[ twobeers @ 21.11.2009. 11:56 ] @
Pokušavam da osposobim malu mrežu od 5 računara, zasad su prikopčana 4 računara. Imam jedan ruter i jedan switch.Zbog rasporedjenosti prostorija na ruter je direktno prikopčan jedan računar, a na switch su prikopčana ostala tri računara(takođe mi je na ruter prikomčan ADSL modem). -E sad svi računari imaju izlaz na internet i internet im radi. -Računarima sam dao nazive Administracija, Bato, Poslovođe, Blagajna(Blagajna je prikopčana direktno na ruter a ostali su na switch pa na ruter, ip adrese preuzimaju automatski) -Svim računarima sam dao isti naziv workgroup-a -Čak sam sledio savjete sa sledećeg linka http://www.elitesecurity.org/t175282-0#1138935 Ali nemogu pristupit sherovanim fajlovima tj uopšte mi neprikazuje sherovane particije i sherovane foldere ostalih računara.Tj ako sam na računaru Administracija onda mi u My Network Places prikaže samo računar Administracija i sve što je sherovano s njega i tako za svaki računar ponaosob, jednostavno nevide nijedan drugi.Ponekad se desi da prikaze možda još jedan ali mu se nemože pristupiti. Pokušo sam da pingujem računare međusobno ali i to radi polovično. Sa kompa Posl. mogu pingovat svaki komp Sa kompa Bato mogu pingovat svaki komp Sa kompa Admin. mogu pingovat samo Posl. komp Sa kompa Blagajna nemogu pingovat nijedan komp. Šta može biti?? |