[ duchess @ 27.11.2009. 12:02 ] @
Zdravo! Da li postoji WYSIWYG HTML Editor za Delphi? A po mogucstvu i da je besplatan? Trazila sam na guglu, ali nista konkretno... Molim za neke upute Pozdrav! |
[ duchess @ 27.11.2009. 12:02 ] @
[ priki @ 27.11.2009. 14:25 ] @
html editora ima koliko hoces
sto bas mora biti za Delphi ? [ duchess @ 27.11.2009. 15:11 ] @
Pa mora postojati mogucnost da se ubaci u Delphi aplikaciju. Potrebno mi je da se preko html editora izmeni odredjeni tekst koji ce kasnije da se pojavi na web strani. Za obicnog korisnika je nezgodno da edituje tekst i pazi o html tagovima, zato nam je bitno da nadjemo odgovarajuci html editor koji bi mogao kao komponenta da se ubaci delphi?
Da li mozes da mi preporucis neki? [ priki @ 27.11.2009. 15:27 ] @
za to ne moraš da koristis editor, to mozes da uradis i u Delphiju
Lepo ucitas web stranicu, petljom prodjes kroz sve tagove i nadjes one koji koji su za izmenu i izmeniš. Mozes cak i da je prikažeš korisniku, snimiš.... UKOLIKO se samo radi o menjanju teksta ili sličnih stvari koje ne zahtevaju dodavanje elemenata kao što su dugme, tabela ili slicno na web stranicu........ Zavisi od toga šta se traži [ tkaranovic @ 28.11.2009. 05:21 ] @
Pre dva meseca sam poslao ovu poruku: Citirana poruka..., a evo je i ovde:
Citat: Može sa TWebBrowser lako da se napravi editor u kojem se može pisati tekst i ubacivati slike i sve to snimiti kao html dokumen. Dovoljno je ovo: Code: var Doc: IHtMLDocument2; begin Doc := WebBrowser1.Document as IHtMLDocument2; if Doc.designMode = 'On' then Doc.designMode := 'Off' else Doc.designMode := 'On'; pa se dobija editor u kojem se mogu ubacivati slike. Desnim klikom se otvara konteksni meni u kojem ima i stavka Insert image... Za menjanje fonta i slično treba dodati malo komandi... U toj temi sam napisao i da se font može promeniti sa: Doc.execCommand('FontName', false, 'Courier'); a može da se menja i veličina... Inače Delphi (2010) help ima dovoljno dokumentacije u vezi svega ovoga ili je ima (i) na webu. Ne mora se tražiti kod može da se čita dokumentacija. Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|