[ pink girl @ 18.11.2009. 18:28 ] @
Evo ovako : ucenica sam osmog razreda iako imam jos vremena do prijemnog ispita vec sam pocela polako da se spremam jer zelim da ga sto bolje uradim...
odlican sam djak imam sve petice malo slabije mi ide srpski...
Zelela bih da upisem matematicku gimnaziju tacnije prirodno matematicki smer, ali sam cula svakakve price da nemas nista sa gimnazijom itd..

pa me zanima ako je neko zavrsio ili pohadja ovu gimnaziju? i ja znam da samo sa gimnazijom nemam nista i da naravno posle moram na fakultet ali o tom imam jos vremena..

I volela bih jos nekih predliga. Inace zelim u buducnosti biti nastavnica matematike...
[ abitbp6 @ 18.11.2009. 19:33 ] @
Kada je srednja škola u pitanju, jedino važno je da ne napraviš totalno pogrešan izbor, tipa zanima te matematika, a ti odeš u poljoprivrednu ili medicinsku školu. To je totalni promašaj i katastrofalno velika greška. Matematička gimnazija, specijalizovana matematička odeljenja ili PM smer u "običnoj" gimnaziji, pa čak i neke tehničke srednje stručne škole, sve su to više ili manje dobri smerovi za tvoja interesovanja za matematiku. Na primer, potpuno istu matematiku ćeš učiti na PM smeru u "običnoj" gimnaziji i u srednjoj elektrotehničkoj školi.

Što se tiče tvoje želje da budeš nastavnica matematike, to možeš biti samo ako završiš fakultet (Matematički ili neki srodni, možda neki pedagoški, ne znam tačno), tako da ti nije toliko važno u koju srednju školu ideš, jer posle moraš na fakultet. Takođe, pošto si odlična učenica, sasvim je izvesno da ćeš nakon srednje škole poželeti da ideš na fakultet. Drugim rečima, ako te zanima matematika, i misliš da možeš da se izboriš sa konkurencijom u Matematičkoj gimnaziji, pokušaj da se upišeš tamo, i nemoj mnogo da razmišljaš o tome.

Moja lista predloga ti je:

1. Matematička gimnazija
2. Specijalizovana matematička odeljenja (mislim da ovo nemaju sve gimnazije)
3. Prirodno matematički smer u "običnoj" gimnaziji
4. Srednja stručna škola sa jakom matematikom (za elektrotehniku sigurno znam da ima jaku matematiku)

Pozdrav :)