[ RMAN @ 27.11.2009. 20:41 ] @
Evo ovako: Radim neki projekat za faks. Radili smo nesto sa gridom. Sa glavnog prozora pozivam 5 dijaloga, ali iz nekih dijaloga mogu da pozivam i druge dijaloge od tih 5 sa glavnog prozora. Na primer: Na glavnom prozoru mi se nalazi: Klijent Destinacija Aranzman Kada pozovem Destinaciju i Klijenta sa glavne forme prvo mi se pojavi grid sa podacima na kome imam button unos i na taj nacin pozivam klijenta i punim grid. Isto tako i za destinaciju. Klijent i destinacija mi imaju prost kljuc za dictionary a to su neka oznaka destinacije koja se generise na osnovu broja destinacija u dictionary-ju a klijentov kljuc ima JMBG. I sa ovim nemam problema. Medjutim, kada ucitavam aranzman tada imam sledecu situaciju: [att_img] Kljuc za dictionary mi se formira kao (oznaka aranzmana)+ "|" +(oznaka destinacije). Sad mene zanima koji je NAJBOLJI nacin da na osnovu izabrane destinacije iz combo box-a pristupim njenim informacijama (oznaka i naziv destinacije)?? Ja sam to resio na fazonu nekog "brute-force-a", na sledeci nacin: Pored imena destinacije u combo box-u dodao sam i njenu oznaku. I sada kada korisnik izabere neku destinaciju tada ja "čupam" tu oznaku sa while petljom koja ide do crtice("-"). Na taj nacin sa "isčupao" kljuc izabrane destinacije i sad je opusteno nadjem u dictionary-ju i svim njenim poljima. -------------------------------- Zanima me koliko je ovo glup nacin? Kako pametnije ovo da resim? [Ovu poruku je menjao RMAN dana 27.11.2009. u 22:27 GMT+1] |