[ nemanja065 @ 28.11.2009. 22:11 ] @
Pozdrav Zna li neko neki jednostavan, laksi program za simulaciju kola energetske elektronike, a da nije Matlab/Simulink ili OrCAD/PSpice |
[ nemanja065 @ 28.11.2009. 22:11 ] @
[ ptak 13. @ 29.11.2009. 14:45 ] @
Uh moja omisljena oblast...
![]() Pa zavisi kakve su seme, mozda multisim v10.1 ili neka starija verzija 9, 8....Ja sam neke laboratorijske vezbe odradjivao u tom programu tipa operacioni pojacavaci, logicka kola ( bulova algebra ), invertori i sl. mogu i neke screenshotove da ti okacim da vidis kako to izgleda. [ mm-tech @ 29.11.2009. 18:09 ] @
A sta znaci jednostavan ? Sta konkretno simuliras ?
LTspice (SwitcherCAD), je besplatan program, mozda i bolji od Pspice-a. Ali ima jednu manu - ima uglavnom komponente koje proizvodi LT, ali se lako mogu naci biblioteke na netu. [ ptak 13. @ 29.11.2009. 18:43 ] @
Covek izgleda radi flyback pretvarac kako sam ga ja razumeo u PP komunikaciji. Pa mislio je na jednostavnost odnosno brzinu dolazenja do simulacionog kola na prost, jednostavan nacin...bitna mu je verovatno brzina a da pritom ne mora da se upoznaje sa programom preko literature vec da je program jednostavan sam po sebi...nadam se da razumes ?!
![]() a ovaj LTspice (SwitcherCAD) jel to autodeskov proizvod ? Nisam se susretao sa programiam iz branse simulacija sem sa labview i multisim-om... Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|