[ Filipenko666 @ 16.11.2009. 12:27 ] @
Pricamo teoretski i prakticno. Imam jednu aktivnu ADSL liniju i na njoj modem (ruter) radi kako treba sa podacim username i password na jednom kompjuteru. Sta bi bilo ako povezem na istu telefonsku liniju jos jedan takav ADSL modem na drugi kompjuter u kuci sa istim parametrima za pristup internetu pa da rade istovremeno? Da li se ovaj drugi nece moci zakaciti jer vec jedan postoji aktiviran na liniji ili ce se zakaciti ali ako se skida sa njega dace ostatak protoka preostalog od onog prvog? Ili ce mozda imati i on full protok kao prvi pa to ispada bolje nego da delim konekciju kroz mrezu?
[ burex @ 16.11.2009. 13:27 ] @
Koliko sam upoznat, u upotrebi je PPP protokol, i više je nego verovatno da postoji zaštita kod svih ISPa od uspostavljanja više od jedne konekcije za jedan nalog. Šta bi se tačno desilo kada bi se povezala 2 ADSL rutera/modema na istu liniju nisam siguran...
[ easyyu @ 16.11.2009. 13:27 ] @
Citat:
Filipenko666: Pricamo teoretski i prakticno. Imam jednu aktivnu ADSL liniju i na njoj modem (ruter) radi kako treba sa podacim username i password na jednom kompjuteru. Sta bi bilo ako povezem na istu telefonsku liniju jos jedan takav ADSL modem na drugi kompjuter u kuci sa istim parametrima za pristup internetu pa da rade istovremeno? Da li se ovaj drugi nece moci zakaciti jer vec jedan postoji aktiviran na liniji ili ce se zakaciti ali ako se skida sa njega dace ostatak protoka preostalog od onog prvog? Ili ce mozda imati i on full protok kao prvi pa to ispada bolje nego da delim konekciju kroz mrezu?

Provereno:NECE TI RADITI NI JEDAN!
Znci onaj koji radi ce biti zapucan od strane drugog i obrnuto.
Bar je kod mene tako bilo!
Neprekidno pokusavaju da se sinhronisu!
[ Ivan Dimkovic @ 16.11.2009. 13:38 ] @
ADSL linija ne moze biti deljena - mora postojati tacno jedan klijent (ADSL modem) i jedan server (ADSL modem od provajdera).

Ako bi nakacio 2 ADSL modema na jednu paricu koja vodi do treceg ADSL modema, desilo bi se isto sto bi se desilo da ubacis 2 obicna modema na istu paricu i da pokusas da se konektujes u isto vreme na treci - jedan bi smetao drugom.