[ Ivan Dimkovic @ 18.11.2009. 22:41 ] @
Yep, na tebe mislim markom-e :-) Treba sutra T-Comovci da mi ukljuce VDSL vezu do gajbe, vec sam zamenio ruter sa VDSL2/ADSL2+ verzijom tako da ce valjda biti seamless bez glavobolje i gubljenja nerava :) Nego.. pitanje, nacuh da su zbog IPTV-a (koji meni ne treba niti ga koristim... niti planiram da ga koristim ;-) odlucili da drze veci interleaving kako bi se minimizovao broj korumpiranih paketa, sto ne bi islo lepo sa IPTV risiverom. Posledica ovoga je povecana latencija - ljudi po forumima kazu da imaju od 18 ms do 30 ms latenciju do prvog sledeceg hop-a kod ISP-a. Sa ADSL2+ vezom koju trenutno imam (koja ima jako mali interleaving) imam latenciju od 6-8 ms do prvog sledeceg hopa - sto je prilicno manje. Pitanje - da li je na VDSL konekciji moguce smanjiti interleaving? Pretpostavljam da moze, ali cisto da budem siguran i, da, ako moze - pretpostavljam da se to sasvim lepo moze raditi na nivou korisnika, isto kao i za ADSL2+ ? Cisto da ne trazim nesto sto je nemoguce - posto planiram da ih cimam da probaju da smanje interleaving :) |