[ ludidzora28 @ 23.11.2009. 19:42 ] @
Uzeo sam danas TP-LINK TL-WR340G i ocu podesim u njemu PPPoE konekciju, ali nesta nece. Do sada sam se na net kacio preko navedenog AP-a preko PPPoE konekcije.

Mrezni kabl iz AP-a sam usteka u WAN Rooter-a, iz LAN1 na Rooter-u u mreznu na compu. Ruteru pristupim preko 192.168.1.1 i u Quick Setup izaberem PPPoE i unesem User I Pass ali nikako da se konektuje. Pise Connecting i nece. Opet mi izbaci Connect dugme a neta nigde. Posto je AP na 192.168.100.252 probavao sam da i Rooter prebacim na isti opseg IP adrese ali uvek isto. Znaci napravim konekciju ali nece Rooter da vidi AP.

Dobio sam i neki CD uz Rooter i kada sa njega pokrenem neki Wizard isto trazi da izaberem tip konekcije i unesem User i Pass pa onda kao podesi pa kada proverava podesavanja Rooter-a izbaci gresku da proverim tip WAN konekcije. Zaci nikako nece, ni vako ni nako. Ako neko zna sta jos da radim bio bi mu zahvalan na pomoci. Pozdrav...
[ okno @ 24.11.2009. 08:53 ] @
Proveri da li provajder filtrira PPPoE po mac adresama.
[ ludidzora28 @ 24.11.2009. 20:56 ] @
Pretpostavljam da ne. Posto sam sredio stvar tako sto sam Update-ovao AP i Rooter i sva je radilo OK do sada. Da odem na net nema ga. Ne mogu da pristupim Rooter-u. Iskljucim/ukljucim ga iz struje, mogu da mu pristupim ali opet nece da se konektuje. Nakacim AP dirikt na mreznu udjem u njega i ukljucim DHCP i stavim IP od Rooter-a. Vratim ono radi. E sad ne znam tacno sta je DHCP i da li ima ikakve veze pa ako neko moze da mi pojasni. Hvala...