[ shadow-bg @ 24.11.2009. 20:22 ] @
Dakle imam jedan malecni problem, koji mi malkice smeta, pa mozda neko zna resenje. Naime, u sobi gde spavam, mi je takodje racunar. Tu mi je takodje i switch. A ja sam covek koji izuzetno voli tisinu, pogotovo kad spava. E tu je problem, sto kad broj aktivnih uredjaja nakacenih na taj switch, padne na manje 2 (recimo ugasim racunare), switch pocne na ispusta kontinualno shustanje. Pocne da susti. Verovatno znate o cemu pricam. Prvo je bio 5-portni TP-Link, sad je neki no-name(izlizalo se ime) 5-portni. I jedan i drugi se isto ponasaju po tom pitanju. Momentalno taj problem resavam tako sto cupam steker iz zida kad hocu tisinu. Jel ima neki jeftiniji switch (<100e) da je besuman?
[ easyyu @ 25.11.2009. 03:42 ] @
Ovo prvi put cujem da switch izdaje bilo kakve zvuke!
Da li si siguran da ti adapter od switcha ne pravi taj problem?
[ yolja624 @ 25.11.2009. 08:44 ] @
ili uticnica u zidu nema dobar kontakt pa malko "varnici"? (ili produzni kabl, ako je ta kombinacija)
[ shadow-bg @ 25.11.2009. 10:29 ] @
apsolutno siguran da switch pravi taj zvuk, a ne adapter. Kako ukljucujem vise uredjaja u switch, zvuk postaje sve tisi i tisi, a kako ih iskljucujem, tako postaje glasniji.
[ Mister Big Time @ 26.11.2009. 02:55 ] @
Potvrdjujem da to zujanje proizvode uredajji. Sve je to normalno, osim za one sa nekim psiholoskim poremecajem (sorry nista licno) :D Nije mi palo na pamet da bi to moglo da nekome smeta do te mere da ima motiv da promeni uredjaj! :)

Uglavnom, najbolje je cupanje iz struje ILI da namestis da ti mrezna kartica radi i kada je komp 'ugasen'. Tako ce uvek imati kontakt kao da je racunar upaljen. I tako na svim racunarima redom...

P.S. D-link se ne cuje koliko se secam, nema zujanja... osim ako ga ne drzis ispod jastuka xD

P.P.S. Meni se npr. cuje slicno zujanje iz HT uredjaja (DVD HT), i to samo kada je ugasen tj. kada svetli standby lampica. Cim se upali, to zujanje prestaje. :S Samsung djubre!

[ kumkat @ 17.12.2009. 15:41 ] @
Meni se cula zavojnica

u jednom AccesPoint-u... isto tako pisti...sisti kako god... mislim da sam je fiksirao pistoljem za plastiku.

Pozdrav
[ shadow-bg @ 17.12.2009. 19:25 ] @
Kako to mislis fiksirao? Zar ona nije fiksirana vec, samim time sto je zalemljena?
[ easyyu @ 18.12.2009. 00:50 ] @
Najpametnije vam ja da je lakirate! :)
Sa cime..pa za lakom za nokte (onim bezbojnim, zbog estetike, bezbojnim)
Ozbiljno..
Meni je takodje kalem cvrckao u externom pojacalu za auto (koji sam koristio u sobi neko vreme na woofer-u) i posle lakiranja se naravno vise nije cuo taj zvuk!
[ pecav @ 18.12.2009. 13:12 ] @
Ja do sada nisam sreo niti jedan switch niti router koji se cuju.

Posto kod tebe se to desava u dva od dva slucaja mozda bi trebalo samu 220V uticnicu da proveris, da li su kontakti dobri, ali i da nije pomesano nula i uzemljenje, sve je moguce i svasta sam se nagledao do sada.

Ili jos bolje, ozeni se :-), pa ti onda buka od uredjaja nece smetati.

[ Marko Kojic @ 20.12.2009. 22:02 ] @
sta znam..i ruter i switch su besumni uredjaji...bar sto se mog iskustva sa njima tice...