[ Zoran Rodic @ 20.11.2009. 11:39 ] @
Ministar prosvete prof. dr Žarko Obradović potpisao je danas Memorandum o razumevanju sa gospodinom Nilsom Soelbergom, potpredsednikom Majkrosoft korporacije za javni sektor za teritorije Evrope, Srednjeg istoka i Afrike i gospodinom Vladanom Živanovićem, direktorom Microsoft Software-a d.o.o.
Memorandum o razumevanju podrazumeva nastavak saradnje između Ministarstva prosvete i Majkrosoft korporacije (započete krajem 2001. godine) kroz program „Partner u učenju“.

Cilj potpisivanja Memoranduma o razumevanju između Ministarstva prosvete i Majkrosoft korporacije je poboljšanje pristupa i korišćenja informaciono-komunikacionih tehnologija u osnovnom i srednjoškolskom obrazovanju, sa svrhom davanja podrške podučavanju i učenju.

Program „Partner u učenju“ pomaže u ostvarivanju ovog dugoročnog cilja ulaganjem u:

* nastavnike:
Snabdevanjem nastavnika alatima, forumima i resursima kojima se obezbeđuje praktična primena, podržava se saradnja i pristup kvalitetnom sadržaju, i podstiče obrazovni kadar da informaciono-komunikacione tehnologije korisno integriše u učenje i podučavanje.
* škole:
Snabdevanje škola resursima, obukom, stručnim znanjem i tehnološkim planovima omogućiće se stvaranje škola koje će bolje da pripreme učenike za život i rad u 21. veku.
* učenike:
Biće moguće da učenici koriste informaciono-komunikacione tehnologije u školskom radu i učenju.

Program „Partner u učenju“ sprovodiće se u periodu od novembra 2009. godine do juna 2013. godine.


Izvor

Inače, škole su nedavno dobile jedan upitinik u kome su trebali definisati potreban broj licenci OS-a i Office paketa ... tako da, treba iskoristiti priliku i legalizovati sav softver.
Nadam se da su informatičari obavešteni i konsultovani.
[ provincijalka @ 07.12.2009. 00:31 ] @
Možda su neke škole dobile ove upitnike, ali sve sigurno nisu. Ali možda upitnici idu od regiona do regiona... videćemo.
[ Zoran Rodic @ 07.12.2009. 16:03 ] @
Vrlo moguće, mada ne vidim nekog smisla da se pravi neka podela.
Postoji mogućnost da neke škole naprosto, nisu videle mejl jer je neispitano ko sve skida mejl, ko ga čita, i ko ga kome prosleđuje.

Iz tog razloga i jesam napomenuo da se informatičari malo raspitaju, jer poznajem barem dvojicu direkora koji ne znaju šta je Windows a još manje šta je licenciranje, pa taj mejl proslede nekom drugom ko konstatuje da to nije njegov posao ... i tako dopis završi u zaboravu.