[ svitac lucije @ 26.11.2009. 09:39 ] @
| Ima li neki prosvetljeni um da mi moze pomoci sa ovim problemom??
Na koji nacin se moze ravnomerno osvetliti unutrasnja povrsina cevi usmerenim svetlosnim zrakom koji prolazi kroz njenu osu?????
Hvala.
Zaboravio sam pomenuti da zrak ne izlazi iz cevi te da se sva kolicina svetlosti mora utrosiiti (raspodeliti) pounutrasnjosti iste.
Izvinjavam se sto nisam dovoljno objasnio i precizno definisao problem, moja struka nema bas mnogo dodirnih tacaka sa ovom problematikom tako da se moze reci da sam potpuni laik iz ove oblasti i ne znam da li je ovo uopste moguce ostvariti.
Jos jednom hvala na trudu.
[Ovu poruku je menjao svitac lucije dana 27.11.2009. u 22:37 GMT+1] |
[ Backy @ 26.11.2009. 10:40 ] @
lupam, ali možda ako je širina svetlosnog zraka jednaka unutrašnjem prečniku cevi
[ NicholasMetropolis @ 26.11.2009. 14:22 ] @
Citat:
svitac lucije: Ima li neki prosvetljeni um da mi moze pomoci sa ovim problemom??
Na koji nacin se moze ravnomerno osvetliti unutrasnja povrsina cevi usmerenim svetlosnim zrakom koji prolazi kroz njenu osu?????
Hvala.
Nikako. Ako je zrak paralelan uzdužnoj osi, paralelan je i sa unutrašnjom površinom pa ne može da se refletkuje od nje.
[ Fitopatolog @ 27.11.2009. 08:29 ] @
Citat:
NicholasMetropolis: Nikako. Ako je zrak paralelan uzdužnoj osi, paralelan je i sa unutrašnjom površinom pa ne može da se refletkuje od nje.
Zašto ne, kada je u ovom slučaju zadovoljen uslov zadatka - osvetljaj u svim tačkama zida cevi je isti?
[ NicholasMetropolis @ 27.11.2009. 10:32 ] @
Citat:
Fitopatolog: Zašto ne, kada je u ovom slučaju zadovoljen uslov zadatka - osvetljaj u svim tačkama zida cevi je isti?
Ha :D
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.