informatike' polaže tako što se uči iz njegovih rukopisa sa fakulteta. Majku mu, nije matematika od juče, a da ne ulazimo u to šta se od odabranih oblasti vodi pod Matematikom informatike.


Ipak, Žižo jeste u jednome u pravu - većina studenata nema elementarna znanja iz matematike, a to nije problem nastao na fakultetu, već u osnovnoj školi. A to što bi svako hteo visoko obrazovanje druga je priča...


Sve u svemu, svakog čuda za tri dana dosta... Ima u Čačku dosta kvalitetnog mladog kadra iz raznih oblasti, spremnih da nastave s dobrim radom, samo kad stariji sjašu, jedan mlad se javio i u ovoj temi :)
[ maksvel @ 12.11.2009. 17:24 ] @
"Istina je tamo negde." Problem matematike na TF postoji odavno i njegov uzrok nije samo loš ulaz (iz srednje škole). Vladimirove opaske su mahom na mestu. Činjenica je da mnogi studenti ostavljaju Matematiku za poslednji ispit, što nema puno logike, ako se zna da ovaj predmet treba prvenstveno da služi kao servis drugim stručnim predmetima.
Kakav će biti epilog ovog neuobičajenog režima polaganja, videćemo, a nešto baš ne verujem u nekakvo "polaganje u BG" i sl.
[ Uzun @ 09.12.2009. 20:31 ] @
Danas sam saznao da sam položio pismeni ispit iz matematike informatike (šifra predmeta je 544 ), održan je 28. 11. 2009., a usmeni deo je zakazan za petak 18. 12. 2009 u 13 časova (rok oktobar 5).
Prebacio sam se sa Više mašinske u Zemunu na TF Čačak, smer : Tehnika i informatika - Profesor tehnike i informatike.
Treba da spremam teoriju, ali kako sam iz Beograda i nažalost nisam upoznao nikoga ko je polagao u rokovima oktobar 1, 2, 3 i 4 ne znam koje oblasti da učim za usmeni ???
Pokušao sam nekoliko puta telefonom da dobijem novog profesora, kod koga sam polagao pismeni, ali bezuspešno.
Bio sam na forumu samog fakulteta, ali on slabo funkcioniše, nadam se da ću ovde dobiti odgovor, što bi mi mnogo značilo.
Pre svega bi mi značilo da se jave studenti koji su polagali matematiku informatike u oktobru, ali i bilo koju drugu matematiku, svaka informacija mi je više nego dragocena.
Unapred hvala i pozdrav svima ( inače, ja sam suprug Tamare, koja je otvorila ovu temu, ako to nešto znači )
[ combuster @ 09.12.2009. 21:27 ] @
Najbolje bi bilo da kontaktiras nekog ako imas u Cacku ili da ti svratis licno do kopirnice na fakultetu i da trazis skriptu za usmeni iz matematike III, imas nesto i na adresi fakulteta: http://www.tfc.kg.ac.rs/index.php?loc=69

O samoj sadrzini usmenog ne mogu da ti pomognem jer ja izlazim na usmeni iz dvojke u petak :)

Oh and Uzun? Brake a leg man :)
[ Uzun @ 10.12.2009. 00:48 ] @
Citat:
combuster: Najbolje bi bilo da kontaktiras nekog ako imas u Cacku ili da ti svratis licno do kopirnice na fakultetu i da trazis skriptu za usmeni iz matematike III, imas nesto i na adresi fakulteta: http://www.tfc.kg.ac.rs/index.php?loc=69

O samoj sadrzini usmenog ne mogu da ti pomognem jer ja izlazim na usmeni iz dvojke u petak

Oh and Uzun? Brake a leg man

Hvala na infu, nazalost nemam ama bas nikog u Cacku, "svracanje do kopirnice" bi iziskivalo trazenje slobodnog dana na poslu, prelazenje 300 km, a vec sam trazio dan za ispit .
Da li i ti polazes kod novog profesora ?
Hajde da se dogovorimo, ti slomi nogu prvi, a ja cu za tobom ,a ako nam je profesor isti i ako ti nije tesko napisi kakav je na ispitu.
Skinuo sam ispitna pitanja i odstampao ih, neka sam presao, neka tek trebam, ali ono sto mi je potrebno je informacija na koje oblasti da obratim vise paznje. Npr. ucio sam zadatke vodeci se onima koje je na proslim rokovima davao profesor Zizovic, ovi zadaci su se prilicno razlikovali od tih, ali drugi studenti su, ocito, znali jer su izlazili na oktobarske rokove, a ja nisam mogao, jer sam zaposlen. Zato mislim da se vec ustalila sema standardnih oblasti i pitanja i na usmenom.
Jos jednom hvala, nadam se da ce mi se javiti jos neko ili bar ti da kazes da si slomio nogu
Pozdrav !
[ combuster @ 10.12.2009. 07:14 ] @
Po sifri predmeta vidim da ti nisi polagao po starom programu vec po novom. Tebi je sifra 544 a meni 513 za matematiku informatike a samim tim i program nam se razlikuje. Ti nisi imao kombinatoriku i te fore na pismenom vec su ti bili diferencijali i sl.

Ja zaista ne znam nikog ko je polagao matematiku informatike po novom programu (svi ortaci su mi polagali ili sa mnom dvojku ili keca) pa ni ja ne mogu da saznam koja pitanja su potrebna za tvoj program. Dakle kako se polaze trojka mi je totalna nepoznanica :(
[ Uzun @ 10.12.2009. 13:04 ] @
Hvala na odgovoru, ostaje nada da će još neko das se javi, a ja ću da učim, pa šta Bog da.
Da ne ponavljam želje za petak, nadam se da će sve proći OK , pa se čujemo.
Pozdrav
[ Uzun @ 11.12.2009. 14:04 ] @
Nadam se da si danas polozio usmeni iz matematike. Bile bi mi vrlo bitne informacije kakva je bila prolaznost na ispitu i da li je bio strog kriterijum. Zvao sam fakultet da bih saznao sta treba da spremam za ispit, da li samo sto je bilo na pismenom ili jos nesto pored toga. Prodekan za nastavu me je ubedio da je to iskljucivo gradivo koje je bilo na pismenom ispitu i nista vise. Bila bi mi dragocena informacija od tebe da li je to tacno, tj da li je na usmenom bio iskljucivo deo koji si imao na pismenom. Pozdrav u ocekivanju pozitivnog odgovora.
[ combuster @ 11.12.2009. 14:07 ] @
Ja sam po starom programu, ja matematiku polazem u petak ali iduci. Sada su polagali brucosi. Ja cu verovatno znati nesto vise u ponedeljak pa ti javljam...
[ Uzun @ 14.12.2009. 12:33 ] @
Uspeo sam da dobijem informaciju od profesora za usmeni ispit. Biće mi dva zadatka iz oblasti koje su mi bile na pismenom. Pošto su mi na pismenom bili zadaci iz informatike: Abelova grupa, verovatnoća, Bulova algebra i algoritam, onda ću spremati usmeni iz ovih oblasti. Mada postoji mogućnost da mi upadnu pitanja iz drugih oblasti informatike, kojih ima puno.
Da li je neko od vas dobio istu informaciju u vezi sa usmenim?[Ovu poruku je menjao Uzun dana 14.12.2009. u 13:54 GMT+1]
[ combuster @ 14.12.2009. 12:47 ] @
Ocena iz matematike ce ti biti upisana u index odmah posle usmenog ako polozis.

Sto se ponistavanja tice, ne znam da li si zaista tu informaciju dobio od prof.Zizovica ili od nekog studenta koji siri glasine ali ne brini se, u svakom slucaju ocena ti se nece ponistiti, uplatio si izlazak na ispitni rok i bilo bi protivzakonito da ti je bilo ko ponisti, a sa profesorom Zizovicem ne bi imao problema jer si trojku polozio i dalje nemas matematike koje bi polagao tako da te ni on svojevoljno ne bi mogao "ostetiti" (iako ne verujem da bi te ostetio u bilo kom slucaju).

Ne vidim razlog i zasto bi neko ponistavao dosadasnje ocene iz matematike kod novog profesora, trazi se da imas 50% na pismenom i 50% na usmenom. Ako imas manje - pao si... Tako sam ja pao Matematiku I po prvi put, nisam imao dovoljno bodova i cao, sledeci put sam polozio.
[ Uzun @ 14.12.2009. 13:06 ] @
Najbolje je da uzmemo knjige u ruke, malo sreće i da završimo sa matematikom.
[ combuster @ 14.12.2009. 13:09 ] @
Ja sam danas dopunio materijal koji mi je potreban iz dvojke i nastavljam da strebam.
[ X Files @ 14.01.2010. 17:32 ] @
Koga zanima...

Obaveštenje studentima o ispitima iz matematike
http://www.tfc.kg.ac.rs/download/Obavestenje-matematika.pdf
[ atlanta @ 23.03.2010. 16:21 ] @
malo sam off :)

kad smo vec kod TFC, kako doskociti Cucilovicu iz Transportnih?