[ wiktor91 @ 18.11.2009. 21:27 ] @
Treba mi .pdf nekakve zbirke zadataka iz elektrotehnike za srednju školu. Idem na fakultet ali je u prvom semestru elektrotehnika na razini srednje škole.

Znači istosmjerni krugovi, elektrostatika, magnetizam i slično.
Na vježbama odradimo 2 smešna zadatka i za doma dobijemo 1 malo teži, a to meni nije dosta pa bi htio malo više zadataka rješiti a i znam da če na ispitu biti teži zadaci nego što rješavamo pa da se pripremim.

Ako neko ima neka pošalje link ili direkt na email
[email protected]

Hvala unaprijed!
[ NicholasMetropolis @ 18.11.2009. 22:15 ] @
Ovo je moja zbirka sa treće godine. Za fizičare je, ali nadam se da će ti biti od nekakve koristi

[ wiktor91 @ 18.11.2009. 22:28 ] @
E da, ovo je ipak malo previše opširno i "zakomplicirano" naspram onoga što mi radimo tj. zadaci su slični ali mi ih rješavamo na lakši način tj. ne ulazimo toliko u matematiku.

Ipak hvala na trudu!
[ NicholasMetropolis @ 18.11.2009. 22:32 ] @
Savetovao bih ti da pogledaš prvo poglavlje. Zadatke ne moraš da rešavaš metodom konturnih struja ili napona čvorova (mada su u pitanju vrlo lake i korisne metode). Reši primenom Kirhofovih pravila pa uporedi rezultate.
[ wiktor91 @ 18.11.2009. 23:21 ] @
Ma prvo poglavlje je OK i mi radimo konturne struje ali dalje se več pojavljuju neke stvari koje ne radimo.

[ NicholasMetropolis @ 18.11.2009. 23:58 ] @
Citat:
wiktor91: Ma prvo poglavlje je OK i mi radimo konturne struje ali dalje se več pojavljuju neke stvari koje ne radimo.

To sam zaboravio da ti pomenem. Za tebe je relevantno samo prvo poglavlje.

Pogledaj i ovo:

http://bookboon.com/int/studen...etism-for-electronic-engineers

Mislim da će ti mnogo više odgovarati.
[ wiktor91 @ 19.11.2009. 13:34 ] @
Hvala ti na linku pogledat ču ga kasnije.

Danas sam bio u knjižnici i posudio sam knjigu od Branislava Kuzmanovića Osnove Elektrotehnike 1 zbirku zadataka i pitanja i mogu reči da po onome što sam vidio do sad odlična je! Ima stvarno puno zadataka i primjera i rješenja su na kraju svakog poglavlja tako da si mogu provjeriti. Knjiga je super!