[ ARCMIK @ 30.11.2009. 00:44 ] @
U pitanju je sledeća pojava. Koristim 3ds MAX 2009. Kada renderujem kao do sada, povećava se brzina kulera procesora, što je normalno i sve je bilo ok. Temperatura je u granicama dozvoljenog. Juče sam ostavio nešto da renderuje i kada sam se vratio čujem kuler je više bučan nego obično, kontam ok standardna pojava. Proveravam temperaturu procesora preko HWiNFO32 programa kad ono 102 stepena. Sva sreća vidim da je temperatura u tom rangu bila kratko jer sam tada ušao, gasim max otvaram prozor, spušta se na 70 C. Od tada pa do sada kad god pustim da renderuje bude tako. Molim pomozite jer mi je jako hitno. Procesor je core2quad Q6600, ploča Gigabyte P35-DQ6, RAM 6GB 2x1 i 2x2 Geil 800 Mhz, itd. Napomenuću da mi je kućište otvoreno već godinu dana i nisam imao nikakvih problema. Inače podesio sam u biosu da mi ALARMIRA CPU temp warning i od ponuđenih opcija max što sam imao je bilo 90 C. Malo pre pustih ponovo i poče kućište da pišti dok nisam ugasio max. Recite mi da mi nije crko procesor :) |