[ Ljubisa kirovski @ 30.11.2009. 23:18 ] @
Potrebna mi je pomoc oko automatsko minusuranje zalihe repro materijala sa izlaskom gotovog proizvoda iz magacina. Imeno evo o cemu se radi: Trebam izraditi program za materijalno poslovanje za jedne male firme koja se bavi proizvodnjom t.e. otkupom pakovanjem i prodajom meda i proizvode od meda kao gotov proizvod. E sad shto se tice programa materijalnog poslovanja to je sve u redu nema problema jer vec imam takav program uradjeno i distribuirano koji dobro radi i nije problem da i ovde deo tog programa primenim, medjutim problem ce biti minusiranje zalihe repro matarijala jer klienat hoce da bez da vodi posebno proizvodnju a posebno gotov proizvad i tako da minusira zalihu iz magacina nego samo sa jednim izlaskom gotovog proizvoda automatski da se minusira i repro materijal sa zalihe iz magacina za taj proizvod. Da pojasnmim: Program koji imam ja vec uradjeno je na standardnom principu koji se primenjuje kad ima i proizvodnja i prodaja gotoog proizvoda a to je Ulaz t.e. prijem repro materijala u magacin zatim trebovanje repromaterijala iz magacina za potrebe u proizvodnju posle toga prijem gotovog proizvoda u magacin i na kraju izlaz gotovog proizvoda iz magacina sa otpremnicom i racunom. Ali klienat hoce samo da ima ulaz repro materijala u magacin i izlazom gotovog proizvoda iz magacina sa otpremnicom i racunom automatski da se minusira repro materijal za taj proizvod poshto barem za sada nece da vodi evidenciju o proizvodnji i gotovim proizvodima. Primer: Ima ulaz refus 500kg.meda; 500kom. tegle od 500gr. 500kom. tegle od 900gr. 1500kom. tiketa za tegle; 100kom. kartoona za pakovanje. E sad ima potrebu da uradi otpremnicu i racun za nekog kupca za 1)120kom. tege meda od 900gr.(gotov proizvod) i 2) 120kom. tegle meda od 500gr.(gotov proizvod) Kad ovo pishe u otpremnicu treba da iz magacina se minusira za poziciju 1) 60kg.meda; 120kom. tegle od 500gr.; 120tiketa i 10kartona za pakovanje i za poziciju 2) 108kg.meda; 120kom. tegle od 900gr.; 120tiketa i 10kartona za pakovanje. Evo to je primer shta zahteva klienat da dobije. Mislio sam i nikko ne mogu da nadjem reshenje kako da ovo izvedem mozda je sasvim jednostavno ali eto nishta mi ne pada na pamet. Pa molio bih vas za pomoc i u koliko neko od vas ima neku ideju kako da reshim ovo nek pomogne. Hvala unapred Pozdrav svima na forumu |