[ VlaDiXx @ 15.11.2009. 23:42 ] @
| Dal je moguće da je nakon nešto više od pola godine baterija na hp-ovom laptopu 6735s izgubila skoro potpuno kapacitet. Na hp battery check alatu je prikazivalo sve do prije 30tak dana 90 %, a sada cca 20 %. Radi otprilike 20 minuta na win7, dok na win xp pri smanjenom osvjetljenju monitora oko 35 minuta. Kad sam ga kupio mogla je i skoro 3 sata. Naravno čuo sam da je ova baterija "memorijska" pa sam je praznio do kraja i punio, ali isto. Zanima me dal je moguće da je sve to samo od sebe ili sam ja kriv u nečemu u vezi sa korišćenjem mada ne vjerujem (nisam je nikad vadio i većinu vremena je bio na struji) ?
hvala |
[ stil @ 16.11.2009. 05:44 ] @
Mislim da je kljucno to sto sto je bio stalno na napajanju. Baterijama prija da ih malo, s vremena na vreme ispraznis i napunis. Mozes da pokusas da je ponovo kalibrises tako sto ces je totalno isprazniti i napuniti. Pre toga moras iskljuciti kod opcija upozorenja da ide u hibernaciju na 3% ili koliko je vec namesteno kod tebe i radis na njemu dok se ne iskljuci. Nemoj da se uplasis, kad ga posle ukjucis na napajanje trebace mu neko vreme da pokaze da puni.
[ VlaDiXx @ 16.11.2009. 06:42 ] @
Praznio i punio nekoliko puta i prije.
Da, ispraznim na 0% pa napunim ugašenog 5-6 sati, al ne vrijedi, sve isto.
Kad ga palim prikazuje mi grešku 601 da moram mijenjati bateriju (replace), a i win7 prikazuje "Consider replacing your battery".
[ Zvrrr... @ 16.11.2009. 15:20 ] @
Pokušaj da reklamiraš bateriju ako je komp pod garancijom,trebalo bi da priznaju bateriju.Meni baterija traje oko 2 sata na Win 7, mada pokušavam da ispraznim bateriju do kraja kad je koristim.
[ stil @ 16.11.2009. 15:42 ] @
Ma ne moraš da je isprazniš uvek do kraja, to su lithijum-ion baterije i one nisu osetljive na to. Samo ih ponekad koristi. Otkači napajanje i radi samo na baterije. Kad dođe do pred kraj prikopčaj napajanje nazad i to je to.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.