[ rako88 @ 19.11.2009. 18:38 ] @
Resio sam da instaliram video nadzor u radnji koja je udaljena oko 450m od moje kuce.Trebalo bi mi jedno 4-5 kamera, snimanje i da mogu da kuci vidim kuci sta rade radnicu u radnji.E sad znam da se sve to moze da se odradi preko interneta, ali onda bi trebalo da imam net i kod kuce i u radnji, pa mi je to malo skupo, pa sam mislio kad bi to moglo da se postavi neka wireless mreza da povezem kucu i radnju da izbegnem placanje interneta.Oko wireless-a ne znam puno, ali mislim da je potrebna opticka vidljivost.Eto bi moglo biti problem jer to malo teze izvodljivo jer nemam opticku vidljivost izmedju radnje i kuce.Mozda bi to moglo da se resi postavljanjem antena visoko na krov ali to je malo teze da sad ne duzim oko toga.E sad pitanja.Prvo osim kamera treba mi i DVR i ta veza kuci, jesam li u pravu?Pod dva, da li postoji jos neka opcija povazivanja izmedju kuce i radnje i jesam li u pravu oko wireless-a?Pod tri, koliko bi to otprilike kostalo, ja sam nesto trazio i nasao kamere oko 30e i DVR 190e?I pod cetiri, kolika je potrebna brzina interneta ako bi povezao kuci i radnju preko istog, nije mi potrebna neki extra kvalitet snimka, samo da vidim sta ko radi? Mozda nisam bio najjasniji oko ovoga pa vi pitajte.Unapred hvala na odgovoru!!! |