[ Ivan Dimkovic @ 13.11.2009. 22:19 ] @
http://www.theregister.co.uk/2009/11/13/windows_7_advertisers/

Citat:

Microsoft has cracked open Windows 7 to commercial sponsorship with desktop themes from advertisers.

The company Friday announced desktops from Ducati, Infiniti, Porsche, Coca-Cola, Pepsi, and Twentieth Century Fox under a pilot program that'll run until next October.

...

The announcement drew support from advertisers who spoke in terms of opportunities for their brands to engage with people.

Ahahaha ahaha - jel to mozda bila ona ideja da se osnovna Win 7 verzija lock-uje tako da ne moze da se menja wallpaper, kako bi korisniku nasilno beam-ovali marketing pravo u grlo (pardon... "opportunity for brands to engage with people")

Jbt, ti MSFT-ovi novi klijentski proizvodi sve vise lice na komercijalne USA TV stanice - slucajno startovah IE, posto ga ne koristim vec vise godina, i po defaultu mu neka MSN strana... covece na sta to lici, kao kad odes prvi put u USA i upalis TV... mentalni sok izazvan barazom shizofrenicnih reklama :)

Sto me sve podseti na:

BUT NOT ANYMORE BABY!!!! IT'S ADVERTISERS ADVERTISERS ADVERTISERS....

Vizonar bato :)
[ Stefan Jocic @ 13.11.2009. 22:40 ] @
Lep potez da se iskoriste korisnici, a usput i da se zaradi.
[ Srđan Pavlović @ 13.11.2009. 23:11 ] @
Koji je klovn taj covek, to je strasno.
[ Stefan Jocic @ 13.11.2009. 23:15 ] @
Sve ovo je dokaz da ne postoji ništa free kod MS-a. Uvek ima ono iznenadno "ALI".

Citat:
Koji je klovn taj covek, to je strasno.

Yup, trebao bi da bude zvanična maskota.
[ Nedeljko @ 14.11.2009. 07:29 ] @
Šta znači ovaj citat "BUT NOT ANYMORE BABY!!!! IT'S ADVERTISERS ADVERTISERS ADVERTISERS.... "? Nije mi baš jasno.
[ Nedeljko @ 14.11.2009. 07:33 ] @
ADVERTISERS su oni koji zakupljuju reklamni prostor, ali šta je lik hteo da kaže?
[ Srđan Pavlović @ 14.11.2009. 10:19 ] @
Advertisers su "oni koji reklamiraju", ne znam gde si iskopao "zakupljivanje reklamnog prostora" :)
[ Nedeljko @ 14.11.2009. 10:31 ] @
Pa, pod tim sam mislio na one koji se reklamiraju, a ne na one koji nekoga reklamiraju, ali ako ti kažeš da je tako, u redu, mada mi Balmer i dalje nije jasan.
[ Ivan Dimkovic @ 14.11.2009. 11:47 ] @
Citat:
Nedeljko
Šta znači ovaj citat "BUT NOT ANYMORE BABY!!!! IT'S ADVERTISERS ADVERTISERS ADVERTISERS.... "? Nije mi baš jasno.

Tesko je nalaziti neki razum i smisao u sporadicnim eksplozijama psihoze nastalih teskom intoksikacijom sa kokainom :)
[ combuster @ 14.11.2009. 12:04 ] @
Posle 3 godine zasto bi smo razmisljali sta je ovaj debil mislio pod tim?

Hteo je da bude ql pa je rekao u fazonu: "Kad smo bili mladi it was all about software and developing a sada jbg it's all about the money"

E svinjo jedna, it was always about the money u toj tvojoj smrdljivoj kompaniji...
[ Horvat @ 14.11.2009. 12:18 ] @
Citat:
combuster: E svinjo jedna, it was always about the money u toj tvojoj smrdljivoj kompaniji...

hahah :D
a ostali za vazduh rade :D

reality check - it's all [almost all] about the money!

ali da je ovo debilno ,debilno je
ali ako to znaci da ce krajnji korisnik dobiti "besplatan" windows [nece morati nista da plati],a da ce "morati da gleda" wallpaper coca cole ili ferrari-a ili cega god,ja bih prvi pristao na to
ali ako znaci da ja moram da platim za win i jos da mi jos stavljaju reklamu ,ne bih pristao

edit:nije u pitanju samo wallpaper,nego citava tema

al' mi se cini da se ovo sve svodi na dobrovoljnu bazu,da ti skines i stavis ,sam temu koja ti se dopada,s tim da su reklamne teme "topovane"
http://windows.microsoft.com/en-US/windows/downloads/personalize
[ ventura @ 14.11.2009. 12:32 ] @
Citat:
combuster
E svinjo jedna, it was always about the money u toj tvojoj smrdljivoj kompaniji...

A ti živiš od vazduha, a hleb plaćaš lepim željama?
[ combuster @ 14.11.2009. 12:39 ] @
Izvini, pa sto onda kuka kako je sada samo advertisers, advertisers, advertisers ? A bilo je nekad kao e ajde da razvijamo software za dobrobit covecanstva pa i da zaradimo neku kintu za sav taj tezak posao? lol...

Njegove reci, nisu moje...
[ staticInt @ 14.11.2009. 13:54 ] @
Nije Ballmar klovn on to radi jer to donosi pare nije uopste on mutav covek je vrlo obrazovan zavrsio je Harvard. U svakom slucaju to svima deluje kretenski ali krajnjim kupcima ne :)
[ Ivan Dimkovic @ 14.11.2009. 13:59 ] @
Mislim da niko ne dovodi u pitanje biznis sposobnosti Steve Ballmera :-)

Sto opet nije u suprotnosti sa mojim opazanjem da Windows pocinje sve vise da lici na kablovski program :)
[ combuster @ 14.11.2009. 13:59 ] @
To je zato sto su krajni kupci kreteni :D :D :D :D :D
[ Stefan Markic @ 14.11.2009. 17:00 ] @
Citat:
combuster: E svinjo jedna, it was always about the money u toj tvojoj smrdljivoj kompaniji...

E, ako si mu rek'o.
[ Nedeljko @ 14.11.2009. 17:16 ] @
Ja razumem da je advokasi pljuvaonica, ali nisam znao da je dozvoljeno poređenje članova sa životinjama.
[ combuster @ 14.11.2009. 17:28 ] @
Otkad je Steva clan ? :D Jbt VIP forum nema sta :D

@markic

Jes' video, uf sad mi je lakse, iso mi je na zivac vec dugo vremena :D
[ Nedeljko @ 14.11.2009. 17:53 ] @
Mislio sam da je bilo upućeno Ivanu.

U svakom slučaju, Steva se potres'o. Al' si mu ga skres'o.
[ combuster @ 14.11.2009. 18:11 ] @
Ma Ivan je pobornik foss-a, nekada je radio za veliku zlu korporaciju ali je gledajuci RMS-a sa tube-a progledao :) Sada radi iskljucivo za dobrobit covecanstva a planira i da uzme neki hybrid od auta, save the whales i te fore a da meni ovde posalje mecu (valjda nece onu sto igra ili onu sto kidise na teroriste) :) Nema razloga da se prema njemu tako obracam :D
[ calimero @ 14.11.2009. 19:12 ] @
Citat:
staticInt: Nije Ballmar klovn

[ miroslavL @ 14.11.2009. 19:33 ] @
^ Poslednja dva minuta su najbolja.. kakvi kraljevi :))
[ Impaler @ 15.11.2009. 11:20 ] @
prije je mislio kad su vikali developers, developers... za programere racunala.
sad bi valjda htjeli programirat ljude pa vicu advertisers, advertisers...