[ Srdjan Bunic @ 16.11.2009. 13:38 ] @
Dali je neko resio problem sa zauzecem memorije u win 7 64 ( stara tema)...
Zbog ADSL-a i downloada ne gasim komp po nedelju dana i zauzece memorije stigne i do 90% posle restarta sve normalno.
U cemu je problem ipak je ovo WIN 7
[ Jbyn4e @ 16.11.2009. 14:33 ] @
A to ti je problem zbog?

Koliko sam ja shvatio, win7 sad funkcionise kao linux - trpa sve u memoriju do odredjenog limita, onda brise najstarije iz memorije i stavlja novo u nju... ili tako nekako. Tako Linux funkcionise odavno (oduvek?), i ne vidim da se iko ista zali.
[ Djetvan @ 16.11.2009. 15:16 ] @
Windows sve više liči na Linux (Kubuntu 9.04 ) i sve više radi kao Linux ( restaurira se komandna linija ) !
[ stonex @ 19.11.2009. 20:34 ] @
Citat:
Srdjan Bunic: Dali je neko resio problem sa zauzecem memorije u win 7 64 ( stara tema)...
Zbog ADSL-a i downloada ne gasim komp po nedelju dana i zauzece memorije stigne i do 90% posle restarta sve normalno.
U cemu je problem ipak je ovo WIN 7

O čemu pričaš ? Kakvom zauzeću ? Ja ne isključujem komp po mesec dana a i dalje je sve u redu sa memorijom .
[ Zvezdan @ 20.11.2009. 16:59 ] @
Citat:
Djetvan: Windows sve više liči na Linux (Kubuntu 9.04 ) i sve više radi kao Linux ( restaurira se komandna linija ) !

A linux sve više liči na Windows (šarenilo)
[ Ivan Dimkovic @ 20.11.2009. 17:14 ] @
@Srdjan Bunic,

Ne diraj nista - sasvim je normalno da memorija bude popunjena. Ona biva popunjena sistemskim kesom, kako bi se fajlovi sto brze ucitavali. Ako koristis komp nekoliko nedelja, svasta ce biti u tom keshu.

Ako neka aplikacija trazi memoriju, Windows Kernel ce izbaciti najstariji fajl kes trenutno, i dati aplikaciji memoriju - to se desava trenutno i nema nikakvih usporenja. A prednost je jer ako neka aplikacija trazi nesto sa diska, sanse da se to nadje odmah u memoriji su velike.

Ako te zanima sta i kako koristi tvoju memoriju - idi u Resource Monitor, pod "Memory" i imaces detaljnu listu procesa i zauzeca memorije, kao i grafikon koji ti pokazuje za sta se koristi memorija i van procesa:

[ night-shift @ 20.11.2009. 17:39 ] @
^ Sedmica ima extra odrađen memory management. Tačno se vidi kada se pokrene aplikacija kako deo memorije prelazi iz Standby u In Use segment.
[ Srdjan Bunic @ 23.11.2009. 00:11 ] @
Ma ja nediram nista, tako bi trebalo da bude, ali meni kad se popuni ta memorija sistem se totalnu uspori.
Proverio sam u Resource Monitoru a imam to isto i na gadgetu sa strane i sada je trenutno dok ovo pisem 70% zauzeta. In use 1435 MB . Available 588 MB
I ako pustim neku igru ponasa se kao da toliko i ima , secka.
A u Resource Monitoru memoriju mi najvise zauzima javaw.exe i po 10 puta se pojavljuje svchost.exe
Java znam sta je to je od Jdownloadera ali ovo drugo...?
Sa vistom 64 sp2 nisam imao tih problema radela je ko sat ali ova win 7 me nervira samo zbog toga!
[ Take 5 @ 23.11.2009. 00:29 ] @
Citat:
Srdjan Bunic: ... A u Resource Monitoru memoriju mi najvise zauzima javaw.exe i po 10 puta se pojavljuje svchost.exe
Java znam sta je to je od Jdownloadera ali ovo drugo...?

servicehost = prevedeno: "domaćin servisa", praktično prikazuje razne servise koje imaš pokrenute a koje je operativni sistem "ugostio"... Većina tih servisa pripada samom operativnom sistemu, neki mogu i da se isključe... pogledaj malo top teme bilo je o tome dosta reči