[ p0peye @ 29.11.2009. 20:33 ] @
Zdravo svima, malo pre sam postavio temu http://www.elitesecurity.org/t...V-CRT-LCD-problemi-sa-nosacima a dok ne zaključimo da li je došlo vreme da se kupuje TFT TV - evo da probamo da se još malo informišemo... ![]() Dakle, ako se rešim da pazarim TFT, voleo bih da znam ima li bitnije razlike od proizvođača do proizvođača, ili svi oni sada pružaju približno isti kvalitet U ISTOM RANGU CENA (ne bih upoređivao XXX koji košta 70000din sa YYY koji košta 40000din...) Prvo da pomenem da sam pre izvesnog vremena video povoljno "Telefunken" TFT, i prvo se namrštio, ali sam ipak malo pronjuškao i video da je to stara nemačka firma sa tradicijom i preko 20000 patenata ?!? E - onda sam se još više zagrejao i pretražio (naše) forume, ali ništa. Nema podataka. Onda sam video da su Grundig TFT Televizori dosta povoljni, (inače imao sam 25-30tak god CRT Grundig -od početka 80tih- koji nas je lepo služio dok nije otišao u penziju ohoho punoletan, a u selu me zadnjih 10tak god lepo služi model sa sredine 90tih) ali sam načuo da su ih kupili Turci, pa sada nisam baš siguran koliko su uspeli da zadrže kvalitet (mada nemam predrasuda, i kada bi mi par kompetentnih članova koji imaju dovoljno postova savetovali da su ok - uključio bih ih u razmatranje) Grundig Vision 6 32-6920 34.999 din # Kontrast: 20.000:1 # Osvetljenje: 500 cd/m2 Grundig VISION 3 32 3921 36999 din # Kontrast: 20.000:1 # Osvetljenje: 450 cd/m2 # Vremenski odziv: 6ms E, sad. Sharp se reklamira "made in Japan" - pa šta Japanci naprave - ne može da ne valja ![]() Šala, mada u svakoj šali... ![]() Verujem da bih mogao da ga razmatram kao favorita (ispravite me ako grešim): Sharp LC-32A47EVBK 36.777 din Osvetljenje: 450 cd/m2 High Contrast U igri su i par LGja i Samsunga, mada lično nemam preterano lepo mišljenje o istim što zbog nekih postova na ovim forumima, što zbog iskustva sa tim firmama u vezi drugih njihovih proizvoda (što ne mora biti merodavno) Samsung LE-32B350 38.888 din LG 32LG2100 37.900 din 5.0ms, DC 30.000:1, 500cd/m2, Philips. Čitao da je kvalitetan, a cene su mu dosta konkurentne - Philips 32PFL3403 oko 38.000 din. Sad, morao bih da idem u svaku radnju za detalje, ali me zanima koliko su bitne razlike u karakteristikama tipa Osvetljenje : 500 cd/m2 Kontrast : 7500 :1 Vreme odziva : 8 ms (za ovaj filips) Znam da je za odziv poželjno što manja vrednost, ali sam čitao da je 8ms ok. A ostale karakteristike? Šta je optimalno, dovoljno dobro za upotrebu? DC verovatno znači Digital Contrast - jel' to isto kao i kod ostalih ili je to neka fora kao kod "interpolirane rezolucije" fotoaparata? Kolika je razlika između 20.000 i 30.000 realno? Znam, znam - da odem u prodavnicu i uporedim. A ako nisu u istoj pordavnici..? ![]() Čitao sam negde na forumu da je Panasonic najbolji (valjda do 37"), ali njih ne mogu da nađem (bar ne u ovom cenovnom rangu)? p.s. - inače, pred novu 2009 godinu sam takođe razmišljao da pazarim 32" TFT, ali rek'o - strpiću se još malo da padnu cene, i od onda se mučim sa ovim dinosaursom u stanu (koji može da memoriše 30 kanala) - da bih evo godinu dana kasnije konstatovao da cena (skoro) uopšte nije pala ![]() |