[ alibunarac @ 12.11.2009. 18:24 ] @
| Kupio sam Dell inspirion instalirao windows 7 i sve funkcionise besprekorno osim wirlesa...pronadjem wirles signal i kada idem na connect izbaci mi winodws was unable to connect to (u ovom slucaju) HG5202 (to mi je wirles konekcija)....
pomagajte molim vas ... :D unapred hvala :))) |
[ Nion @ 12.11.2009. 19:06 ] @
e koju masinu imaS?
[ alibunarac @ 12.11.2009. 19:51 ] @
Lap top
Dell Inspirion 1545
msm da konfiguracija nije bitna...samo da napomenem da mi je wirles kartica - Dell wireless 1397 WLAN mini card...
i windows 7 sam podigao
[ Nion @ 12.11.2009. 20:10 ] @
ma ja bre nesto hocu 1545 pa te pitam sta imas od komponenata i koja Graficka K?
[ alibunarac @ 12.11.2009. 22:47 ] @
15.6" LED Backlight (1366x768)TFT(monitor)
Core™2 Duo Mobile T6500 2.1GHz/800MHz(procesor)
ATI Mobility Radeon HD4330 512MB(graficka)
RAM 4GB DDRII 800MHz(PC2-6400)
HDD 320 GB
ovo ostalo ... bluetooth,wireless,citac kartica,dvd citac rezac....
ne mozes da verujes koliko je dobar...al nmg da se ukonektujem na glupi wirles...nadjem signal i sve al nmg da se ukonektujem... :(
[ Nion @ 12.11.2009. 23:26 ] @
aha dobro za wirles ne mogu da ti pomogne,a je igras igrice ako igras koje igras??
[ alibunarac @ 12.11.2009. 23:30 ] @
heh...koliko vidim niko mi nece ni odgovoriti za wireles...
igram pes 2010 ... na maximumu sve i bez problema... :D
[ Binary Mind @ 13.11.2009. 00:29 ] @
Jesi nov ali kako bi bilo da se malo upoznas sa ES pravilnikom a pogootvu sa prvim delo, clana 10 istog:
10. Ne budite nestrpljivi
Ne budite nestrpljivi! Postoji velika mogućnost da odmah po postovanju dobijete odgovor, ali će često proći i više od deset (10) dana pre nego što se pojavi neko ko zna pravi odgovor.
Ako wireless kartica radi i vidi razne SSID-ove u kraju to znaci da je instalirana i da funkcionise. Da li je na wireless routeru podesena neka vrsta bezbednosti tipa WPA, WPA2 i slicno?
[ drbogi @ 13.11.2009. 01:30 ] @
Skini sa del sajta neki softver koji reguliše Fn+F2 kombinaciju tastera, neki kao wifi menadžer.
Ali pre toga, pokušaj da pritisneš samo F2, bez Fn tastera. Na nekim modelima, prekidač je podešen na F2, a napisam plavom bojom, pa sugeriše da je potrebno istovremeno pritisnuti Fn i F2 taster, a u stvari nije tako, dovoljno je samo F2. Ako ne uspeš, onda na sajt po uslužni program.
[ sanja2010 @ 13.11.2009. 01:56 ] @
Citat: Na nekim modelima, prekidač je podešen na F2, a napisam plavom bojom, pa sugeriše da je potrebno istovremeno pritisnuti Fn i F2 taster, a u stvari nije tako, dovoljno je samo F2.
Ovo se menja u BIOS-u, pa ako neko zeli da mu F-ovi rade normalno, pravac tamo :)
[ alibunarac @ 13.11.2009. 09:31 ] @
Binary mind...izvinjavam se...  ...ne ponavlja se vise...
Jel mozes da mi objasnis to oko SSID-ova...
Citat: drbogi: Skini sa del sajta neki softver koji reguliše Fn+F2 kombinaciju tastera, neki kao wifi menadžer.
Ali pre toga, pokušaj da pritisneš samo F2, bez Fn tastera. Na nekim modelima, prekidač je podešen na F2, a napisam plavom bojom, pa sugeriše da je potrebno istovremeno pritisnuti Fn i F2 taster, a u stvari nije tako, dovoljno je samo F2. Ako ne uspeš, onda na sajt po uslužni program.
meni je wireless ukljucen i radi sve ok...pronadjem wireless signal al kada idem na connect meni izbaci windows was unable to connect to (ime wireless signala)
[ Binary Mind @ 13.11.2009. 10:52 ] @
SSID (service set identifier) je ukratko ime pomocu koga se identifikuje bezicna mreza. U tvom slucaju to je HG5202... Probaj da se konektujes na bilo koji drugi nezasticeni SSID (pored onih sto su zasticeni pise da su zasticeni) koji mozes da vidis sem tvog radi testa...
[ alibunarac @ 13.11.2009. 11:05 ] @
Citat: Binary Mind: SSID (service set identifier) je ukratko ime pomocu koga se identifikuje bezicna mreza. U tvom slucaju to je HG5202... Probaj da se konektujes na bilo koji drugi nezasticeni SSID (pored onih sto su zasticeni pise da su zasticeni) koji mozes da vidis sem tvog radi testa...
probao sam.... ovaj nije zasticen sigurno...to mi je modem za adsl...i otkljucan je wlan...
izbaci mi signal i sve...al kada idem na connect i na bilo koji drugi signal meni isto izbacuje..."windows was unable to connect to (selected network)"
[ Binary Mind @ 13.11.2009. 13:53 ] @
Kakav je drajver instaliran za wireless? Taj laptop ima ugradjen Intel WiFi Link 5100. Probaj na DELL-ovom ili Intelovom sajtu da nadjes drajver za Window 7...
[ alibunarac @ 13.11.2009. 15:33 ] @
sa dellovog sajta sam i skinuo...mada nesto jeste drvilo...probacu sa intelovog...toga se nisam setio... :D
pa javljam sta sam uradio
[ alibunarac @ 13.11.2009. 19:36 ] @
heh sada ne mogu da nadjem dobar driver tj ovo sto sam skinuo sa intelovog sajta ne radi 
[ Binary Mind @ 13.11.2009. 21:58 ] @
Jesi li probao sa ovim drajverima? Jesi li deinstalirao stare drajvere pre nego sto si instalirao nove?
[ drbogi @ 14.11.2009. 00:10 ] @
Dok ne skineš onaj Dell tool sa Dell sajta, teško da ćeš da se nakačiš.
Zaboravio sam tačan naziv programa, bio sam ponovo na Dell sajtu, ali ne mogu da prepoznam.
Bez tog parčeta ne radi, krajnja mera je da sve poskidaš što ima pa da onda eliminišeš višak.
To što on vidi mrežu, ne znači da i HG520 vidi tebe...
@ sanja2010
hvala za objašnjenje oko bios podešavanja... kao što vidiš nisam se udubljivao u to, ali im i nije neka ideja, ja npr. F2 redovno koristim za rename opciju, da imam Dell stradao bih dok ne pronađem kvaku. :)
[ alibunarac @ 14.11.2009. 02:48 ] @
Binary Mind ... skinuo sam stare drajvere instalirao te i opet isto... al opet hvala....pokusavam i dalje
drgobi...jel bi mogao da mi pomognes samo oko tog dell tool-a ... :P
heh...pa ja ne koristim cesto f dugmice pa sam stavio da mi se aktiviraju preko fn-a 
[ Binary Mind @ 14.11.2009. 12:42 ] @
Sad sam pogledao i postoji mogucnost da je WiFi adapter Atheros a ne samo Intel. Mozes na DELL-ovom sajtu kad ti ponudi opcije pretrage drajvera, traziti drajvere pomocu service tag-a svog laptopa koji se nalazi na nalepnici sa bar kodom.
[ alibunarac @ 14.11.2009. 16:25 ] @
intelov je...probavao sam i taj atheros al prilikom instalacije mi izbaci da ja ne posedujem tu karticu i da proverim da nije mozda iskljucena...
da nije do programa za pretrazivanje wireless mreze...nznm dal sam dobar program skinuo... " Dell Wireless WLAN Card Utility " ?
[ Binary Mind @ 14.11.2009. 23:33 ] @
Da li ti je DELL-ov utility bio instaliran sa prvim drajverom koji si skinuo sa DELL-ovog sajta?
[ alibunarac @ 15.11.2009. 12:08 ] @
ne verujem :( ... najbolje da ponovo rusim sistem?
[ Binary Mind @ 15.11.2009. 14:35 ] @
Pa ako te ne mrzi ne moze da skodi...
[ joni50para @ 27.02.2010. 08:42 ] @
imam isti problem sa lap topom,kupio sam dell inspron 1545 pre par dana i ne prepoznaje mi network controller,ostao mi je jos samo taj drajver da instaliram, skidao sam sve drajvere sa dell-ovog sajta,pokusavao sa raznim programima za skeniranje kompa i ne mogu da nadjem ni jedan koji odgovara, imate li kakav savet? unapred hvala
[ bglaptops @ 28.02.2010. 03:38 ] @
Definitivno je problem u drajveru. Isti problem sam imao sa Acer One, koji je imao neki cudan Wifi, prihvatao jedne drajvere, pronalazio mreze, ali nije hteo da se nakaci. Resenje je bilo u drajveru od potpuno razlicitog proizvodjaca. Moras tesko googlanje da primenis, da probas u Everestu da iscitas koji ti je Wifi. Win7 hoce cesto da zavara sa prepoznavanjem hardvera. Jos jedan problem moze biti i da ti je zapao reparirani laptop, koje ovi nasi nadaleko cuveni uvoznici prodaju kao nove, pa da je menjan u njemu wifi. Jos jednom da ti ponovim, google, pa trazi drajver, sigurno ti je do njega, sem ako nisi rucno nesto pokarabasio u pokusaju da se spojis.
[ bmilan @ 28.02.2010. 18:56 ] @
Imam nov DELL Inspirion 1545 sa instaliranim Ubuntu sistemom.
Hteo bih da instaliram XP SP3 ili Win.7. Pokusavam da skinem drajvere za XP sa Dell-ovog sajta ali me stalno upucuje na DellDriverDownloadManager koji sam skinuo i instalirao. Kad ga startujem kaze da nema fajlova koji treba da se downloaduju da odem na drivers and downloads i da selektujem fajlove.
Na sajtu sam napravio listu od 12 fajlova koji treba da se skinu i kad kliknem na download ponovo me vuce na skidanje manager-a i tako u krug.
U cemu je problem, treba li mozda registracija na sajtu? Zna li neko jednostavnili link za skidanje driver-a za Inspirion?
[ bmilan @ 28.02.2010. 20:09 ] @
Ukapirao sam.
Nemoze sa Operom, mora IE ili Mozila.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|